Primarul din Târgu vrea să sesizeze Ministerul Educației cu privire la desenele obscene în care apar opere de Brâncuși: Nu e artă, e o mare mizerie

Redactor:
Loredana Ficiu
Primarul din Târgu vrea să sesizeze Ministerul Educației  cu privire la desenele obscene în care apar opere de Brâncuși: Nu e artă, e o mare mizerie
Primarul orașului Târgu-Jiu, Marcel Romanescu, anunță că sesizează Ministerul Educației după ce un profesor a făcut mai multe desene cu caracter obscen în care apar operele sculptorului Constantin Brâncuși: „Nu e artă, e o mare mizerie".

Primarul Marcel Romanescu a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că a luat legătura cu directorul Centrului „Constantin Brâncuși”, care pregătește actele pentru sesizarea Ministerului Educației și a Universității predă artistul care a făcut desenele.

Romanescu afirmă că nu-l interesează dacă desenele sunt expuse, dacă au fost date publicității, chiar și pe rețelele de socializare și nici măcar nu spune că trebuie sancționat artistul.

„Eu vorbesc să-l cerceteze și ia măsurile în consecință. Mi se pare jenant, mai ales pentru un om care se dă a fi artist. Aceea nu e artă, e o mare mizerie care se putea face de către el. Brâncuși e unul, nu poți decât să-l promovezi așa cum a fost el, dar nu poți să încerci tu să reproduci tot felul de imagini cu operele lui Brâncuși. Asta este o mare mizerie”, a spus Romanescu.

Un artist de 42 de ani, absolvent al Universității Naționale de Artă din București, profesor la Universitatea Națională de Artă București, a publicat pe Instagram mai multe desene cu caracter obscen în care apar operele sculptorului Constantin Brâncuși. În unul dintre desene,„Coloana fără Sfârșit”, una dintre cele mai importante opere ale sculptorului Constantin Brâncuși, este reprezentată de profesorul de arte ca un organ genital masculin.

 

Inchide