Procurorii DNA ridică documente de la Apa Nova, Primăria Capitalei și Primăria Sectorului 1. Vlad Moisescu, la audieri

Procurorii DNA ridică documente de la Apa Nova, Primăria Capitalei și Primăria Sectorului 1. Vlad Moisescu, la audieri
Publicat: 24/09/2015, 13:59

Costin Berevoianu, fostul șef al Regiei de apă-canal a Capitalei, și Vlad Moisescu, fostul trezorier al PNL, au fost aduși, joi, la DNA Ploiești, pentru a fi audiați în dosarul de trafic de influență și cumpărare de influență, în care este vizată compania Apa Nova.

Costin Berevoianu a fost adus la DNA Ploiești în jurul orei 13.10, la intrare el declarând că nu știe motivul pentru care se află acolo, dar că îl va afla în urma discuțiilor cu procurorii.

După câteva zeci de minute, la sediul DNA a fost adus și Vlad Moisescu.

Potrivit unor surse judiciare, o altă persoană, suspectă în același dosar, urmează să fie adusă la audieri.

Potrivit surselor citate, dosarul vizează fapte comise în perioada 2008-2015 de către persoane din administrația publică locală, respectiv de la Primăria Capitalei și de la Primăria sectorului 1, dar și de către reprezentanți ai Apa Nova, în urma cărora a fost crescut, în mod nejustificat, prețul serviciului de furnizare a serviciilor de apă și canalizare în București.

De asemenea, procurorii DNA Ploiești fac, joi, percheziții și la cinci locuințe și sedii de firme care au legătură cu faptele vizate.

Conform surselor citate, mai multe persoane sunt așteptate să fie duse la audieri, la sediul DNA Ploiești, după finalizarea descinderilor.

În același dosar, care vizează fapte de corupție ce ar fi fost comise de către persoane din conducerea Apa Nova, anchetatorii au solicitat și ridică, joi, documente și de la Primăria Capitalei și Primăria Sectorului 1, au mai arătat sursele citate.

Directorul general adjunct al Apa Nova, Epsică Chiru, a declarat că procurorii DNA au cerut „anumite contracte pentru perioada 2008-2015” și a adăugat, referitor la contractul de concesiune pentru servicii de furnizare apă și canalizare în București, că acesta a fost „făcut în toată transparența”.

„În ceea ce ne privește nu am fost anunțați în legătură cu nicio audiere a vreunei persoane din cadrul Apa Nova București. Nu se fac verificări în birouri, domnii au fost invitați într-una din sălile de întâlniri din sediu și așteaptă să li se pună la dispoziție documentele”, a afirmat Epsică Chiru.

Întrebat dacă fostul șef al Regiei de Apă-Canal a Capitalei Costin Berevoianu are legătură cu contractul de concesiune apă-canal, el a răspuns: „A fost un contract de concesiune care a fost făcut în toată transparența, sub consultanța International Finance Corporation, care face parte din grupul Băncii Mondiale”.

Epsică Chiru a precizat Berevoianu a fost directorul general al predecesorului Apa Nova, respectiv Regia Generală de Apă București, și care la vremea respectivă a fost alături de persoane din conducerea municipiului București în Comitetul de pilotaj.

De asemenea, întrebat dacă în ultimii opt ani Berevoianu a mai avut legătură cu Apa Nova, el a spus: „Din câte știu eu, numai dacă presupunem o legătură ipotetică, în sensul că dânsul a fost consilierul primarului general pentru probleme de utilități publice, Apa Nova fiind una dintre utilitățile publice din București”.

Costin Berevoianu a fost șef al Regiei de apă-canal a Capitalei, înainte de concesionarea acestui serviciu către compania franceză Veolia, iar ulterior a fost consilier al primarului general Sorin Oprescu și reprezentant în Consiliul de Administrație al RADET.

După concesionarea serviciilor de apă și canal, Berevoianu a ocupat funcții de conducere în cadrul Apa Nova.

Compania Apa Nova face parte din grupul Veolia și furnizează servicii de alimentare cu apă și canalizare în București și în alte orașe mari din țară.

Apa Nova a încheiat, în anul 2000, un contract de concesiune pentru servicii de furnizare apă și canalizare în municipiul București, contract valabil pe o perioadă de 25 de ani.

Potrivit site-ului companiei, acționarii societății Apa Nova București sunt Municipiul București, care deține 16,31% din capitalul societății, Veolia Eau-Compagnie Générale Des Eaux, cu 73,69%, și salariații societății, prin Asociația ESOP, cu 10%.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului