Primii ȚAPI ISPĂȘITORI. Doi bucureșteni, ARESTAȚI pentru violențele de la Mitingul Diasporei

Publicat: 12/08/2018, 21:10

Cei doi protestatari reținuți sub acuzațiile de ultraj și tulburarea liniștii publice, Ionuț Liviu Cojoacă și Claudiu Dobre Mihai, urmează să ajungă în fața magistraților Judecătoriei Sectorului 1 din Capitală cu propunerea de arestare preventivă.

Ionuț Liviu Cojoacă (30 de ani) și Claudiu Dobre Mihai (24 de ani) din București au fost reținuți de către procurori sâmbătă noaptea, sub acuzațiile de ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice. Faptele ar fi fost săvârșite la mitingul de vineri seară, din Piața Victoriei.

Apărătorul celor doi protestatari arestați pentru ultraj spune că aceștia regretă faptele. Ei au declarat că ar fi vrut să lovească scutul, însă când au văzut că este vorba despre o femeie jandarm, s-ar fi retras din mulțime. Avocatul a mai subliniat că cei doi nu știu cine a furat arma și că nici nu sunt din galerie.

„Ei au fost acolo din curiozitate și au ajuns într-o astfel de situație gravă, neplăcută. S-a emis un mandat de 30 de zile cu contestație. Ambii au făcut contestație. În momentul în care au aflat că este de sex feminin, ambii au declarat că s-au retras. De fapt, erau mai multe persoane. Apar și ei. Au avut o atitudine de recunoaștere și de regret. Cojoacă era și sub influența băuturilor alcoolice. În momentul în care ei au dat acele lovituri de pumn în scut, cei doi jandarmi erau în picioare. Nu au dat în jandarm, au dat în scutul jandarmului. Fata, am înțeles că pierduse scutul undeva în învălmășeală. Se vede pe filmare. Sunt pur și simplu. Cojoacă este fan, e stelist, dar nu fac parte din nicio galerie și merge la meciuri ocazional. Niciunul nu are cazier”, a declarat avocatul celor doi protestatari, Maria Pârlog.

Avocatul a mai subliniat că, în fața magistraților, clienții săi au cerut o măsură mai blândă, în locul arestului preventiv.

„Evident că le pare rău. Ca să ajungi acolo din curiozitate, să vezi cum se desfășoară o manifestație sau un protest și să ajungi să execuți un arest de 30 de zile, cum să nu-ți pară rău? Și-au dorit control judiciar, arest la domiciliu, că aceste măsuru sunt de natură a asigura buna desfășurare în ce privește procesul penal. Ancheta e în desfășurare”.

Întrebat dacă cei doi știu cine a furat arma jandarmului, avocatul a spus: „Bineînțeles că nu. Ancheta este în derulare și asa cum v-am mai spus, cei care vor soluționa situația sunt organele de urmărire penală”.

Clubul FCSB a ținut să dezmintă informațiile din mass-media, potrivit cărora cei doi ar face parte din galeria echipei de fotbal.

„Avand in vedere informatiile eronate aparute in mass-media pe parcursul acestei zile, cu privire la conflictele de vineri seara, din Piata Victoriei, facem urmatoarele precizari:

1. Cei doi suspecti retinuti nu sunt suporteri ai echipei noastre, cel putin unul dintre acestia facand parte dintre sustinatorii echipei Clubului Sportiv al Armatei, care evolueaza in Liga a 4-a! Acest lucru poate fi verificat prin simpla vizionare a conturilor de Facebook ale acestora.

2. Facem un apel catre mass media sa verifice cu atentie informatiile publicate si sa nu implice numele clubului nostru si sustinatorii FCSBin subiecte care implica manifestarile huliganice!”

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București și polițiștii de la Serviciul Omoruri au audiat, până în prezent, 19 de persoane în legătură cu violențele de la protestul de vineri, informează Poliția Capitalei.

În paralel, au fost analizate înregistrarile realizate de mass media, pentru a identifica oamenii prezenți în zona producerii unor agresiuni.

Până duminică, la ora 16:30, procurorii militari au primit 19 plângeri penale împotriva jandarmilor, depuse de către protestatarii care au suferit de pe urma intervenției acestora.

Procurorii fac apel la participanții protestului de vineri seară, care au fost răniți sau care pot oferi informații relevante pentru anchetă să se prezinte la sediul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul București (strada George Georgescu, nr.2) pentru a oferi datele sau imaginile pe care le dețin.

Poliția cere ajutor la identificarea unui bărbat violențe jandarmi miting

Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Poliția Capitalei – Serviciul Omoruri, pentru a stabili toate circumstanțele în care au fost agresați cei doi jandarmi vineri seară, roagă cetățenii să-i ajute în identificarea unui bărbat ce apare pe imaginile suprinse din acele momente.

Poliția cere ajutor la identificarea unui bărbat violențe jandarmi miting

Cei care îl recunosc sunt rugați să sune la 112 sau să contacteze cea mai apropiată secție de poliție.

Poliția cere ajutor la identificarea unui bărbat violențe jandarmi miting

Unul dintre jandarmii loviți de către protestatari vineri seară este o femeie, care se află în prezent la Spitalul Floreasca din Capitală.

Poliția cere ajutor la identificarea unui bărbat violențe jandarmi miting

„Femeia jandarm este bine, s-a ridicat, a comunicat.Era pansată, avea o arsură. (…) Nu are factură de coloană, nu este la Terapie Intensivă, e pe secția de Chirurgie. (…) Am văzut imaginile ei, sunt bine, mă așteptam la cu totul altceva”, a declarat,sâmbătă ministrul Sănătății Sorina Pintea, îdupă o vizită la Spitalul Floreasca.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel Dragomir, declaraţii halucinante: 'Nu îmi pare rău că sunt aici'
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Oana Radu, acuzații dure la adresa fostului soț: ,,Mi-a spus că ne bate pe amândouă”....
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege...
Un mare post din România moare. Se închide, sute de angajați rămân pe drumuri
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Scandinavia s-ar fi „născut” din Groenlanda, indică un nou studiu geologic