Primele declaratii ale premierului în cadrul vizitei oficiale în Israel: „Interesul reciproc al României și al Statului Israel este să extindă și să aprofundeze dialogul comun în diferite domenii de interes”

Primele declaratii ale premierului în cadrul vizitei oficiale în Israel: „Interesul reciproc al României și al Statului Israel este să extindă și să aprofundeze dialogul comun în diferite domenii de interes”
Publicat: 03/11/2020, 16:25

Ludovic Orban a făcut primele declarații, în cadrul  vizitei oficiale în Israel și Palestina, marți și miercuri, fiind însoțit de Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe, și Nicolae Ciucă, ministrul Apărării Naționale. Premierul a declarat că interesul reciproc al României şi Statului Israel este să extindă şi să aprofundeze dialogul comun.  Alături de premier s-a aflat Benjamin Netanyahu, care i-a transmis prim-ministrului român că decizia sa de a veni în Israel în primul an de mandat este un semn al prieteniei „grozave” dintre cele două țări.

Sunt foarte fericit că această vizită a putut fi organizată într-o perioadă extrem de grea, în care criza sanitară provocată de pandemia de COVID-19 ne-a pus în situaţii extrem de dificile şi ne-a forţat să luăm decizii dificile. Interesul reciproc al României şi Statului Israel este să extindă şi să aprofundeze dialogul comun în diferite domenii de interes”, a declarat prim-ministrul Ludovic Orban.

El şi-a exprimat recunoştinţa pentru cooperarea excelentă pe care a avut-o cu autorităţile israeliene în ceea ce privește modul de gestionare a pandemiei de COVID-19, însă a menționat importantă consolidării a dialogului politic și în domeniul apărării şi al securităţii.

Premierul Romaniei: ”Astăzi, vom explora modalităţi de consolidare a dialogului politic deja consistent şi extins, din dorinţa de a dezvolta relaţiile economice şi să întărim cooperarea noastră în domeniul apărării şi al securităţii”

„Îmi amintesc videoconferinţa noastră, a fost foarte folositor şi foarte interesant să împărtăşim experienţa în legătură cu lupta împotriva COVID-19. Astăzi, vom explora modalităţi de consolidare a dialogului politic deja consistent şi extins, pe lângă sectorul sănătăţii, din dorinţa de a dezvolta relaţiile economice şi să întărim cooperarea noastră în domeniul apărării şi al securităţii”, a adăugat Ludovic Orban.

Totodată, premierul Ludovic Orban a precizat că va discuta cu omologul său israelian ordinea de zi de pe agenda reuniunii interguvernamentale româno-israeliene, care ar urma să se desfăşoare la jumătatea anului viitor.

„Vom fi foarte fericiţi să găzduim această întâlnire foarte importantă a celor două guverne, care sunt sigur că va da rezultate concrete”, a mai spus Ludovic Orban.

Principalul subiect al discuțiilor cu oficialii israelieni îl reprezintă stadiul relațiilor bilaterale dintre cele două state, dar vor fi trecute în revistă și evoluțiile din regiune, cu accent pe dosarele de criză din Orientul Mijlociu și Africa de Nord.

De asemenea, Ludovic Orban va mai avea întâlniri cu președintele Reuven Rivlin, prim-ministrul supleant și ministru al apărării, Benjamin Gantz, ministrul afacerilor externe, Gabriel Ashkenazi, precum și cu doamna Colette Avital, Secretarul General al World Jewish Restitution Organization.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York