Ce se întâmplă cu vizita premierului Ludovic Orban în Israel după ce ministrul Economiei, Virgil Popescu, a fost confirmat cu Covid-19

Redactor:
Dragos Tanase
Ce se întâmplă cu vizita premierului Ludovic Orban în Israel după ce ministrul Economiei, Virgil Popescu, a fost confirmat cu Covid-19
Premierul României, Ludovic Orban (FOTO: Mediafax Foto / Alexandru Dobre)

Premierul Ludovic Orban va merge în vizita din Israel și Palestina, marți și miercuri, chiar dacă ministrul Economiei, Virgil Popescu, tocmai a fost diagnosticat cu Covid-19. „Nu se încadrează în definiția contacților direcți”, au transmis reprezentanții Guvernului, citați de Mediafax.

La vizita oficială din Israel și Palestina, programată marți și miercuri, participă prim-ministrul României, Ludovic Orban, ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, și ministrul apărării naţionale, Nicolae Ciucă.

„În vederea deplasării, membrii delegației au realizat în cursul zilei de astăzi teste, care au rezultat negativ. De asemenea, membrii cabinetului nu se încadrează în definiția contacților direcți”, au transmis reprezentanții Guvernului, după ce ministrul Economiei, Virgil Popescu a anunțat că a fost diagnosticat cu virusul SARS-CoV-2.

„Astăzi am fost testat pozitiv cu COVID – 19. Am urmat protocolul și sunt încrezător că va fi bine. Sâmbătă am fost testat pentru plecarea în Israel. Testul a fost negativ. Duminică noaptea am avut simptome de gripă. Astăzi am făcut un nou test, care a ieșit pozitiv”, a scris Virgil Popescu pe Facebook.

Care este programul premierului Ludovic Orban în Israel

Principalul subiect al discuțiilor cu oficialii israelieni îl va reprezenta stadiul relațiilor bilaterale dintre cele două state, dar vor trece în revistă și evoluțiile din regiune, cu accent pe dosarele de criză din Orientul Mijlociu și Africa de Nord. Premierul Ludovic Orban va avea convorbiri oficiale cu prim-ministrul Benjamin Netanyahu.

„Cei doi oficiali urmând a semna, în marja întrevederii, și Protocolul de modificare a Convenţiei dintre Guvernul României şi Guvernul Statului Israel pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit, semnată la Ierusalim, la 15 iunie 1997”, a transmis Guvernul.

De asemenea, Ludovic Orban va mai avea întâlniri cu președintele Reuven Rivlin, prim-ministrul supleant și ministru al apărării, Benjamin Gantz, ministrul afacerilor externe, Gabriel Ashkenazi, precum și cu doamna Colette Avital, Secretarul General al World Jewish Restitution Organization.

Bahrain și Israel, acord istoric semnat la Manama! Se schimbă polii de putere în Golful Persic

Acord istoric semnat la Manama între Bahrain și Israel, luna trecută! Dinastia arabă care conduce micuțul stat din regiune a bătut palma cu Tel Avivul pentru un pact care va dăinui peste veacuri, cred analiștii de politică internațională.

La momentul actual, se schimbă polii de putere în Golful Persic o dată cu înțelegerea parafată între cele două state.

Presa israelită scrie că acum se deschide și mai mult regiunea Golfului pentru statul evreu.

Regele Hamad Al Khalifa nu a participat la reuniune

Duminică, 18 octombrie, o delegaţie oficială din Israel a mers la Manama, în Bahrain, pentru a semna documentul ce stabilește relaţii diplomatice între cele două ţări.

Au fost de față și reprezentanţi din alte ţări, plus jurnaliști, dar nu și regele Hamad Al Khalifa. Nici măcar prinţul moştenitor sau prim-ministrul Bahrainului n-au participat la ceremonie, după cum au remarcat ziariștii.

Bahrain și Israel au semnat şapte memorandumuri de înţelegere şi au convenit să coopereze în special în domeniile economiei, aviaţiei, finanţelor, comunicaţiilor şi agriculturii.

Tânăra cunoscută a murit misterios! A fost găsită într-o prăpastie după ce a dat un...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
FOTO. Inna, topless în vacanță! Cum s-a pozat cântăreața în apă
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Fabulos! Gigi Becali a dat tunul și a câștigat 15 milioane de euro peste noapte!...
Legea a fost admisă. Cine sunt românii care pot ieşi mai devreme cu 15 ani...
Medicii veterinari atrag atenţia. Ivermectina nu se foloseşte pentru tratarea coronavirusului, ci „pentru afecţiuni interne...
BANCUL ZILEI – Filme XXX cu nevasta
Câinele lui Dorian Popa câștigă 200.000€ pe an: „Prețurile sunt fără TVA. Vreau să fac...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
Unul dintre cele mai bine păzite SECRETE înainte de 1989: data reală a naşterii lui...
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
Am prins-o înfulecând prăjituri după ce a slăbit 40 de kg. Ce vedetă din România...
Ce s-a întâmplat cu Brandi Passante după „Războiul Depozitelor”
NOI RESTRICŢII la graniţa României: Anunţ BOMBĂ de ultimă oră
Mădălina Ghenea, apariție senzuală într-o rochie mulată. Fanii au reacționat: Sophia Loren are o urmașă
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Catastrofă la graniţa cu România: Oraşe întregi părăsite, obloanele trase, lacăte la uşi. Ţara vecină...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide