Procurori: Soția politicianului turc dispărută la Constanța a fost UCISĂ DE FRATELE EI. Relația Larei Șaban cu familia sa era tensionată

Procurori: Soția politicianului turc dispărută la Constanța a fost UCISĂ DE FRATELE EI. Relația Larei Șaban cu familia sa era tensionată
Publicat: 29/05/2012, 15:27
Actualizat: 29/05/2012, 15:28

UPDATE 15.25 Cei doi suspecți de crimă au primit mandate de arestare pentru 29 de zile.

UPDATE 15.20 Lara Șaban a fost ucisă cu o lovitură în cap, aplicată cu un corp contondent, iar cei doi suspecți în acest caz – fratele ei și un prieten al acestuia -, care nu au recunoscut însă crima, premeditaseră să îi ia tinerei banii cu care venise la Constanța pentru a cumpăra un apartament.

Procurorul de caz Andrei Bodean a declarat, marți, într-o conferință de presă, că tânăra a fost lovită în cap cu un corp contondent, arma crimei nefiind încă identificată.

Procurorul a mai spus că fratele Larei Șaban și un prieten al acestuia premeditaseră să îi ia tinerei banii cu care aceasta venise din Turcia să cumpere la Constanța, un apartament pentru mama ei.

Astfel, cei doi au chemat-o pe tânără într-un apartament din centrul municipiului Constanța, locuință aflată în grija lui George Davidescu – complicele fratelui Larei Șaban.

Astfel, în 3 mai, Gilberto Ghiunal Șaban, în vârstă de 35 de ani, și-a sunat sora, dându-i întâlnire la locuința respectivă. Tânăra a mers la apartament, iar în jurul orelor 17.30 – 18.00 a avut loc crima. După lăsarea întunericului, în jurul orei 21.30, trupul tinerei, care a fost pus în mai mulți saci menajeri și legat cu bandă adezivă, a fost transportat de către cei doi la liziera dintre localitățile Lumina și Năvodari. Cadavrul a fost transportat la liziera respectivă cu un autoturism pe care fratele tinerei îl împrumutase de la o cunoștință.

Procurorul a precizat că trupul neînsuflețit al tinerei a fost găsit în urma investigațiilor, întrucât cei doi suspecți nu au recunoscut fapta comisă.

El a mai spus că fratele tinerei a încercat încă de la început să-i ducă pe anchetatori pe piste false, sugerând că fata ar fi fost răpită pentru o recompensă.

Conform sursei citate, în apartamentul în care a fost comisă crima și care era curat și proaspăt văruit au fost găsite, cu ajutorul aparaturii ultraviolete, pete ce par a fi de sânge, precum și un fir de păr de culoarea părului victimei.

Andrei Bodean a afirmat că politicianul turc cu care era căsătorită tânăra nu a fost audiat, dar acesta a păstrat legătura cu Poliția din Constanța, declarându-se șocat de ceea ce s-a întâmplat.

UPDATE 12.50 Apartamentul pe care Lara Șaban (27 de ani) voia să-l achiziționeze în Constanța ar fi urmat să fie trecut pe numele său sau al fiicei sale, situație care a generat un conflict între tânără și mama sa.

Bona care a însoțit-o din Turcia în România pe Lara Șaban a declarat anchetatorilor că, în ziua respectivă, femeia a fost sunată insistent de mai multe ori de fratele său, însă tânăra a refuzat să-i răspundă până în jurul orei 17.00.

Femeia a spus că Lara ar fi vorbit cu fratele său la telefon, spunându-i că va veni, după care a părăsit locuința într-o direcție necunoscută și nu s-a mai întors, la scurt timp ambele telefoane ale victimei fiind închise.

Din declarația martorei a mai rezultat că avea o relație de prietenie cu Lara Șaban de mai mulți ani și că, la inițiativa și solicitarea acesteia de a o însoți, au venit împreună în România, pentru a o ajuta pe Lara în îngrijirea fetiței pe care o are cu un politician turc, dar și pentru că prietena sa se temea de eventuale discuții contradictorii cu membrii familiei sale din România.

Scopul principal al vizitei Larei în România era acela de a achiziționa un apartament de locuit pentru mama sa, însă tânăra se temea de o posibilă reacție negativă a acesteia sau a fratelui său, Gilberto Ghiunal Șaban, când urma să le spună hotărârea luată de ea, în sensul că achiziționarea locuinței se va face pe numele său sau al fiicei sale, și nu pe cel al mamei sale.

Din acest motiv, în data de 1 mai, între Lara și mama sa ar fi izbucnit o ceartă. Situația tensionată ar fi determinat-o pe Lara Șaban să-i ceară mamei sale să părăsească vila în care locuiau împreună în municipiul Constanța și să se mute într-un apartament care aparține tot tinerei.

Aspecte privind relația tensionată dintre Lara și mama sa au fost relatate anchetatorilor și de alți martori, care au confirmat faptul că motivul scandalului era legat de achiziționarea apartamentului.


UPDATE 12.30 Lara Șaban, care ar fi fost ucisă de fratele său, avea o situație financiară foarte bună, deplasându-se de la Istanbul la Constanța cu un avion particular, închiriat pentru ea, fiica ei și bonă. Pentru deplasările în oraș, femeia avea la dispoziție un autoturism Porsche Panamera.

Lara Șaban locuia în Turcia de aproximativ șapte ani, având o relație de concubinaj cu un important om politic local.

Femeia a călătorit din Turcia în România având asupra sa peste 125.000 de dolari în numerar, bani pe care intenționa să îi folosească pentru a cumpăra un apartament mamei sale.

Imediat după sosirea în România, femeia a achiziționat de la un magazin de profil o casă de bani pe care a amplasat-o în locuința sa din Constanța. În acest seif, Lara Șaban a depus suma.

În urma audierii persoanelor și investigațiilor, anchetatorii au stabilit că Lara Șaban obișnuia să poarte în permanență asupra ei o sumă considerabilă de bani, de aproximativ 2.000-3.000 de euro, dar și să cheltuiască sume chiar mai mari cu ocazia ieșirilor în cluburi.

UPDATE Constănțeanca Lara Șaban ar fi fost ucisă în data de 3 mai, de fratele ei și de un complice al acestuia, pentru a îi lua 80.000 de euro, susțin procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța. Cei doi urmează să fie audiați marți de un judecător, care va decide asupra propunerii Parchetului de arestare a lor pentru asasinat.

„Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au solicitat instanței de judecată arestarea preventivă a inculpatului Gilberto Ghiunal Șaban, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor calificat și deosebit de grav, precum și a inculpatului George Davidescu sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor deosebit de grav”, precizează Ministerul Public într-un comunicat remis presei.

Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de 3 mai 2012, în jurul orei 17.30, inculpații au ucis-o pe Lara Șaban (sora unuia dintre inculpați) cu scopul de o deposeda de o sumă mare de bani (aproximativ 80.000 euro), aflată în posesia ei, după care au ascuns cadavrul victimei.


Cadavrul soției unui politician turc, dispărută la începutul lunii mai, la Constanța, a fost găsit de anchetatori într-o pădure de lângă Năvodari, după ce unul dintre cei doi bărbați reținuți în acest caz, între care și fratele victimei, a declarat la audieri unde s-ar afla trupul, au afirmat surse judiciare.

Potrivit surselor citate, la audieri unul dintre reținuți a indicat locul unde se află cadavrul femeii dispărute.

Astfel, anchetatorii au mers la locul indicat, respectiv pe un câmp din județul Constanța, unde au găsit cadavrul.

Procurorul de caz Andrei Bodean declara, luni, că fratele Larei Șaban, Ional Gilberto Șaban, și un complice al acestuia au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind acuzați de omor calificat și deosebit de grav.

Tânăra dispărută, Lara Șaban, este din Constanța, dar locuiește în Turcia, unde, conform declarațiilor rudelor sale, s-ar fi căsătorit, numai religios, cu un om de afaceri și politician turc, Huseyn Sipahi, candidat la Primăria orașului Istanbul. Tânăra, care are o fetiță de trei ani, a venit în țară în luna aprilie, împreună cu fetița sa și cu o prietenă, cu intenția de a achiziționa un apartament. Astfel, Lara Șaban avea la ea aproximativ 120.000 de dolari, dar la data dispariției nu avea banii asupra ei și nici pașaportul. De asemenea, mașina pe care o conducea, un Porsche Panamera, a rămas în parcarea din fața unui imobil de pe strada Mircea cel Bătrân, unde locuiesc mama și fratele său.

În 3 mai, în jurul orei 16.00, tânăra a plecat de acasă cu intenția de a se întâlni cu fratele său, în fața unui hotel din cartierul Tomis Nord, dar nu a mai ajuns la întâlnire. Fratele ei a încercat să o sune, însă telefoanele ei erau închise. Vazând că nu se întoarce acasă, rudele au anunțat a doua zi dispariția tinerei, care a fost dată în urmărire națională și internațională.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un studiu arată că vitamina D ar putea crește rezistența la cancer