Primele rețineri în cazul agresării fostului ginere al lui Nicolae Ceaușescu. Cine sunt cei doi suspecți

Primele rețineri în cazul agresării fostului ginere al lui Nicolae Ceaușescu. Cine sunt cei doi suspecți
Publicat: 05/07/2017, 23:04
Actualizat: 08/09/2019, 06:06

Poliția Capitalei a anunțat, miercuri, că doi bărbați au fost reținuți în cazul agresării fostului ginere al lui Nicolae Ceaușescu, Mircea Oprean.

Astfel, Ion Paul Sandu a fost reținut pentru 24 de ore pentru lovire sau alte violențe, având în vedere că pe 18 mai, în jurul orelor 20.30, în timp ce se afla în parcarea amenajată din incinta UPB – Facultatea de Transporturi, l-a lovit cu pumnii și picioarele pe Mircea Oprean, pentru amenințare, după ce l-a amenințat pe Mircea Oprean că îl omoară, având în mână un cuțit, pentru distrugere, după ce acesta a distrus mașina lui Oprean și pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

Totodată, a fost reținut și Chivu Viorel Alexandru. Polițiștii îl acuză pe acesta de tulburarea ordinii și liniștii publice, având în vedere că acțiunile violente ale acestuia și ale llui Ion Sandu au produs un „puternic impact mediatic, acestea fiind cu atât mai grave cu cât au avut loc în incinta unei instituții publice, într-un cadru universitar, la un interval orar în care acest loc este tranzitat atât de cadre didactice, cât și de studenți”.

Mai mult, violențele comise împotriva lui Oprean Ioan Mircea au creat în rândul cadrelor didactice din cadrul UPB o stare de tulburare indignare, neliniște și nesiguranță, spun polițiștii.

Bărbatul mai este acuzat de complicitate la lovire sau alte violențe și complicitate la distrugere.

„Suspecții SANDU ION PAUL și CHIVU VIOREL ALEXANDRU aparțin unei zone a sportivilor și luptătorilor profesioniști (practicanți de kickboxing, MMA, kempo), fiind de notorietate că asocierea în acest grup poate genera conficte stradale cu impact mediatic având ca motive câștigarea notorietății, tranșarea unor conflicte între aceștia și apropiați ai lor și alte persoane”, se mai arată în comunicatul de presă al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București (DGPMB).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase