Primăria INTERZICE vânzarea mărțișoarelor în centrul Capitalei. Tarabele arată urât și împiedică trecerea pietonilor

Primăria INTERZICE vânzarea mărțișoarelor în centrul Capitalei. Tarabele arată urât și împiedică trecerea pietonilor
Publicat: 25/01/2019, 11:40
Actualizat: 25/03/2019, 21:54

Administrația Străzilor din București a hotărât să interzică vânzarea mărțișoarelor în locurile tradiționale din Piața Romană, Unirii sau Universitate, din cauză că aglomerază prea mult trotuarele și împiedică traficul pietonal.

„Având în vedere că zonele la care faceți referire (Piața Romană, Unirii și Universitate – n.r.) sunt zone centrale și reprezintă cele mai tranzitate artere ale Capitalei României, și pentru că desfășurarea acestui tip de comerț necesită o reglementare clară care să ducă la îmbunătățirea atât a aspectului stradal cât și a circulației pietonale, Primăria Municipiului București, prin Administrația Străzilor, a stabilit că acest tip de comerț să se desfășoare în cadru organizat, în spații adecvate, așa cum se întâmplă în toate marile capitale europene,” se arată într-un răspuns al Primăriei Capitalei, la solicitarea Mediafax.

Comercianții de mărțișoare vor avea la dispoziție alte 15 zone din București, unde își vor vinde mărțișoare și cadouri de 1 și 8 martie 2019.

„Astfel, autoritatea locală a pus la dispoziția comercianților alte 15 zone unde își vor putea desfășura această activitate. Cererile pentru ocuparea domeniului public, pentru comercializarea mărțișoarelor, se depun până pe data de 1 februarie 2019, la registratura Administrației Străzilor sau la Registratura PMB, pentru următoarele zone:

– Metrou Aurel Vlaicu;

– Bulevardul Chișinău- Șoseaua Pantelimon;

– Piața Delfinului;

– Strada D-na Ghica;

– Șoseaua Mihai Bravu;

– Șoseaua Iancului – Intermacedonia;

– Bulevardul Chișinău -Basarbia;

– Metrou Iancului;

– Bulevardul Carol – Calea Moșilor;

– Bulevardul Basarabia – Metrou Republica;

– Strada Liviu Rebreanu – Metrou Titan;

– Liceu Bolintineanu;

– Calea Rahovei intersecție cu Strada Sebastian;

– Șoseaua Alexandriei

– Strada Mărgeanului.

Subliniem că în anii trecuți marțișoarele se vindeau pe trotuare, la măsuțe de plastic (protejate de corturi albe), iar aspectul bulevardelor avea de suferit, salubrizarea se realiza dificil, iar supraaglomerarea acestor zone împiedica circulația pietonală,” au mai transmis reprezentanții Primăriei Capitalei.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presăciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase