Primarul Falcă: Poliția m-a informat în trecut că Adrian Buleu ar plănui împușcarea mea

Primarul Falcă: Poliția m-a informat în trecut că Adrian Buleu ar plănui împușcarea mea
Publicat: 10/05/2013, 18:50
Actualizat: 26/03/2019, 12:30

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, susține că în urmă cu aproximativ doi ani a fost informat de către Poliție că Adrian Buleau, arestat pentru omorârea omului de afaceri Abel Apostol, ar pune la cale uciderea sa, Falcă susținând că Poliția avea informații că Buleu plănuia să îl împuște.

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că în urmă cu aproximativ doi ani a fost informat de către anchetatori că Adrian Buleu ar putea să îi pună în pericol viața, un polițist obținând informații că Buleu intenționa să își cumpere un pistol pentru a-l împușca pe edil.

Primarul susține că un polițist l-a contactat pentru a-i oferi protecție, după ce au apărut informații că ar putea fi victima unei agresiuni.

„Poliția mi-a oferit atunci protecție, însă am refuzat. Chiar am semnat un document din care reieșea că mi s-a adus la cunoștință despre existența acestei amenințări”, a declarat Falcă.

El a precizat că totul a pornit de la inițierea unei hotărâri de Consiliu Local care prevedea preluarea de către municipalitate a bazei sportive la care soția lui Adrian Buleu era asociat împreună cu omul de afaceri ucis Abel Apostol.

„Terenul respectiv este al municipalității și este dat în chirie. Am vrut să preluăm baza sportivă, dar proiectul nu a fost adoptat”, a spus Falcă.

La solicitarea corespondentului MEDIAFAX, Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliție Județean Arad a anunțat că va oferi ulterior un punct de vedere cu privire la acest incident menționat de primar.

Adrian Buleu, suspect în cazul uciderii omului de afaceri arădean Abel Apostol, a fost arestat preventiv, joi seară, pentru omor calificat.

Buleu este suspectat că l-a ucis în bătaie pe Abel Apostol, apoi a dus cadavrul într-un loc izolat din Pădurea Vladimirescu și a incendiat mașina cu care l-a transportat.

„S-a reținut că în seara zilei de 1 mai Buleu Adrian l-a agresat pe Apostol Abel în incinta unui local, generându-i victimei leziuni care au provocat decesul. Ulterior, a transportat cadavrul cu ajutorul autoturismului său într-un loc izolat din Pădurea Vladimirescu, unde a incendiat autovehiculul”, declara, joi, purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului Arad, Dan Ursu.

El spunea că Adrian Buleu nu a colaborat cu anchetatorii.

Cadavrul bărbatului dispărut nu a fost descoperit, însă magistrații au considerat că există suficiente probe pentru arestarea preventivă a suspectului.

Forțe importante de ordine continuă să caute cadavrul omului de afaceri Abel Apostol, surse din rândul anchetatorilor afirmând că unul dintre membrii echipei de specialiști sosiți de la București la Arad pentru a sprijini ancheta a participat și la cercetările din cazul dispariției Elodiei Ghinescu.

Echipa a adus la Arad aparatură de laborator și instrumente sofisticate care vor fi folosite pentru studierea probelor culese până în prezent, anchetatorii sperând că vor reuși să demonstreze ipoteza că Abel Apostol a fost ucis de către soțul partenerei sale de afaceri, Adrian Buleu.

Cadavrul este căutat în continuare atât în Pădurea Vladimirescu, unde a fost găsită o mașină incendiată care ar aparține suspectului, cât și într-un lac din pădure și pe râul Mureș.

Omul de afaceri Abel Apostol a dispărut în urmă cu o săptămână de la baza sportivă pe care o deține în centrul Aradului. Familia omului de afaceri menționa că bărbatul, în vârstă de 55 de ani, a fost văzut ultima dată în seara de 1 mai, în incinta bazei sportive pe care o deține.

Fiul omului de afaceri, Albert Apostol, susținea că tatăl său ar fi fost amenințat cu moartea de către familia asociatului său.

„Tatăl meu a fost chiar și amenințat cu moartea de către familia asociatului. Totul a pornit de la faptul că tata dorește să despartă baza sportivă de restaurant, iar el să rămână cu sportul. A revenit recent din SUA și dorește să se întoarcă acolo, iar de afacere să mă ocup eu. Asociatul și familia acestuia au avut obiecții și au recurs la amenințări”, declara corespondentului MEDIAFAX fiul omului de afaceri, Albert Apostol.

Omul de afaceri Abel Apostol deținea în asociere, în centrul municipiului Arad, pe malul Mureșului, o bază sportivă și un restaurant.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Meteorologii Accuweather anunță o vară ciudată în România. Temperaturi anormale în București
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani! Viața grea de după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Cu 10 lei poți să trăiești cu ochii tăi o călătorie splendidă în trecut. Istoria...
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Minunea din grădina unui sătmarean. Fructele sale ajung să cântărească şi 140 de grame şi...
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Accident sau sinucidere? Un bărbat a decedat în a treia zi de Paște, după ce...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
Adevărul despre FIOROȘII T-REX! S-a aflat ABIA ACUM
S-a stabilit deja că VA FI INTERZIS definitiv. Ordinul a venit direct la UE
Un leac face mari minuni. Ajută după mesele încărcate de Paște
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Pepe, mesaj cu subînțeles pentru Raluca Pastramă? Artistul stârnește controverse cu noua piesă „Pasăre de...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Satelitul care a orbitat Pământul nedetectat timp de 25 de ani