Primarul din Dăbuleni a cumpărat 50 de bănci, însă factura primită l-a lăsat fără cuvinte: „Când am deschis plicul, mi s-a făcut rău”

Primarul din Dăbuleni a cumpărat 50 de bănci, însă factura primită l-a lăsat fără cuvinte: „Când am deschis plicul, mi s-a făcut rău
Publicat: 09/05/2015, 14:00
Actualizat: 05/07/2016, 23:25

Primarul Nicolae Drăgoi a precizat că firma SC Bulgăraș din Aur SRL Potcoava a pus ochii pe banii din bugetul Primăriei Dăbuleni încă de la finele lui 2012. Edilul din Dăbuleni a spus că s-a bucurat când a reușit să cumpere la un preț decent 50 de bănci de la firma amintită, dar bucuria a fost de scurtă durată.

„Prin septembrie 2012 am luat de la această firmă 50 de bănci pentru parcul bisericii. Au cerut pe o bucată 900 de lei fără TVA, iar eu le-am zis că le dau 600 de lei cu tot cu TVA. Au adus băncile, iar prin decembrie le-am dat banii, am încheiat afacerea. Au mai fost câteva achiziții, iar în februarie 2013 am primit un plic. Când l-am deschis mi-a venit rău! Ne cereau aproape 200.000 de lei pe niște măști de gaze, cloramină, lămpi, furtune sau extinctoare”, a povestit Nicolae Drăgoi, potrivit gds.ro.

Pentru că nu a plătit sumele datorate, SC Bulgăraș din Aur SRL a acționat Primăria Dăbuleni în judecată, la Tribunalul Dolj. „Un funcționar din primărie nu a barat facturile, iar cei de la firmă au scris în continuare diverse materiale de care nu aveam nevoie. Păi eu eram nebun la cap să iau măști de gaze din timpul războiului cu 400 de lei bucata? Ce să fac cu ele? Nici cu cloramina nu avem ce face, pentru că primăria este nouă și modernă. Nu le-am dat nici un ban și ne-au dat în judecată, după care am făcut plângere la Parchet pentru că falsificaseră facturile. Când a venit poliția am aflat că ei livraseră deja produsele, erau într-o magazie”, mai explică edilul din Dăbuleni.

Pe rolul Tribunalului Dolj se află un dosar în care firma amintită este reclamant, iar Primăria Dăbuleni pârât. În noiembrie 2013, după ce Primăria din Dăbuleni a sesizat procurorii, instanța a dispus suspendarea procesului. În 2015, pe 23 ianuarie, instanța a menținut suspendarea procesului și a fixat următorul termen pentru 29 mai.

Vineri, reprezentanții IPJ Dolj au anunțat că ofițerii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, care au lucrat la acest dosar, au reținut, joi seară, trei angajați ai SC Bulgăraș din Aur SRL. Aceștia sunt cercetați pentru comiterea infracțiunilor de tentativă la înșelăciune, complicitate la tentativă de înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Anchetatorii au stabilit că cei trei „au acționat, în perioada 2012 – 2013, în vederea inducerii în eroare a reprezentanților Primăriei Dăbuleni în scopul obținerii unor foloase materiale injuste pentru societatea din Potcoava”.

Polițiștii doljeni confirmă totodată povestea lui Drăgoi. „Cei trei au falsificat mai multe înscrisuri oficiale și sub semnătură privată prin care se atesta în mod nereal transferul și vânzarea unor bunuri către Primăria Dăbuleni, cu o valoare mai mare cu 186.633 de lei decât cea datorată în fapt de beneficiar. Pentru realizarea aceluiași scop, cei trei suspecți au formulat și o acțiune la Tribunalul Dolj, unde au fost folosite înscrisurile falsificate, urmărindu-se obținerea unei hotărâri judecătorești favorabile firmei acestora cu consecința păgubirii instituției publice”, informează reprezentanții IPJ Dolj.

Vineri, cei trei inculpați au ajuns la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile. Instanța a respins propunerea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, însă hotărârea nu este definitivă și poate fi contestată la Tribunalul Dolj.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția