Primarul reales din Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, suspendat din funcție prin ordinul prefectului/ Edilul a stârnit indignarea publică după ce și-a umilit fiica, fiind cercetat ulterior pentru rele tratamente

Primarul reales din Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, suspendat din funcție prin ordinul prefectului/ Edilul a stârnit indignarea publică după ce și-a umilit fiica, fiind cercetat ulterior pentru rele tratamente
Traian Ogâgău, primarul din orașul-stațiune Sângeorz Băi, din Bistrița-Năsăud (FOTO: Facebook)
Publicat: 14/10/2020, 18:18
Actualizat: 14/10/2020, 18:21

Prefectul de Bistriţa-Năsăud a semnat, miercuri, ordinul prin care a încetat de drept mandatul primarului din Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, care a indignat opinia publică după ce s-a filmat în timp ce își umilește fiica. Ogâgău a câștigat un nou mandat în urma alegerilor locale, în pofida scandalului public în care a implicat și a faptului că poliția s-a autosesizat cu privire la abuzul la care și-a supus fiica. Ordidul prefectului vizează mandatul 2016-2020, iar în privința noului mandat instanța nu s-a pronunțat încă. Suspendarea din funcție este dispusă după ce fostul edil a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru refuzul de  prelevare a probelor biologice. În acest moment, Ogâgău mai este cercetat într-un dosar penal pentru rele tratamente aplicate minorului.

Instanța va decide zilele următoare dacă validează noul mandat al lui Traian Ogâgău

Având în vedere că Traian Ogâgău a fost reales la alegerile locale din 27 septembrie pentru un al doilea mandat de primar, Judecătoria Năsăud va decide dacă îl va valida sau nu în funcţie, având în vedere condamnarea sa penală.

”Astăzi, 14 octombrie, a fost emis Ordinul de Prefect nr. 252 privind constatarea încetării de drept a mandatului de primar al lui Traian Ogâgău înainte de expirarea duratei normale a mandatului. Acesta vine ca urmare a condamnării prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă la o pedeapsă privativă de libertate cu suspendarea executării pedepsei. Viceprimarul orașului Sângeorz-Băi va prelua atribuțiile primarului”, a transmis Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

Potrivit avocatului George Gaftone, citat de timponline.ro, ordinul vizează mandatul primarului din perioada 2016-2020. Traian Ogâgău a câștigat un nou mandat de primar, însă, deocamdată, Judecătoria Năsăud nu l-a validat. Pe portalul instanței apare cererea lui Traian Ogâgău de validare, dar nu sunt informații despre ziua în care este programată ședința. Este posibil ca instanța să nu valideze noul său mandat, notează jurnaliștii din presa locală.

„Răbdare vă rog. Am încredere în justiție până la capăt”,  scris Ogâgău pe Facebook.

Răbdare vă rog!Am încredere în justiție până la capăt!

Publicată de Traian Ogâgău pe Miercuri, 14 octombrie 2020

”Ținând cont de evenimentele din ultimele zile, aud că intenționați să faceți o adunare mâine seară pentru susținerea mea. Vreau să fac apel la calm și răbdare, până la finalizarea demersurilor legale. Consider că nu este cazul și nici momentul pentru așa ceva și să avem încredere în bunul Dumnezeu și în justiție dragii mei, până la capăt! Am trecut noi prin și mai grele momente dar împreună am reușit întotdeauna. Vă mulțumesc tuturor pentru susținere și implicare!”, a scris pe Facebook Ogâgău.

În caz de invalidare a alegerii primarului, Guvernul, la propunerea autorităților cu atribuții în organizarea alegerilor locale, pe baza solicitării prefectului, stabilește data noilor alegeri

Conform noului Cod Administrativ, în caz de invalidare a alegerii primarului, Guvernul, la propunerea autorităților cu atribuții în organizarea alegerilor locale, pe baza solicitării prefectului, stabilește data noilor alegeri pentru funcția de primar. Acestea se organizează în termen de maximum 90 de zile de la data invalidării sau, după caz, de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătorești.

Primarul oraşului Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, a fost condamnat definitiv luni la un an de închisoare cu suspendare, după ce a refuzat să sufle în etilotest și să îi fie recoltate probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei, după ce s-ar fi urcat băut la volan. În timpul campaniei electorale, Ogâgău s-a ales cu un alt dosar penal, după ce și-a umilit fiica și a filmat-o în timp ce o pedepsea ținând-o dezbrăcată, în genunchi, cu mâinile deasupra capului.

Un nou transfer de TOP la CFR Cluj. Şefii campioanei României îi îndeplinesc toate dorinţele...
Prodanca a aflat cine e amanta lui Reghe şi o AMENINŢĂ în ultimul hal: 'O...
FOTO. Mihaela Rădulescu, apariție interzisă! O rochie transparentă, prin care s-a văzut prea mult
Alimentul care scade temperatura corporală. 10 mâncăruri pentru caniculă
Andreea Marin ARUNCĂ BOMBA! Vedeta, însărcinată? ‘Vom avea şi un copil!’
Patrick, fiul lui Cristi Borcea, lovitură în imobiliare la malul mării! A investit peste 20...
Informaţia IMPORTANTĂ care NU va mai apărea în BULETINE! E o premieră în România
Energia electrică a atins cel mai mare preţ înregistrat vreodată pe piaţa spot din România
BANCUL ZILEI – Amor nebun cu vecina, din răzbunare!
„Ce e mai rău abia urmează”. Cum va arăta viața pe Terra peste 30 de...
Prodanca a aflat cine e amanta lui Reghe şi o AMENINŢĂ în ultimul hal: 'O...
O RACHETĂ de mari dimensiuni a fost descoperită pe un câmp. Din ea iese ceva...
Alimentul oltenesc după care nemții sunt înnebuniți. Producția ia imediat drumul Germaniei, românii nu apucă...
A pus apă și acid citric în fierul de călcat, timp de 30 de minute....
Fiica lui Michael Jackson, dezvăluire șocantă despre un incident petrecut alături de tatăl ei
Ultima oră: Celebrul om de afaceri S-A SINUCIS... Primele informații
SE SCHIMBĂ harta Europei! Uniunea Europeană SE RUPE în bucăți
A murit Ion Ghițulescu, legendarul jurnalist. Vocea sa era ascultată de milioane de români
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Cine este prima femeie din clubul miliardarilor din ţara noastră. Ea a construit de la...