Procesul în care Dumitru Dragomir și Gino Iorgulescu sunt inculpați pentru o tranzacție imobiliară, reluat luni la ICCJ

Procesul în care Dumitru Dragomir și Gino Iorgulescu sunt inculpați pentru o tranzacție imobiliară, reluat luni la ICCJ
Publicat: 23/09/2012, 19:41
Actualizat: 06/02/2019, 15:38

Înalta Curte de Casație și Justiție ia în discuție, luni, recursul procurorilor anticorupție în procesul în care președintele LPF Dumitru Dragomir și fostul președinte al FC Național Gino Iorgulescu sunt inculpați pentru o tranzacție imobiliară, faptă achitată de două instanțe până acum.

În 2 noiembrie 2011, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, fiul acestuia, fostul președinte al FC Național Gino Iorgulescu și un fost angajat al Ligii au fost achitați, de către Curtea de Apel București, în procesul privind o tranzacție imobiliară a LPF.

Concret, Curtea de Apel a menținut decizia Tribunalului București din februarie 2011, instanța respingând apelul Direcției Naționale Anticorupție.

Decizia a fost contestată de procurorii anticorupție la Înalta Curte de Casație și Justiție, care va hotărî definitiv în acest caz.

În 5 mai 2008, Dumitru Dragomir a fost trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru luare de mită. Totodată, George-Gino Iorgulescu, fost președinte al FC Național și fost membru în Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), a fost deferit justiției pentru dare de mită, spălare de bani și participație improprie la săvârșirea infracțiunii de fals intelectual.

Totodată, procurorii anticorupție l-au trimis în judecată și pe Florin Bogdan Bădiță, fost angajat al Ligii Profesioniste de Fotbal ca șofer personal al lui Dumitru Dragomir, care de la data de 1 februarie 2004 este administrator al SC „Bodu” SRL București, pentru complicitate la luare de mită, spălare de bani, participație improprie la săvârșirea infracțiunii de fals intelectual și uz de fals.

Alături de aceștia, în același dosar a fost judecat și fiul președintelui LPF, Bogdan Dumitru Dragomir, pentru spălare de bani și participație improprie la săvârșirea infracțiunii de fals intelectual.

Potrivit rechizitoriului, în 4 aprilie 2001, Dumitru Dragomir ar fi primit de la Gino Iorgulescu un teren din București, cu o suprafață de 351,79 de metri pătrați, în valoare de 32.600,26 de dolari, pentru ca, în schimb, să accepte achiziția de către LPF a unui teren în suprafață de 1.497,21 de metri pătrați, din aceeași zonă și a unei construcții în suprafață de 279,72 de metri pătrați, nefinalizată și ridicată fără autorizație pe terenul respectiv.

„Liga a achiziționat imobilele respective cu încălcarea Statutului LPF, cu suma de 355.000 de dolari, preț supraevaluat, deoarece reprezenta o valoare de trei ori mai mare decât prețul practicat pe piața liberă în zona respectivă la acea dată”, susține DNA.

Pentru a ascunde adevărata natură a bunului dat cu titlu de mită lui Dumitru Dragomir, Gino Iorgulescu ar fi trecut în proprietatea șoferului Florin Bogdan Bădiță terenul de 351,79 de metri pătrați, printr-un contract încheiat la un notariat public. În contractul de vânzare-cumpărare astfel încheiat s-ar fi consemnat în fals că pentru acest imobil s-a achitat suma de 600.000.000 de lei vechi (60.000 de lei noi), deși în realitate acești bani nu au fost achitați, potrivit anchetatorilor DNA.

În rechizitoriul trimis instanței, procurorii mai arată că, în perioada 2001-2004, în baza acestui contract de vânzare-cumpărare, s-au realizat formalitățile de înscriere în Cartea Funciară a imobilelor respective și de obținere a autorizației de construcție pentru ridicarea unei locuințe.

Totodată, în 24 mai 2004, în baza unui alt contract de vânzare-cumpărare, încheiat în formă autentică, Florin Bogdan Bădiță, cu acceptul lui Bogdan Dragomir, a trecut terenul respectiv în proprietatea societății „Bodu”, contract în care s-a consemnat, în fals, că pentru tranzacție s-a plătit suma de 900.000.000 de lei vechi (90.000 de RON).

În perioada 2004 – 2007, Florin Bogdan Bădiță a folosit acest contract pentru a înregistra operațiunea în contabilitatea firmei și pentru a realiza formalitățile legale în vederea înscrierii imobilului în Cartea Funciară și obținerii autorizației de dezmembrare a construcției amplasate pe acest imobil, mai susțin procurorii.

DNA a instituit sechestru asigurător asupra bunului care ar fi fost primit cu titlu de mită, în vederea confiscării de către instanța de judecată.

Potrivit rechizitoriului DNA, în tranzacția imobiliară au fost implicați și Sorin Ovidiu Vântu, și Dan Iosif (decedat între timp-n.r.).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Peste 1,5 miliarde de oameni din întreaga lume trăiesc cu durere cronică