PRIZIONER ÎN PANDEMIE. Un turist a rămas blocat 100 de zile într-un aeroport din Filipine, după ce i s-a refuzat intrarea și ieșirea din tară

PRIZIONER ÎN PANDEMIE. Un turist a rămas blocat 100 de zile într-un aeroport din Filipine, după ce i s-a refuzat intrarea și ieșirea din tară
Publicat: 07/07/2020, 18:27
Actualizat: 07/07/2020, 18:28

Un turist pledează să fie salvat după ce a petrecut mai mult de 100 de zile trăind într-un aeroport filipinez în timpul crizei coronavirusului. Bărbatul, Roman Trofimov, a zburat spre Filipine din Thailanda.

Roman Tromifov a fost blocat în sala de plecări a Aeroportului Internațional Manila de când a ajuns de la Bangkok pe 20 martie, transmite Dailymail.

I s-a refuzat intrarea în țară, după ce Filipine a suspendat vizele de intrare din cauza pandemiei de virus, dar nu a putut ieși nici din cauză că AirAsia a anulat întreg programul său și nu există zboruri înapoi la domiciliul său din Estonia.

Trofimov a luat un zbor AirAsia de la Bangkok la Manila pe 20 martie, la fel cum lumea devenea cuprinsă de pandemie.

Prins intre doua tari care urma să își închidă granițele, estonianul a rămas în final blocat în aeroport

Turistul est-european călătorea în sud-estul Asiei, dar programul său a fost aruncat în haos când Filipinele și-au închis granițele.

Când a ajuns în Manila, i s-a spus că Filipine nu mai emite vize turistice, adică nu a putut să intre în țară.

El a avut un zbor înapoi în provincia Cebu rezervat pentru aceeași zi, pe 20 martie și un zbor de întoarcere la Bangkok pentru 2 aprilie, dar ambele au fost anulate.

Potrivit radiodifuzorului estonian ERR, Trofimov călătorea pe un așa-numit „pașaport gri” pentru persoane cu cetățenie neclară.

Autoritățile estoniene spun că documentul – cunoscut și sub numele de „pașaportul străinului” – este eliberat persoanelor cu drepturi de ședere din Estonia care nu pot obține un alt pașaport.

Trofimov susține că AirAsia a luat pașaportul când a ajuns la aeroport, ceea ce înseamnă că numai AirAsia îl poate prelua.

Cu toate acestea, compania aeriană și-a anulat toate zborurile din Filipine în martie, din cauza pandemiei de virus, și încă trebuie să își reia programul internațional.

Trofimov spune că Ambasada Estoniei nu a putut aranja repatrierea sa, deși oficialii susțin că a refuzat un zbor de evacuare.

„Este important de menționat că a zburat în Filipine într-o perioadă în care țările anunțau situații de urgență, iar Ministerul Afacerilor Externe a dat un avertisment de călătorie”, a spus un purtător de cuvânt al ministerului de externe.

Trofimov spune că ambasada i-a oferit un zbor spre Amsterdam, dar susține că i s-a cerut să plătească biletul de 1.500 de euro din propriul buzunar, pe care nu și l-a putut permite.

Acum locuiește în aeroport timp de 110 zile, între 20 martie și 7 iulie

Turistul a asemănat situația sa de a fi prizonier. El a spus: „Am rămas blocat aici de mai bine de 100 de zile. Am nevoie de ajutor pentru a ieși.

„Compania aeriană a spus că trebuie să aștept ca carantina comunității îmbunătățite să se termine înainte de a avea voie să zbor”, a spus el, referindu-se la ordinul de închidere din Filipine.

A supraviețuit din mâncare donata

Trofimov a dormit într-o cameră de hotel cu plecări din aeroport și a supraviețuit din mâncare și gustări donate de personal.

El a adăugat: „Sunt o persoană cu dizabilități, sănătatea mea se agravează din cauza malnutriției, lipsei de soare și a aerului proaspăt. Nu am altă opțiune, ci să fac public. ‘

Filmul Tom Hanks s-a inspirat din povestea lui Mehran Karimi Nasseri, care a petrecut aproape două decenii pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris.

După ce i s-a refuzat intrarea în Marea Britanie în 1988, el a fost trimis înapoi în Franța, unde autoritățile au decis că nu poate intra în țară și nici să fie deportat de la aeroport.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase