• Publicat:
Știri

Primele declarații ale șoferului român care a provocat, în Grecia, accidentul soldat cu 4 morți și peste 20 de răniți

Primele declarații ale șoferului român care a provocat, în Grecia, accidentul soldat cu 4 morți și peste 20 de răniți
Șeferul autocamionului implicat în accidentul din Grecia declară că a văzut semnalizările luminoase privind lucrările la carosabil, dar nu a putut opri din cauza unor posibile defecțiuni la sistemul de frânare, informează MAE, precizând că, din datele până la ora 19.00, nu sunt implicați alți români

„Conform primelor declarații date de șoferul autocamionului în timpul audierilor, rezultă că acesta a văzut semnalizările luminoase care indicau restricții de circulație cauzate de lucrările la carosabil, însă nu a putut opri vehiculul din cauza unor posibile defecțiuni la sistemul de frânare. Autoritățile judiciare elene vor efectua o nouă audiere mâine, 6 octombrie 2014, urmând a dispune măsurile legale ce se impun. Consulatul General al României la Salonic a continuat, la fața locului, demersurile de obținere a unor informații cu privire la existența și a altor cetățeni români implicați în accident. Informațiile actualizate astăzi, 5 octombrie 2014, la orele 19.00, arată că nu au fost implicați și alți cetățeni români în accident. Subliniem, încă o dată, faptul că cercetările inclusiv sub aspectul stabilirii identitãții certe a persoanelor implicate în accident continuă, reprezentanții oficiului consular român aflându-se la fața locului”, precizează MAE într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Consulul român a asistat la audierile efectuate de autoritățile elene, șoferul tirului beneficiind de asistența unui traducător de limba română, urmând să decidă asupra angajării unui avocat care să îl reprezinte în instanță, adaugă ministerul.

 

 

„Consulatul General al României la Salonic urmărește îndeaproape desfășurarea evenimentelor și rămâne în legătură permanentă atât cu cetățeanul român, șoferul autocamionului, cât și cu autoritățile elene competente cu gestionarea cazului”, se mai arată în comunicat.

Un autocamion condus de un român a lovit mai multe autoturisme pe o autostradă în apropiere de Salonic, iar 4 persoane din autoturismele lovite au decedat, 4 sunt rănite grav și 20 sunt rănite ușor, informează MAE, precizând că „nu rezultă, încă” decesul sau rănirea vreunui român.

 

Inchide