Primarul unui oraș din România face demersuri pentru reluarea relațiilor de parteneriat cu orașul Odessa, acum parte a Rusiei

Publicat: 10/07/2015, 14:07
Actualizat: 06/04/2019, 13:35

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Biroul de Presă al Primăriei Galați, ca președinte ales recent al Clubului Internațional al Mării Negre (IBSC), primarul Marius Stan și-a propus readucerea orașului Odessa printre membrii acestei organizații și relansarea relațiilor de colaborare și cooperare între Galați și Odessa.

„Sunt bucuros că autoritățile ucrainene de la Odessa au redeschis calea dialogului. Îi mulțumesc prietenului meu, consulul general al României în regiune, domnul Emil Rapcea, pentru demersurile diplomatice susținute, pe care le-a depus în vederea reluării dialogului cu Odessa, regiune de care ne leagă un parteneriat vechi și o lungă prietenie, ce s-au răcit în ultima vreme, din cauza contextului politic și a conflictelor militare care afectează mai multe regiuni din Ucraina. Îi invit pe primarul orașului Odessa și pe președintele Consiliului Regiunii Odessa să ne facă o vizită la Galați, pentru a pune bazele unui nou parteneriat mai extins, ca problematică, și mai solid”, a afirmat primarul Marius Stan.

În avanpremiera vizitei la Galați a celor doi oficiali ai Regiunii Odessa, consulul general al României în zonă, Emil Rapcea, a avut o întrevedere cu primarul orașului Odessa, Ghenadii Truhanov, se arată în comunicat.

„Pe parcursul discuțiilor, oficialul ucrainean și-a arătat interesul pentru reluarea curselor turistice între Galați și Odessa, dar și pentru un parteneriat lărgit între cele două orașe, în domeniile economic, comercial, turistic, cultural, sportiv și pe probleme de tineret”, scria în finalul comunicatului.

Clubul Internațional al Mării Negre este o organizație regională, non-guvernamentală și non-comercială care sprijină consolidarea și dezvoltarea cooperării în afaceri în zona Mării Negre, cuprinzând orașe din diverse țări, inclusiv din zona Mării Azov și cea a Mării Egee.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase