Primăria Capitalei asigură locuri de veci și cheltuielile de înmormântare pentru victimele incendiului

Primăria Capitalei asigură locuri de veci și cheltuielile de înmormântare pentru victimele incendiului
Publicat: 31/10/2015, 15:16

„Prin dispoziția Primarului General, se asigură, la solicitarea familiilor victimelor accidentului, locuri de veci gratuite și se suportă cheltuielile de înmormântare. Solicitările se primesc la nr. tel. 0800.800.868”, arată municipalitatea, într-un comunicat de presă transmis sâmbătă.

Primăria Capitalei a anunțat și o amplă acțiune de control la unitățile din București în care sunt organizate evenimente, concerte și spectacole, verificările urmând să fie făcute cu sprijinul Poliției Române și Inspectoratului pentru Situații de Urgență București.

În ce privește sprijinul medical care va fi acordat victimelor incendiului din Clubul Colectiv, municipalitatea a arătat că spitalele aflate în administrarea Primăriei Capitalei, precum Spitalul „Carol Davila”, Spitalul „Theodor Burghele”, Spitalul Colțea, Spitalul Colentina, Spitalul „Sfânta Maria”, Spitalul „Victor Babes”, vor intra în prima linie de activitate, mai ales cu instalațiile de dializă necesare celor care au suferit arsuri.

Până în prezent, la cererea conducerii spitalelor din sistemul Ministerului Sănătății, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București a ajutat cu materiale sanitare și medicamente, acțiuni care se vor desfășura și în perioada următoare, se mai arată în comunicatul Primăriei Capitalei.

Agenții Poliției Locale a Municipiului București au participat la acțiunile de salvare care au avut loc vineri noapte, au sprijinit echipele de prim-ajutor la transportul și resuscitarea unora dintre răniți și au donat și încă donează sânge, la diverse spitale din Capitală, a mai arătat municipalitatea.

În urma incendiului produs vineri seară în Clubul Colectiv din Capitală și-au pierdut viața 27 de oameni, iar alți aproximativ 200 au fost răniți. La acest moment, 146 de persoane sunt internate la 12 spitale din București.

Ministrul Nicolae Bănicioiu a declarat, sâmbătă după-amiază, la Spitalul de Arși, că 16 persoane au fost identificate, iar alte 11 sunt în continuare neidentificate, printre acestea fiind și un rănit de la unitatea sanitară.

„Familiile persoanelor neidentificate trebuie să se adreseze la numărul de urgență pe care l-am popularizat, l-am anunțat și de acolo vor primi toate informațiile. În general, toți cei care i-au căutat deja la spitale, la aceste numere de telefon vor afla dacă sunt la Institutul de Medicină Legală”, a precizat Bănicioiu.

El a mai spus că la Spitalul de Arși sunt zece persoane în stare gravă sau critică, la Floreasca – 13, la Bagdasar-Arseni – opt, Universitar – opt.

Ministerul Afacerilor Interne a pus la dispoziție, încă de vineri noapte, șapte numere de telefon unde familiile victimelor pot obține informații suplimentare despre starea acestora: 021/2069291, 021/3130605, 021/2069283, 021/2648704, 021/2648525, 021/2069375 și 021/3122547.

Vineri seară, clubul Colectiv găzduia un concert al trupei Goodbye to Gravity, pentru lansarea unui nou album – „Mantras of war”. Intrarea la acest concert a fost liberă, iar accesul în club s-a făcut începând cu ora 20.30.

Martori aflați în club au declarat pentru MEDIAFAX că incendiul a fost provocat de artificiile din timpul spectacolului, buretele fonic de pe un stâlp al clădirii aprinzându-se, iar ulterior focul s-a propagat la tavan. Bucăți din plafon, care era capitonat și el cu burete fonic, s-au desprins și au căzut peste oameni.

Potrivit celor aflați la spectacol, un agent de pază a luat un stingător de incendii, însă nu a apucat să intervină înainte ca focul să ajungă la tavan și să se extindă cu repeziciune. În momentul când tavanul a luat foc, cele aproximativ 250-300 de persoane din club au fost cuprinse de panică și s-au îmbulzit spre ieșire, creându-se busculadă, deoarece doar una dintre ușile de la intrare s-a deschis de la declanșarea incendiului.

Ulterior, și cea de-a doua ușă a fost deschisă, lumea a năvălit afară, dar deja erau pe podea multe persoane care aveau arsuri sau se aflau în stop cardio-respirator. Martorii au mai relatat că un fum greu, înnecăcios, se adunase în club, acesta „ieșind în valuri” pe ușa de la intrare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital...
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Tradiții și obiceiuri de Vinerea Mare. Ce nu trebuie să faci în data de 3...
A crezut că a BĂUT peste măsură și a ajuns la spital. Medicii, ȘOCAȚI de...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Frâna de motor: Când și cum ar trebui s-o folosești?
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
S-a stins marele artist al României. A fost cunoscut în întreaga lume
Kate Middleton, operată de medici italieni. Detaliul, ținut secret de clinica din Londra
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
Oana Roman, dezvăluiri dureroase despre cea mai neagră noapte din viața ei. A fost la...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Hans Christian Orsted, pionierul electromagnetismului