Adrian Macarie
22.11.2015
Știri

Primarul Chiliman, urmărit PENAL într-un nou dosar. Anunțul a fost făcut de Nicușor Dan

Primarul Chiliman, urmărit PENAL într-un nou dosar. Anunțul a fost făcut de Nicușor Dan

În urma plângerii penale înainte de Asociația Salvați Bucureștiul, Secția penală a Judecătoriei Sector 1 a judecat dosarul 75092/299/2015 în care primarul sectorului 1, împreună cu arhitectul-sef Vasile Meita, secretarul primariei Nicolae Grigorescu și alți funcționari sunt acuzați că, prin încălcarea legii, au emis la data de 14 octombrie 2009, autorizația de demolare a casei academicianului Rosetti, situată în Str. Dionisie Lupu 56, scrie B365.

Casa Academicianului Rosetti, fondatorul școlii românești de lingvistică, alături de Iorgu Iordan, a fost demolată în luna noiembrie 2011, fapt ce a declanșat o puternică reacție în media și în societatea civilă.

Primăria Sector 1 care a emis autorizația nu avea la acea dată competența de a emite astfel de acte în zone protejate, aceasta revenind potrivit legii doar Primăriei Generale. De asemenea, pentru emiterea unei astfel de autorizații era nevoie de avize de la Ministerul Culturii si al Lucrarilor Publice.

Procesul pornit de Asociația Salvați Bucureștiul a fost inițiat în cadrul proiectului *Instrumente pentru accesul la justiție al ONG-urilor, finanțat prin granturile SEE, 2009-2014, în cadrul Programului Fondului ONG în Romania.

Inchide