Procesiune impresionată la Iași, la începutul celui mai mare pelerinaj creștin ortodox

Redactor:
Ilinca Nazarie
Procesiune impresionată la Iași, la începutul celui mai mare pelerinaj creștin ortodox
Procesiune impresionată vineri dimineață la Iași, la începutul celui mai mare pelerinaj creștin ortodox din România. Mii de persoane au participat la slujba de dimineață și mai apoi au urmat racla cu moaștele Sfintei Parascheva în jurul catedralei.

Racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva a fost scoasă din interiorul Catedralei Mitropolitane din Iași într-o procesiune la care asistă câteva mii de credincioși. Moaștele Cuvioasei Parascheva au fost purtate pe umeri și așezate spre închinare, iar oamenii s-au îmbulzit să atingă racla.

Racla a fost așezată pe baldachinul special amenajat, iar cei care au așteptat ore în șir în rugăciune au putut să vină să atingă moaștele. Printre primii care au ajuns la Ocrotitoarea Moldovei a fost și Elena Săbiuță, femeia care de 15 ani se așează la rând cu 20 de ore înainte de începerea pelerinajului.

Peste 17.000 de persoane așteaptă pe străzile din jurul catedralei să ajungă să se închine, coada formată întinzându-se pe o distanță de aproximativ 2 kilometri.

Slujba a fost oficiată de un sobor de preoți în frunte cu Înaltpreasfințitul Ioachim Arhiepiscop al Romanului și Bacăului.

Sfânta Cuvioasa Parascheva este considerată a fi ocrotitoarea Moldovei, iar ziua de 14 octombrie, când este hramul, transformă Iașiul în cel mai mare centru de pelerinaj din România.

Inchide