Primarul unei comune a fost reținut după ce a fost acuzat că a acceptat plata unor lucrări care nu s-au făcut

Redactor:
Loredana Ficiu
Primarul unei comune a fost reținut după ce a fost acuzat că a acceptat plata unor lucrări care nu s-au făcut
Primarul comunei Vladimir, județul Gorj, Ion Ianăși, a fost reținut, marți, de polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, acesta fiind acuzat că ar fi acceptat plata unor lucrări care nu ar fi fost executate în realitate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Primarul comunei Vladimir, Ion Ianăși, a fost audiat, luni, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj. Edilul-șef, în vârstă de 50 de an,i și un diriginte de șantier au fost reținuți, marți, pentru 24 de ore.

„Un bărbat de 50 de ani, din comuna Vladimir și altul de 52 de ani, din Târgu-Jiu, au fost reținuți de polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, complicitate la abuz în serviciu, fals sub semnătură privată, fals intelectual și obținerea ilegală de fonduri, în referire la o lucrare de construire a unui pod, pe raza comunei Vladimir”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Ion Ianăși, primar PNL, a fost condamnat, pe 14 mai 2015, de magistrații Judecătoriei Târgu-Cărbunești, la un an și 4 luni de închisoare cu suspendare, în urma unui accident rutier. Edilul a fost trimis în judecată pentru părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia, după ce ar fi lovit cu oglinda un cetățean din localitate care dirija o caruță.

Dacă noua faptă se confirmă, aceasta ar fi fost comisă, practic, în termenul de supraveghere, de doi ani.

 

Inchide