UPDATE | Prin intermediul unui drept la replică, reprezentanții Divertiland au negat căderea de la înălțimea de 6m a unui copil de 15 ani, dar confirmă existența unui incident minor în parcul acvativ

UPDATE | Prin intermediul unui drept la replică, reprezentanții Divertiland au negat căderea de la înălțimea de 6m a unui copil de 15 ani, dar confirmă existența unui incident minor în parcul acvativ
Sursa FOTO: Facebook
Publicat: 21/07/2022, 18:15
Actualizat: 21/07/2022, 18:21

Un copil de 15 ani a căzut de la înălțimea de 6 metri în timp ce se dădea pe un tobogan în incinta parcului acvatic Divertiland din București. Așa suna știrea inițială, legată de incident, infirmat ulterior de către reprezentanții parcului acvatic, printr-un drept la replică, pe care îl redăm integral:

UPDATE – Drept la replică din partea Divertiland

„În vederea unei informări corecte și transparente a opiniei publice, având în vedere că în ediția online a cotidianului Gândul din data de 20 iulie 2022, a fost publicat articolul intitulat „Breaking News I Un copil de 15 ani a căzut de la 6 metri de pe un tobogan la Divertiland”, autor Marinela Sârbu, dorim să ne exprimăm compasiunea pentru adolescentul implicat în evenimentul produs în incinta Divertiland Water Park în dată de 20 iulie 2022 și să facem următoarele precizări:

Subliniem faptul că libertatea de informare a presei nu reprezintă un drept nelimitat, ci, dimpotrivă, presupune responsabilitate. Înțelegem rolul presei într-o societate democratică, dar maniera în care au fost relatate aspectele în legătură cu evenimentul petrecut în incinta Divertiland Water Park în data de 20 iulie 2022 este una flagrant neconcordanță cu realitatea, pervertindu-se tocmai rolul anterior amintit.

Atât titlul articolului, cât și informațiile prezentate în cuprinsul acestuia sunt neadevărate, nedocumentate, tendențioase și profund prejudiciabile, inducând o teamă nejustificată cititorilor. Nici redacția, nici autorul articolului nu au solicitat un punct de vedere asupra acestui eveniment înaintea publicării informațiilor false, consecință directă fiind dezinformarea grosolană a opiniei publice.

Vizionând înregistrările video care au surprins evenimentul, pe care, de altfel, le punem la dispoziția autorităților competențe, am constatat că adolescentul s-a urcat împreună cu un prieten pe un colac dublu și au pornit împreună pe tobogan, iar, pe traseu, pare că s-au îmbrâncit, astfel că, la un moment dat, în coborâre, într-un viraj, tovarașul de joacă a căzut peste adolescent, iar acesta din urmă s-a lovit cu umărul în peretele toboganului.

Personalul din cadrul punctului de prim-ajutor dotat în mod corespunzător, aflat în incinta Divertiland Water Park, a oferit imediat îngrijiri medicale adolescentului care a acuzat dureri în zona umărului și a decis să apeleze serviciul unic de urgență 112, pentru a se putea acorda îngrijiri de specialitate. Adolescentul a fost cooperant, conștient și în stare bună, mergând pe propriile picioare, fiind preluat de ambulanță și transportat la o unitate medicală.

Înregistrarea video demonstrează: fără putință de tăgadă că nu a existat o cădere a adolescentului de la o înălțime de 6 metri. Aspectul a fost constatat și de politiștii care s-au prezentat la fața locului.

Facem mențiunea că prioritatea noastră este și va rămâne siguranță clienților noștri, politica Divertiland Water Park fiind dintotdeauna aceea de a aplică riguros toate măsurile care se impun conform normativelor aplicabile specificului activității desfășurate, având toate procedurile, autorizațiile și licențele la zi, avizate și verificate.

În acest sens, pentru a evita evenimentele neplăcute ce pot apărea în cadrul Divertiland Water Park, în situația utilizării necorespunzătoare a atracțiilor/toboganelor, am elaborat o informare cu privire la potențialele riscuri de accidentare. Aceasta este afișată, în mod lizibil și vizibil, atât la intrarea în pare, cât și pe panourile prezente în
fiecare zona de atracție. De asemenea, în incinta parcului, prin mesaje audio redate constant, rugăm vizitatorii să respecte cu strictețe regulile impuse de personalul parcului.

Odată cu accesul în incinta Divertiland Water Park, toți vizitatorii se obligă să respecte condițiile de acces afișate atât la intrare, cât și pe website (secțiunea Termeni și condiții, https://www.divertiland.ro/termeni-și-condiții/), luând astfel cunoșțintă și despre potențialele riscuri de accidentare în piscine și tobogane în cazul folosirii
necorespunzătoare a atracțiilor.

Ca o dovadă suplimentară a bunei-credințe, precum și a faptului că activitatea Divertiland Water Park se desfășoară în deplină concordanță cu toate normativele în vigoare aplicabile, va asigurăm că vom pune la dispoziția autorităților orice informație de natură a duce la stabilirea circumstanțelor în care s-a produs evenimentul menționat”

Știrea inițială:

IPJ Ilfov confirmă cumplitul accident de la Divertiland. Adolescentul a fost preluat de Ambulanță și transportat la spital.

„Astăzi, în jurul orei 16:34, Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a fost sesizat cu privire la faptul că o persoană a căzut pe tobogan în timp ce se afla la un parc acvatic din comuna Chiajna.

La fața locului s-au deplasat polițiștii din Chitila pentru efectuarea activităților din competență, precum și un echipaj medical care a transportat persoana la spital pentru acordarea de îngrijiri de specialitate.

Polițiștii efectuează efectuează cercetări pentru stabilirea situației de fapt și de drept și luarea măsurilor legale care se impun”, se arată într-un comunicat oficial al IPJ Ilfov

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Peste 1,5 miliarde de oameni din întreaga lume trăiesc cu durere cronică