Primarul Gheorghe Falcă: Nu am obținut un loc de veci pentru mama pentru că ar fi fost conflict de interese

Primarul Gheorghe Falcă: Nu am obținut un loc de veci pentru mama pentru că ar fi fost conflict de interese
Publicat: 27/09/2015, 10:19

În discursul ținut, sâmbătă seară, cu ocazia prezentării proiectului de candidatură a Aradului la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021, primarul Gheorghe Falcă a mărturisit în fața celor peste 1.500 de participanți că s-a aflat în situația de a nu putea obține un loc de veci pentru mama sa într-un cimitir al Primăriei, pentru că ar fi fost în conflict de interese, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Referindu-se la munca de funcționar public, Falcă a spus că „nu este ușor să îți mai asumi azi o semnătură pe hârtie”.

„Astăzi există lupă mare la orice licitație. Oricine se poate uita la ceea ce înseamnă funcționarea unei instituții. Vă spun o cifră destul de șocantă pentru România. Pe incompatibilități și conflicte de interese, România are vreo 270 de acte normative, din care 82 de legi, 42 de ordonanțe de urgență și 144 de hotărâri de Guvern”, a spus Falcă.

Primarul a declarat că mama sa a fost foarte bolnavă și s-a gândit „la ce e mai rău”, astfel că a încercat să obțină un loc de veci într-un cimitir al municipalității.

„Vreau să știți că am avut un moment greu în viață. Și îi mulțumesc lui Dumnezeu că l-am trecut. La peste 70 de ani, mama mea s-a îmbolnăvit și, evident, ca un om care mă gândesc că se poate întâmpla și ce e mai rău, am solicitat să obțin un loc de veci în cimitirul municipiului. Să știți că, dacă-l obțineam, eram în conflict de interese și mergeam într-o sancțiune națională. Vă dați seama până unde merge sistemul de conflicte de interese și incompatibilități”, a afirmat edilul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase