Primele măsuri luate la creșa groazei din Alba Iulia, unde copiilor li se spunea „putori” și erau amenințați cu bătaia

Primele măsuri luate la creșa groazei din Alba Iulia, unde copiilor li se spunea „putori și erau amenințați cu bătaia
Publicat: 27/08/2019, 18:00

Comisia de cercetare disciplinară din Primăria Alba Iulia a terminat ancheta deschisă după ce doi părinți au reclamat comportamentul neadecvat al angajatelor unei creșe din oraș, spunând că acestea le-au jignit copiii, numindu-i „putori” și amenințându-i cu bătaia și punând la dispoziția autorităților înregistrări cu modul în care femeile se comportau cu micuții.

„Comisia a audiat persoanele implicate în această delicată situație, respectiv toți angajații Primăriei Alba Iulia a căror comportament a fost reclamat. Persoanele care au depus sesizările au refuzat să-și apere punctul de vedere și să contribuie la desfășurarea anchetei în ciuda invitațiilor transmise prin corespondență cu confirmare de primire, dar și telefonic”, au declarat reprezentanții Primăriei Alba Iulia.

Potrivit acestora, în urma analizei celor întâmplate, a răspunsurilor primite de la angajații cercetați și a martorilor audiați, comisia de cercetare disciplinară a propus sancționarea cu „avertisment scris” și mutarea temporară a celor 4 persoane cercetate (un educator puericultor, un îngrijitor copii, un asistent medical și un asistent medical principal), pe o perioadă de 6 luni, la celelalte creșe din Alba Iulia, astfel încât să nu își mai desfășoare activitatea împreună.

Propunerile comisiei au fost aprobate de viceprimarul cu atribuții de primar și sunt definitive.

În acest caz, părinții au reclamat situația și la poliție, în urmă cu aproximativ două săptămâni, fiind deschisă o anchetă.

Reprezentantul IPJ Alba a declarat că părinții au reclamat un limbaj inadecvat, agresiv, și chiar acte de violență asupra minorilor.

În înregistrările făcute de părinți se aud expresii ca: „Du-te la oliță, putoare!”, „Mai potolește-te odată, că mă disperi!”, „Mă disperi deja!”, „Lasă piciorul jos, că o capeți!”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase