Primul salt spre moarte. Povestea Andreei Nica, „handbalista de aur” care a murit, la doar 27 de ani, în accidentul de parașutism de la Clinceni

Primul salt spre moarte. Povestea Andreei Nica, „handbalista de aur care a murit, la doar 27 de ani, în accidentul de parașutism de la Clinceni
Publicat: 19/10/2015, 11:23

Andreea Nica, portar al echipei de handbal feminin CSM Unirea Slobozia, a fost campioană mondială de tineret, iar visul de a juca în prima ligă cu formația de club s-a împlinit în vara anului 2014.

Ea se afla la primul salt cu parașuta, la care se programase sâmbătă după-amiază, după ce echipa sa, CSM Unirea Slobozia, a jucat în Liga Națională, cu SCM Craiova.

A fost o remiză, scor 28-28 (15-14), iar la finalul meciului, Andreea era „cea mai afectată”, pentru că victoria a fost la îndemâna echipei sale, a povestit, pentru MEDIAFAX, antrenorul de la CSM Unirea Slobozia, Victorina Bora.

Fostă componentă a naționalei României, Victorina Bora, este șocată după aflarea veștii despre decesul elevei sale și spune că, în primul rând, tuturor le va fi dor de „omul Andreea”.

„Andreea Nica a fost în generația de aur de la naționala de tineret, cu Cristina Neagu, cu portarii Suba și Petrescu, au cucerit titlul mondial. A dorit enorm să joace acasă, la Slobozia, să promovăm cu echipa și am reușit. Pentru noi nu a fost o simplă jucătoare în echipă, ci esențială, o fată care a luptat enorm pentru echipă. A avut un start excepțional de sezon în poartă, chiar toată lumea a remarcat, iar acum…. Nici nu putem vorbi, ce e de spus? Suntem în stare de șoc cu toții. Suntem distruși. Dar, cu siguranță, în primul rând ne va lipsi omul Andreea Nica, un om de o calitate rară”, a spus, luni, Victorina Bora.

Ziua de sâmbătă a părut una obișnuită, dar cu speranțe de victorie pentru echipa CSM Unirea Slobozia, aflată pe locul 11 în clasamentul Ligii Naționale. Handbalistele antrenate de Victorina Bora aveau programat, de la ora 11.00, meciul cu SCM Craiova, aflată pe locul 8. Meci dificil, dar totuși, fiind pe teren propriu, cu gânduri de victorie. Iar echipa din Slobozia a fost la un pas de succes, cu Andreea Nica în poartă.

„Am fost la un pas de victorie, dar s-a ratat la 7 metri și așa rezultatul a rămas egal, 28-28. Toate fetele au jucat bine, inclusiv Andreea, dar uneori așa e sportul. Le-am spus că se mai întâmplă și că, dacă vor juca la fel de bine, o să iasă soarele și pe strada noastră. Îmi amintesc perfect că le-am spus asta. Andreea Nica a fost însă cea mai afectată de rezultat, demult nu am văzut-o așa. Am vrut să vorbesc atunci cu ea, dar am zis că au duminica liberă și voi vorbi cu ea luni. Uite că nu mai pot face asta acum”, a spus Victorina Bora.

Potrivit acesteia, după meci, Andreea Nica a vorbit cu fetele despre programarea la aeroportul Clinceni pentru primul salt cu parașuta din viața ei.

„Pasiunea ei pentru salturile cu parașuta a apărut de vreo trei luni și ceva. După meciul de sâmbătă a vorbit cu fetele și s-a programat, nu mai era loc decât duminică dimineață, de la ora 8.30. Un singur loc, iar acela a fost al ei. Nu am știut, oricum nimeni nu o putea face să renunțe. Prietenul ei mai încerca să o convingă, dar nu a reușit. Fetelor le-a spus că voia să se elibereze după meci de faptul că nu am putut să câștigăm în ultimele secunde. Era o fată perfecționistă”, a povestit antrenorul echipei CSM Unirea Slobozia.

CSM Unirea Slobozia a promovat în Liga Națională în vara anului trecut, iar Andreea Nica a pus umărul ani de zile pentru acest succes.

„Chiar datorită valorii sale de portar a fost și împrumutată în prima ligă, la Buzău, când noi nu promovasem încă. În rest, a ajucat doar aici, acasă, și Doamne, mult a mai luptat pentru echipa noastră. Nu vroia să plece altundeva și era foarte atașată de toate fetele”, a mai spus Victorina Bora.

La club, dar și în orașul Slobozia s-a așternut doliul. Cu toții așteaptă vești despre „sosirea” acasă a Andreei Nica, pentru programarea funeraliilor. Nimeni nu se mai gândește la antrenamente, la handbal sau la următorul meci.

„Se pare că va fi adusă acasă în această seară (luni seara – n.r.). Doar în funcție de asta vom ști mai multe amănunte, inclusiv când va fi înmormântarea. Nu am discutat cu familia ei încă, vă dați seama ce greu le este. Tatăl ei, Ion Nica, lucrează în club, suntem distruși cu toții. Aseară (duminică seară – n.r.) vorbeam despre a da numele Andreei Nica sălii în care jucăm. Ar merita, după ani de zile în care a jucat aici. A jucat și la Buzău, s-a întors acasă și uite ce s-a întâmplat. Dumnezeu să o odihnească în pace!”, a mai spus antrenorul Andreei.

Pe site-ul clubului CSM Unirea Slobozia este postat încă de duminică anunțul dureros despre decesul Andreei Nica. O fotografie o înfățișează în timpul unui meci, făcând ce-i plăcea mai mult: apărând poarta echipei.

„Jucătoarea clubului nostru, Andreea Nica, a decedat în urma unui accident de parașutism petrecut pe aerodromul Clinceni. În vârstă de 27 de ani, Andreea a apărat poarta Unirii încă de la inființarea echipei de handbal feminin. Dumnezeu să te odihnească în pace”.

Accidentul de parașutism a avut loc duminică dimineață, după ce instructorul Adrian Constandache a sărit în tandem cu Andreea Nica, iar la scurt timp a făcut un salt și Dan Floroiu. Acesta din urmă ar fi avut probleme cu parașuta, s-a apropiat prea repede de parașuta cu care au sărit ceilalți doi și, în urma impactului, ar fi căzut toți de la aproximativ 70 de metri înălțime.

Dan Floroiu a intrat în stop cardio-respirator și a decedat la locul accidentului. Andreea Nica a fost dusă la Spitalul Universitar de Urgență București, unde a decedat câteva ore mai târziu, duminică după-amiază.

Instructorul de parașutism Adrian Constandache, care a suferit un traumatism cranio-cerebral, a fost dus la Spitalul de Urgență Floreasca, unde a fost intubat și ventilat, însă, cauza rănilor grave suferite, a decedat luni dimineață.

Potrivit reprezentanților Aeroclubului București, instructorul Adrian Constandache avea o experiență de 4.000 de salturi, iar Dan Floroiu, de circa 100 de salturi.

Adrian Constandache, în vârstă de 43 de ani, este de origine din Timișoara, unde a urmat cursurile Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului, dar s-a stabilit la Eforie Sud, el având doi copii. Soția lui Adrian Constandache este instructor de parașutism la Aerodromul Tuzla, ea fiind multiplă campioană națională.

Pe pagina sa de Facebook, un tânăr care i-a fost elev îl numește unul dintre cei mai buni instructori pe care i-a avut și îi mulțumește că i-a dat încredere și curaj.

Dan Floroiu, în vârstă de 49 de ani, era din Galați și locuia la Iași, potrivit paginii sale de Facebook. Era managing partner la o firmă de IT din Iași.

Accidentul este cercetat de polițiști, sub coordonarea procurorilor Parchetului Curții de Apel București.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Veste ȘOC pe piața mașinilor electrice. Chinezii au lansat mașina care bate TESLA! - GALERIE...
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
Răsturnare de situație la Survivor. Motivul real pentru care Alexandra a fost eliminată
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii transmit mai multe virusuri animalelor decât invers