Primele secvențe de LUPTĂ de la cel mai mare exercțiu NATO „Sea Shield” – VIDEO

Publicat: 08/04/2019, 20:09

Ceremonia de deschidere a exercițiului s-a desfășurat sâmbătă, la Terminalul de Pasageri, în prezența șefului Statului Major al Forțelor Navale, viceamiralul Alexandru Mîrșu, iar luni au început secvențele planificate pe mare.

„Astăzi (luni – n.r.) au ieșit navele pe mare, fiind executate secvențele de luptă împotriva amenințărilor de suprafață. Au fost executate si trageri cu sistemele de artilerie de la bord, respectiv cu tunul de 76 mm. În plus, navele au executat manevre de trecere printr-un canal dragat și au respins atacul unor ambarcațiuni de asalt”, a declarat purtătorul de cuvânt al Forțelor Navale, colonelul Corneliu Pavel.

Tot în cursul exercițiilor de luni, marinarii militari au desfășurat antrenamente de luptă pentru menținerea vitalității, de stingere a unui incendiu izbucnit la bord și de acordare a primului ajutor unui marinar rănit.

Marți, vor intra în dispozitiv și aeronave ale Forțelor Aeriene Române, când sunt planificate exerciții în comun, navale și aeriene.

„Mâine (marți -n.r.) sunt planificate secvențe de luptă împotriva aviației inamice. Atacul va fi simulat de aeronave Mic 21 Lancer si F16 ale Forțelor Aeriene Române, iar respingerea atacului va fi realizată de navele participante”, a explicat Corneliu Pavel.

„Sea Shield 19″ este cel mai mare exercițiu organizat de Forțele Navale Române în acest an, la exercițiu participând 14 nave militare românești și șase nave militare din Bulgaria, Canada, Grecia, Olanda și Turcia, cu un total de aproximativ 2.200 de militari. Aceștia vor exersa proceduri întrunite de luptă împotriva amenințărilor subacvatice, de suprafață și aeriene, adaptate la tipologia amenințărilor de securitate din regiunea Mării Negre.

Forțele Navale Române, în calitate de gazdă, implică o structură impresionantă de forte în desfășurarea Exercițiului „Sea Shield 19″. Sub conducerea și coordonarea Comandamentului Flotei, vor fi două fregate, două corvete, două dragoare de mine, două nave purtătoare de rachete, două nave maritime pentru scafandri de luptă și trei remorchere maritime. La acestea se adaugă un detașament de scafandri specializați în lupta împotriva amenințărilor subacvatice, două detașamente mobile de lansare rachete și alte nave de sprijin, precum și structurile specializate distincte, Brigada 243 Radioelectronică și Observare, Direcția Hidrografică Maritimă, Centrul 110 Comunicații și Informatică, Centrul pentru Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică, care vor asigura suportul specific, de la țărm.

Comandamentul Maritim Aliat al NATO a desemnat să participe la „Sea Shield 19″ Gruparea Navală Permanentă, care operează în Marea Neagră începând cu 28 martie, ce are în compunere nave din Bulgaria, Canada, Olanda, România și Turcia. În plus, Grecia și Bulgaria sunt reprezentate la exercițiu de câte o navă de luptă.

Atât Forțele Aeriene cât și Forțele Terestre Române participă la exercițiu, primele cu aeronave MIG 21 LanceR și F-16, iar celelalte cu un detașament din compunerea Brigăzii 9 „Mărășești”, pentru protecția căilor de comunicații terestre și a portului Constanța. De asemenea, Forțele Navale ale Statelor Unite și ale Turciei vor acționa cu două aeronave de patrulare maritimă.

Scenariul exercițiului este fictiv și urmărește planificarea și executarea unei Operații de Răspuns la Criză sub mandatul unei Rezoluții a Consiliului de Securitate al Organizației Națiunilor Unite, în contextul unui mediu de securitate caracterizat prin amenințări simetrice și asimetrice.

Foto: Captură

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Lege pentru cei care au telefoane mobile. Persoanele care ar putea avea interzis să aibă...
Pensiile care ar putea fi dublate. Românii vizați
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Ce mai înseamnă Paștele pentru români și cum vor petrece cei mai mulți sărbătorile pascale?