Prima victimă din România a jocului „Balena albastră”. Mesajul care a îngrozit o tânără de 19 ani din Codlea

Prima victimă din România a jocului „Balena albastră”. Mesajul care a îngrozit o tânără de 19 ani din Codlea
Prima victimă din România a jocului "Balena albastră". Mesajul care a îngrozit o tânără de 19 ani din Codlea

„România este tulburată, de câteva zile, de un joc neobișnuit, periculos, inventat de un rus, care se presupune că a dus până acum la moartea a 130 de copii, în țările ex-sovietice. «Balena Albastră» este jocul despre care se presupune că îndeamnă jucătorii la sinucidere. Prima presupusă „victimă” din România a acestui joc malefic a fost o tânără de 19 ani, din Codlea, urmată de cinci elevi de la Iași și, recent, de o copilă de 13 ani din Timișoara”, se arată într-un comunicat al DGASPC Brașov, semnat de directorul general al instituției, Gheorghe Durnă.

Reprezentanții DGASPC Brașov spun că tinerii și copiii intră în acest joc din curiozitate, același lucru întâmplându-se și cu tânăra de 19 ani, instituționalizată la Complexul de Servicii „Măgura” Codlea.

„Tânăra susține că a primit, cu această ocazie, pe telefonul mobil, un cod de acces, urmat de o hartă cu locația ei și o îndrumare spre o anumită stradă din localitate, unde ar fi fost în siguranță. În acel moment, fata s-a speriat, și-a deconectat telefonul și a anunțat conducerea centrului, care, la rândul său, a sesizat secția de poliție din localitate, care a demarat cercetări în acest caz”, se arată în comunicatul citat. 

Conducerea DGASPC Brașov a transmis tuturor șefilor de centre din subordine o informare cu privire la pericolele la care se supun copiii care accesează din curiozitate acest joc, precum și solicitarea ca personalul de specialitate din subordine să consilieze copiii din centre și să îi facă să conștientizeze pericolul la care se expun intrând în acest joc.

Totodată, DGASPC Brașov atrage atenția părinților și persoanelor care au în îngrijire copii și tineri asupra riscurilor la care sunt supuși copiii care accesează „la liber” internetul, fiind la doar câteva click-uri distanță de niște zone obscure sau de niște potențiali infractori.

„Pentru a evita aceste lucruri, părinții ar trebui să le explice minorilor că internetul nu este doar un loc de joacă și că nu au voie să vorbească cu străini, să limiteze accesul la jocurile în rețea și, cel mai important, să îi învețe pe aceștia să le spună de fiecare dată tot ce se întâmplă, atunci când au temeri, frici sau nu înțeleg ceva”, mai precizează sursa citată.

Cinci copii de la Școala Generală „Veronica Micle” din Iași au ajuns, vineri, la spital după ce au jucat un joc numit „Leșinul”. Practic, ei și-au ținut respirația aproape 40 de secunde, un alt coleg i-ar fi strâns în brațe și mai apoi și-au pierdut cunoștința.

În Timișoara, o fată de 13 ani a povestit că a ajuns din greșeală pe site-ul jocului „Balena Albastră”, iar apoi a început să primească mesaje de amenințare de la administratorii jocului și să fie sunată de aceștia. Ulterior, ancheta a scos la iveală că fata a înscenat totul.

Jocul „Balena Albastră”, al cărui final ar putea fi chiar decesul, a intrat în atenția autorităților din România. După ce în alte state jocul a făcut victime, polițiștii români au început o campanie de prevenire.

ŞOC total la CFR Cluj. Dan Petrescu începe cursa pentru supremaţie şi aduce alţi doi...
Tragedie în showbiz-ul românesc! Cunoscutul cântăreț, în stare critică la Terapie Intesivă, după ce a...
FOTO. Nicoleta Luciu, cel mai fierbinte pictorial! Imaginile tinereții într-o decapotabilă din piele
FOTO. Transformare ireală: așa arată unul dintre cei mai renumiți cântăreți români, la 60 de...
ULTIMA ORĂ! Ce se întâmplă acum cu Dincă. Este strigător la cer. Părinții fetelor ucise...
Mărturiile unui spion: Nu este ce se vede la televizor. La televizor îl vedem pe...
Orașul cu nume „cancerigen” și-a ales un nou nume. Investitorii și turiștii fugeau de el
Tragedie în showbiz-ul românesc! Cunoscutul cântăreț, în stare critică la Terapie Intesivă, după ce a...
Cântăreață din România, mesaj sfâșâietor de pe patul de spital: “Rugați-vă cu mine”
Cristofor Columb a fost EXHUMAT! Cine era de fapt MARELE explorator. Istoria Americii nu va...
S-a aflat cel mai ascuns secret al lui Ceaușescu. Strategia lui avea să aducă sfârșitul....
De ce s-a căsătorit Nicu Ceaușescu cu Elena lui Briceag, de fapt. Secretul dictatorului s-a...
Când sunt Moşii de toamnă 2020 şi ce se dă de pomană în Sâmbăta Morţilor
Ai unul dintre aceste simptome? Atunci ești considerat suspect de COVID-19
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Ţara europeană care intră din nou în blocaj total din cauza pandemiei. Autorităţile au hotărât...
Inchide