Primul drum al „Fratelui Cristi”, după ce a ieșit din pușcărie: fostul ministru Cristian David s-a botezat la penticostali

Publicat: 20/04/2015, 19:20

Fost ministru de Interne în guvernul Tăriceanu și fost ministru pentru Relația cu Românii de Pretutindeni în guvernul Ponta, până în 2014, liberalul Cristian David a ieșit din pușcărie, după două luni de arest preventiv, cu un singur țel, după cum singur spune: să se boteze în rit penticostal și să înceapă drumul alături de Dumnezeu. Justiția lumească, așa cum o numește David, îl acuză pe fostul ministru de o mită de 500.000 de euro pentru a interveni la fostul prefect de Buzău, Cristinel Bîgiu, pentru retrocedarea a 15 hectare de teren. Într-un alt dosar al procurorilor anticorupție, Cristian David este acuzat alături de mama sa, de abuz în serviciu, uz de fals și fals în declarații. El este acuzat că a inventat un împrumut de 60.000 de euro acordat mamei sale, pentru a justifica o sumă de bani în declarația sa de avere, și pe care mama sa i l-ar fi restituit, din vânzarea fictivă a unui apartament.

„Fratele Cristi”, așa cum este prezentat fostul ministru de către pastorul Ioan Ceuță, de la Biserica Internațională Harul, de rit penticostal care ține de organizația „Adunările lui Dumnezeu”, s-a botezat duminică, pe 19 aprilie. David a ținut un discurs în fața credincioșilor, fiind acompaniat de strigătele de „Aleluia” ale grupului de credincioși căruia i s-a alăturat, apoi, la finalul slujbei, a fost botezat fiind scufundat cu totul în apă.

„Nu ai cum, cel puțin în această țară să faci politică activă și să fii în numele Domnului slujitor al dreptății și adevărului. Nu se poate. Aceste două chestiuni sunt atât de incompatibile și atât de dvertgente și conflictuale, încât trebuie să alegi ori una, ori alta. Cine spune că poate face și una și alta cred că se înșală. De aceea eu am ales astăzi aici să fac doar una”, a spus Cristian David, înainte să fie scufundat în apa botezului de către pastorul Ceuță.

„Fratele Cristi” a vorbit și despre justiție, explicând cum a ajuns el să descopere calea Domnului tocmai în aceste momente de cumpănă din viața lui.

„Există două feluri de justiție. Justiție pe pământ, pe care o administrează oamenii. Nu știm întotdeauna cât de dreaptă sau cât de corectă este această justiție, pentru că oamenii sunt supuși greșelii, atât cei care vin în față ca să fie judecați, cât și cei care judecă. Dar deasupra acestor judecăți pământești există o judecată supremă. O judecată divină a lui Dumnezeu. Și dacă în fața lui Dumnezeu te socotești drept, corect, neprihănit și fără de greșeală, atunci trebuie să lași pe mâna bunului Dumnezeu soarta ta. Acest lucru l-am făcut eu. Și la un moment extrem de important pentru mine în ultima perioadă am ales să îmi pun întreaga soartă și justiția în ceea ce mă privește în mâna Domnului”, a spus Cristian David în biserica unde a fost botezat.

„În momentele de cumpănă sau în momentele în care am avut posibilitatea de a gândi, mi-am făcut o radiografie a vieții și am spus ce am făcut bun sau rău mulțumindu-i de fiecare dată lui Dumnezeu. Este ceva ce numai o lecție extrem de dură a vieții te învață, te pune în contact cu durerea, cu suferința și mai ales cu nedreptatea de pe pământ”, mai spune David.

Tatăl și frații lui Cristian David, penticostali în Australia

Fostul ministru a vorbit în fața credincioșilor și despre familia sa, care are legătură cu biserica penticostală – tatăl și frații săi trăiesc în Australia, la Perth, fiind slujitori ai bisericii acestui rit.

„Mai spun ceva care cred că îl va bucura foarte mult și pe tatăl meu, care așteaptă de foarte mult timp acest moment. Tatăl meu este în Australia, în Perth, este penticostal acolo și nu o dată mi-a atras atenția că pierd sau irosesc prea mult timp făcând lucruri care nu au aceeași însemnătate și că aș putea să fac lucruri ajutând sau fiind alături de el și de biserică, fiind aproape de el sau de frații lui și de frații mei naturali din Australia. În dinamica aceasta accelerată a lucrurilor, a politicii, a funcțiilor am neglijat acest lucru. Pe această cale îmi pare rău să spun astăzi că am pierdut mult timp și știu că tatăl meu mă privește și poate astăzi este momentul mai mult ca oricând de a recupera timpul pierdut”, a spus Cristian David.

Oferta penticostală refuzată Vadim Tudor

La finalul slujbei, pastorul Ioan Ceuță a povestit că i-ar fi făcut oferta lui Corneliu Vadim Tudor de a se întoarce către Dumnezeu și a se converti la penticostali, mai ales că tatăl acestuia ar fi fost pastor baptist pe vremea lui Ceaușescu. Vadim ar fi refuzat, cu scuza că dacă nu ești ortodox, nu poți ajunge președinte în România. Alegerea lui Klaus Iohannis, de rit luteran, ar fi dovada că Vadim a greșit atunci, a spus pastorul penticostal.

„Vă fac o mărturisire pe care nu am făcut-o în public, doar în particular. Când Vadim Tudor era pe culmi, i-am spus frate Vadim, vrei să ajungi președinte, nu vei ajunge președinte. Trebuie să te întorci la Dumnezeu, îl cunoști pe Dumnezeu, trebuie să-ți predai viața și să te botezi. Știți ce mi-a spus Vadim? Frate Ceuță, știu că trebuie să mă întorc la Dumnezeu, dar în țara asta nu ajungi președinte dacă nu ești ortodox. Minunea care s-a întâmplat în noiembrie, că e bună sau rea, e că a ieșit un președinte care nu e ortodox. Vadim avea chemare, tatăl lui a fost slujitor al Domnului la baptiști. Pentru că nu a înțeles chemarea, s-a dus la vale și se va duce. Pentru că cel care ridică este Dumnezeu, politica ridică doar temporar”, a spus pastorul Ceuță.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
DISPARE Shein din Europa? Comisia Europeană a luat decizia
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”