Primul spital de radioterapie și oncologie pediatrică din țară, construit de un ONG

Redactor:
Oana Despa
Primul spital de radioterapie și oncologie pediatrică din țară, construit de un ONG
Detalii pe Gândul.

„În contextul în care statul român nu a construit nimic în domeniul oncologiei pediatrice în ultimii cincizeci de ani, Asociația Dăruiește Viață începe construirea prmului spital de Oncologie și Radioterapie pentru copiii diagnosticați cu cancer din România. Cu o investiție estimată la 8.000.000 de euro și o campanie de strângere de fonduri pornită din anul 2015, Asociația Dăruiește Viață a strâns aproape jumătate din sumă, a obținut avizele și a dat startul lucrărilor efective, în curtea Spitalului „Marie Curie” din București”, reiese dintr-un comunicat de presă transmis de către Asociația Dăruiește Viața.

Clădirea va avea 8,000 mp, desfășurați pe subsol, parter și trei etaje pentru oncologie și radioterapie, care vor fi complet utilate și mobilate. Vor fi 52 de paturi în secția de oncologie pentru internare continuă, 10 paturi pentru secția de chirurgie oncologică, 25 paturi în departamentul ambulator, 10 camere sterile și un compartiment pentru radioterapie.

De asemenea, spitalul va avea și săli pentru activități educaționale și recreere, bibliotecă și cinema, iar părinții vor avea paturi lângă paturile copiilor, pentru a putea sta cu ei în spital.

Pentru că mai este nevoie de încă patru milioane de euro pentru finalizarea construcției, reprezentanții asociației apelează la firmele care pot redirecționa, către ONG, 20% din impozitul pe profit.

„Orice redirecționare de până la 20% din impozitul pe profit la finalul lui 2017 contează enorm pentru realizarea acestui proiect la care muncim de doi ani. Doar prin implicare directă putem să facem ceva în România, unde sistemul medical este la pământ. 1 din 2 copii bolnavi de cancer moare, în timp ce în Europa 80% dintre ei trăiesc. Vă cerem ajutorul să salvăm un spital de Codul Fiscal! Fără donațiile companiilor, construcția și darea în folosință a acestui spital vor întârzia pe termen nedefinit”, a precizat, președintele Asociației Dăruiește Viață, Carmen Uscatu.

În prezent, în secția de Oncologie a Spitalului „Marie Curie”, 31 de copii și 31 de părinți împart două toalete și două dușuri, secția este pe același palier cu o secție de ORL – lucru nepermis conform normelor medicale în vigoare. În secția de chirurgie generală sunt operați și copii cu cancer, iar secția de terapie intensivă deservește și secția de oncologie, menționează asociația în comunicatul de presă.

BOMBĂ în televiziune! Dan Capatos, scos de pe Antena 1! Chiar prezentatorul a făcut anunțul
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
,,Am întâlnit un bărbat pe internet, pe care îl credeam sufletul meu pereche. La un...
Vremea 22 septembrie 2020. UNDE REVINE CANICULA
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
Masa de șah a lui Nicolae Ceaușescu, scoasă la licitație. N-o sa crezi cât este...
Demisie în Cehia pe fondul creşterii cazurilor de coronavirus. „Este obosit, dezgustat de politică şi...
BOMBĂ în televiziune! Dan Capatos, scos de pe Antena 1! Chiar prezentatorul a făcut anunțul
Rochița prea scurtă i-a jucat feste! E incredibil ce a pățit prezentatoarea TV în mijlocul...
Incredibil! Țara în care șef de stat este un MORT, dar nu asta este cel...
Victorie pentru Halep! Câți bani a câștigat sportiva, după meciul de la Roma
PRĂPĂD în România. Culturile agricole sunt DISTRUSE. Premoniții sumbre…
Nelu Tătaru anunţă când vom scăpa de coronavirus
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Este oficial: Românii pot lua 50.000 de euro gratis de la stat pentru a-şi deschide...
Inchide