Prințul Charles, primit la Palatul Victoria de premierul Grindeanu. Ce au discutat cei doi

Premierul Sorin Grindeanu l-a primit, joi dimineață, la Palatul Victoria, pe Alteța Sa Regală, Prințul Charles, moștenitorul tronului britanic ajungând la sediul Executivului cu zece minute întârziere față de programul oficial.

Sorin Grindeanu l-a așteptat pe Alteța Sa Regală Prințul Charles la intrarea oficială în sediul Guvernului.

Cei doi s-au retras la discuții, după ce au făcut o fotografie oficială în Holul Central al Guvernului.

Premierul Sorin Grindeanu și Prințul Charles de Wales au discutat, joi, la Palatul Victoria, circa 30 de minute, despre starea româncei rănită în atentatul de la Londra, dar și despre românii din Marea Britanie, au declarat joi pentru MEDIAFAX surse guvernamentale.

Potrivit surselor, Prințul Charles i-a spus lui Sorin Grindeanu că i-a vizitat pe răniții din atentatul violent de la Londra, dar că pe româncă rănită nu a putut să o vadă din cauza stării grave a acesteia.

„Toate gândurile bune și rugăciunile noastre se îndreaptă spre ea”, i-a spus Prințul de Wales premierului român.

De asemenea, potrivit surselor citate, moștenitorul Coroanei britanice și premierul român au discutat și despre BREXIT, dar nu în mod direct. Ei au vorbit despre situația românilor din Marea Britanie, în contextul bunelor relații dintre cele două state. Prințul Charles a spus că știe de existența comunității de români dim Marea Britanie, fiind impresionat să afle că este atât de numeroasă. Prințul de Wales a precizat că, în ultimii 20 de ani, doar într-unul singur nu a vizitat România.

Premierul Grindeanu i-a făcut cadou Prințului de Wales un stilou Poenari lucrat manual.

Prințul Charles a ajuns la Palatul Victoria la ora 11.55 și a plecat după jumătate de oră.

Înainte de a ajunge la Palatul Victoria, Prințul Charles a vizitat Muzeul Satului. Acolo, moștenitorul coroanei britanice a dansat în horă alături de mai multe persoane îmbrăcate în haine populare românești și a luat parte la o demonstrație de încondeiat ouă.

Prințul de Wales s-a întâlnit la Muzeul Satului și cu Ivan Patzaichin, de la care a primit cadou două albume foto și o vâslă cu autograf.

 

Inchide