Primarul interimar din Rădăuți, exclus din PSD, după ce a acuzat că „frăția penalilor” vrea demiterea sa

Primarul interimar din Rădăuți, exclus din PSD, după ce a acuzat că frăția penalilor vrea demiterea sa
Publicat: 24/03/2015, 19:47

Maerean, viceprimar al municipiului Rădăuți cu atribuții de primar, în condițiile în care primarul municipiului, Aurel Olărean, este în arest preventiv din septembrie 2014 fiind judecat pentru fapte de corupție, a fost exclus din PSD după ce 15 din cei 20 de membri ai Biroului municipal PSD Rădăuți au votat această propunere, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Biroul municipal al PSD Rădăuți a mai decis și retragerea sprijinului politic pentru Maerean pentru îndeplinirea funcției de viceprimar cu atribuții de primar.

Maerean a declarat corespondentului MEDIAFAX că măsura este abuzivă și că o va contesta.

El susține că competența în privința excluderii sale din partid aparține organizației de bază, care este cea de pe lângă secția de votare Hipodrom,și nu a organizației municipale.

Maerean a mai spus că va contesta decizia în cadrul instituțiilor politice statutare, după care, dacă va fi cazul, se va adresa instanțelor de judecată.

E a subliniat că le-a prezentat membrilor PSD Rădăuți, în ședință, infracțiunile care au fost comise în Primăria Rădăuți și le-a atras atenția că dacă votează pentru îndepărtarea lui din conducerea actuală a Primăriei se alătură grupului infracțional din Primărie.

Consiliul local Rădăuți urmează să se întrunească miercuri și să decidă dacă Tiberiu Maerean va fi înlocuit din funcția de viceprimar cu atribuții de primar.

PSD Rădăuți, care deține majoritatea în CL Rădăuți, a mai încercat,vineri, înlocuirea lui Maerean cu un alt consilier local, dar votul consilierilor locali a fost în favoarea lui Maerean.

Într-o conferință de presă organizată, luni, la sediul Primăriei Rădăuți, Maerean i-a acuzat de ilegalități atât pe primarul actual al municipiului, Aurel Olărean, cercetat în arest preventiv pentru fapte de corupție, pe fostul secretar al municipiului, Haralambie Herghelegiu și pe viceprimarul actual (PSD) Simion Sticleț, cât și pe prefectul de Suceava, Florin Sinescu.

Maerean a prezentat un raport al unei comisii dispuse de prefectul de Suceava în 2013 care a evidențiat numeroase ilegalități comise de către primarul Aurel Olărean, verificări făcute la sesizarea lui Maerean, care era consilier local.

El a explicat că acel raport evidenția infracțiuni de abuz în serviciu, înșelăciune, fals intelectual, administrație defectuoasă pentru lucrări în valoare de 2,6 milioane de euro executate în municipiul Rădăuți și totodată arăta și modul de lucru al primarului Olărean care pentru efectuarea unei investiții nu respecta legislația achizițiilor.

Maerean a declarat că întreg raportul comisiei Prefecturii pe care l-a prezentat l-a obținut „pe surse” pentru că nu i-a fost remis de către prefectul Florin Sinescu care i-ar fi spus că așa s-a înțeles cu primarul Olărean.

El a arătat și o adresă semnată de către prefectul Florin Sinescu în care acesta răspunde doar că s-au încălcat mai multe prevederi și că s-a exercitat dreptul sesizării organelor competente și că nu s-a dispus nimic în sarcina primarului sau a Consiliului Local Rădăuți.

„Apreciez că este un abuz în serviciu din partea prefectului, ca încadrare minimă pentru că sunt elemente constitutive și pentru alte infracțiuni”, a spus Maerean.

El a mai menționat că din ceea ce a reclamat sunt mai multe puncte cercetate deja de DNA.

„Eu acuz o înțelegere între prefect și primarul de atunci al Rădăuțiului. Aprecierea mea e că există la Rădăuți o conducere, dar încet-încet s-a creat deasupra acesteia o cupolă de oameni care doresc ei să conducă”, a spus Maerean, adăugând că această „frăție a penalilor” vrea să facă „un scut împotriva legii”.

Totodată, primarul în exercițiu a mai arătat că prefectul de Suceava a intervenit și în cazul unui conflict cu salariații din Primărie după ce el a dispus ca aceștia să explice ce fac la serviciu, iar prefectul, după ce a constatat că nu a fost încălcată nicio lege, a cerut reanalizarea actului contestat.

El a mai arătat că prefectul a intervenit, fără drept, și în cazul restructurării unor posturi în urma reorganizării activităților Primăriei.

Mai mult, Tiberiu Maerean a mai arătat că fostul secretar al municipiului Rădăuți Haralambie Herghelegiu ar fi făcut mai multe ilegalități, între care vânzarea unui imobil în timpul procesului de revendicare.

Totodată, el a mai prezentat un caz pe care nu poate să și-l explice, privind tot un proces de revendicare în care s-a cerut restituirea unui imobil, iar Primăria a trimis „spre competentă soluționare” acest dosar firmei Loredana SRL din Rădăuți, firmă care aparține deputatului PLR Constantin Galan.

El a spus că a Primăria a fost înștiințată recent de avocatul petentului că dosarul a fost trimis către Loredana SRL.

El crede că situația este ciudată mai ales că, dacă ar fi fost trimis din eroare, deputatul Galan l-ar fi retrimis Primăriei care se ocupă de aplicare acestei legislații.

Maerean a mai declarat că el crede că se dorește îndepărtarea sa din funcție de cei care au făcut abuz de funcție în Primărie și au săvârșit acțiuni de fals și care doresc să nu suporte consecințele.

„Colegi din PSD sub îndrumarea lui Nistor Tătar (președintele PSD Rădăuți – n.r.) încearcă să facă asta ca să fiu înlăturat. Nistor Tătar, ca un vechi colaborator a lui Herghelegiu, nu poate fi departe de dorințele lui”, a mai spus Maerean.

El a mai declarat că se așteaptă să fie exclus din PSD, dar că este mai greu pentru că este membru fondator.

Totodată, Maerean a mai spus că va prezenta situația în mod corect în Biroul Permanent Județean al PSD care să decidă dacă trebuie să-l sancționeze.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO „Am 61 de ani, dar am corpul unui bărbat de 38”. Dave explică...
Ce salariu primește un angajat la 'împinge tava' în Mamaia, acum, în 2024. Are o...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Mișcarea strategică a lui Putin în Marea Neagră. Fotografii din satelit arată unde și-au mutat...
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
Vedeta celebră, diagnosticată cu CANCER la sân. A suferit 4 operații în doar 10 luni
Afacerea cu care investitorii arabi ar putea da lovitura în România. Şeicii vor să facă...
Ireal ce au găsit medicii din Botoșani în burta ei: E URIAȘĂ!
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Devine obligatoriu prin lege în România. Îți confiscă toți banii. Se aplică din 1 octombrie
Cine a fost amanta lui Florin Piersic. S-a iubit cu actorul timp de nouă ani
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Gabriela Cristea, despre sacrificiile prin care a trecut pentru a ajunge un antreprenor de succes:...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Anders Celsius, omul din spatele scalei de temperatură