Primarul din Recaș, reținut în dosarul de corupție în care au fost reținuți șefii IPJ Timiș

Primarul din Recaș, reținut în dosarul de corupție în care au fost reținuți șefii IPJ Timiș
Publicat: 20/01/2015, 00:13

Tot luni seară, procurorii anticorupție au emis ordonanțe de reținere pentru 24 de ore și pe numele a doi ofițeri de la Poliția Rutieră Timiș, Cosmin Bledea și Vasilică Gârbaci, cei doi fiind acuzați de luare de mită pentru că ar fi oferit bani pentru a fi avansați în grad, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Și cei doi ofițeri urmează să fie duși în arestul Poliției Județene Timiș.

Toți cei cinci reținuți urmează ca, în cursul zilei de marți, să fie prezentați instanței cu propunerea de arestare preventivă.

La ora transmiterii acestei știri, procurorii DNA Timișoara îi audiază pe alți patru polițiști de la Serviciul Rutier Timiș, aduși în acest scop luni seară, în fața procurorilor, totodată fiind în continuare audiat în acest caz șeful Serviciului Circulație Rutieră Timiș, Marcel Crăciunescu.

Luni seară, au mai fost reținuți pentru 24 de ore șeful Inspectoratului de Poliție al Județului Timiș, Sorin Muntean, și adjunctul său, Florin Bolbos, sub acuzația de abuz în serviciu, într-un dosar vizând fapte de corupție comise în perioada 2013 – 2014.

Sorin Muntean, Florin Bolbos, Teodor Pavel și cei doi ofițeri de la Poliția Rutieră au fost audiați, luni seară, alături de alte persoane, între care șeful Serviciului Circulație Rutieră Timiș, Marcel Crăciunescu, și doi ofițeri de la Serviciul Rutier de către procurorii DNA, după ce, în cursul zilei, timp ce aproximativ zece ore, au avut loc percheziții în Timiș și Arad, la instituții publice, sediile unor societăți comerciale și la domiciliile unor persoane, într-un dosar care ar viza infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție comise în perioada 2013 – 2014, cercetările fiind făcute pentru trafic de influență, abuz în serviciu și șantaj.

Surse judiciare au declarat pentru corespondentul MEDIAFAX că perchezițiile au fost făcute la IPJ Timiș, Serviciul Circulație Rutieră, Poliția orașului Recaș, Primăria Recaș și Poliția Locală din cadrul Primăriei Recaș, precum și Secția de Poliție Autostrăzi – Biroul de Poliție Autostrada A1 Deva – Nădlac. Percheziții au avut loc și la locuința șefului Serviciului Circulație Rutieră Timiș, Marcel Crăciunescu, din satul Ghiroda, precum și la locuința părinților acestuia, din Timișoara.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, primarul din Recaș, Teodor Pavel, ar fi intervenit pe lângă șefi de Poliție pentru a interzice controalele rutiere pe anumite sectoare drumuri. El ar fi făcut aceste intervenții pentru ca cetățenii sa nu fie sancționați în perioada campaniei electorale prezidențiale.

Potrivit unor documente ale anchetatorilor obținute de MEDIAFAX, unor polițiști din cadrul Poliției Recaș li s-a cerut să nu își îndeplinească atribuțiile de serviciu de către unii șefi care le-au interzis lucrătorilor din cadrul compartimentului rutier Recaș efectuarea de controale și acțiuni pe linie de poliție rutieră pe drumul comunal DC 147, drumul județean DJ 609E, precum și pe străzile din localitățile aflate pe raza de competență a Poliției orașului Recaș.

Motivul invocat ar fi fost că primarul din Recaș, Teodor Pavel, nu dorește să mai fie sancționați cetățenii orașului Recaș, mai ales în perioada campaniei electorale prezidențiale.

În aceleași documente ale anchetatorilor se precizează că polițiștii care nu se conformau acestei dispoziții erau mutați în alte posturi sau le erau desființate posturile, iar pentru a-și îndeplini scopul primarul acționa și pe linie politică, apelând la omul de afaceri Gelu Milutinovici și la reprezentanți ai Prefecturii Timiș.

De altfel, surse judiciare spun că un polițist de la Recaș ar fi fost mutat abuziv la Poliția Lugoj.

Totodată, primarul Teodor Pavel ar fi apelat la o parte dintre instituțiile localității și ale județului Timiș pentru îndepărtarea polițiștilor din cadrul Postului de Poliție Recaș au sancționat persoane din anturajul său, potrivit unor documente ale procurorilor.

Sursele citate mai spuneau că șefi din Poliție ar fi luat mită sub formă de anvelope pentru autoturisme, pentru avansări în grad, avansările fiind făcute la 1 decembrie 2014.

Toate persoanele conduse la DNA Timișoara, inclusiv cele care au dat declarații în calitate de martor, au declarat că nu știu pentru ce sunt audiate sau cercetate.

Conform surselor citate, în anchetă ar mai fi vizați șeful Serviciului Circulație Rutieră Timiș, Marcel Crăciunescu, prefectul județului Timiș, Eugen Dogariu, și omul de afaceri Gelu Milutinovici, soțul directoarei DGASPC Timiș, Valentina Emilia Milutinovici, care este și președintele Organizației de Femei a PSD Timiș.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, prefectul Eugen Dogariu a spus că nu știe nimic despre ancheta DNA, aflând din presă că se fac mai multe percheziții la instituții publice din Timișoara.

În cursul după-amiezii, au fost duși la audieri comisarul șef Claudiu Chebici, șeful Poliției municipiului Lugoj, și comisarul șef Marius Rad, șeful Poliției Rutiere Lugoj, surse judiciare afirmând că aceștia sunt audiați în calitate de martori. După aproximativ două ore, Claudiu Chebici a părăsit sediul DNA, spunând că a dat declarații în calitate de martor, dar refuzând să facă declarații.

Comisarul șef Sorin Muntean conduce Inspectoratul Județean de Poliție Timiș din octombrie 2012, fiind numit interimar printr-un ordin al ministrului Mircea Dușa. În luna martie 2013, el a fost numit pe acest post în urma unui concurs. Comisarul șef Sorin Muntean are 45 de ani și este născut în localitatea Chișineu Criș, județul Arad. Lucrează de peste 20 de ani în Poliție și este ofițer specialist I.

Comisarul șef Florin Bolbos este adjunctul șefului IPJ Timiș din anul 2010, funcția fiind obținută în urma unui concurs. El are 41 de ani și este din localitatea Pișchia din județul Timiș. Anterior, a condus serviciul Poliției Rutiere Timiș, iar în Poliție lucrează din 1995.

Marcel Crăciunescu se află la conducerea Serviciului Circulației Rutiere Timiș din anul 2012, iar soția acestuia, Gabriela Crăciunescu, este consilier județean PSD.

Eugen Dogariu, în vârstă de 38 de ani, este prefect al județului Timiș din mai 2012, după ce în perioada august 2010 – mai 2012 a fost șeful Biroului audit și control intern la SC Drumuri Municipale SA. El a lucrat pentru câteva luni și la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș, iar în perioada martie 2009 – februarie 2010 a fost subprefect.

Eugen Dogariu este un apropiat al ministrului Comunicațiilor, Sorin Grindeanu (PSD), care a fost viceprimar al Timișoarei. În trecut, Dogariu a fost secretar de stat în Ministerul Comunicațiilor, dar și secretar de stat în relația cu Parlamentul, Sindicatele și Patronatul.

Primarul din Recaș, Teodor Pavel, se află la primul mandat, fiind ales din partea PNL. În septembrie 2014, el a trecut de la PNL la PSD, în baza OUG care a permis migrația aleșilor locali fără a-și pierde mandatul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
S-a produs marea ÎMPĂCARE. Simona HALEP nu părea în stare: Securea e îngropată
Cel mai ghinionist campion mondial din istoria fotbalului. A rămas fără deget din cauza verighetei...
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Telescopul Gemini a făcut o descoperire neașteptată despre stelele binare gigantice