Procurorul de caz: Crima de la Pitești a fost, „se pare”, premeditată

Procurorul de caz: Crima de la Pitești a fost, se pare, premeditată
Publicat: 05/06/2013, 22:47
Actualizat: 27/03/2019, 01:31

Uciderea bărbatului de 37 de ani, din Pitești, a fost, cel mai probabil, premeditată, în condițiile în care victima și suspectul de crimă au avut un conflict mai vechi în urma pierderii unei sume de bani, aproximativ 30.000 de euro, de către inculpat din cauza victimei, a declarat procurorul de caz.

„Crima se pare că este premeditată, există un conflict mai vechi pe care noi o să-l dovedim, sigur la momentul respectiv, în care s-au pierdut niște bani serioși de către inculpatul din prezenta speță, o sumă măricică pentru un român, circa 30.000 de euro, bani pierduți din cauza victimei. De atunci a încolțit ideea asta, a culminat cu evenimentul din 1 iunie, când victima l-a lovit din nou pe inculpat (nr. – Ion Păun) și sigur că în zilele următoare s-a întâmplat ce s-a întâmplat. El și polițistul (n.r. – Andrei Toma) se aflau în posesia unui pistolet și a muniției aferente, e vorba de pistoletul reclamat că furat de către polițist, pe care în realitate acesta nu l-a pierdut niciodată pentru că nici efracția încuietorilor nu a fost dovedită. În plus, totul pare o făcătură pentru că în momentul în care se zice că au dispărut bunurile el era, culmea, în fața unei camere de luat vederi care-l arată exact și la ora potrivită, este cusut cu ață albă. Toată lumea care cunoaște speța pare a trage concluzia că cei doi plănuiau de mai mult timp să facă ce au făcut. Cert este că ambii au fost văzuți înainte de crimă și în momentele imediat următoare crimei”, a declarat procurorul Ion Anghelescu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș.

Potrivit sursei citate, cercetările au fost extinse „în afara câmpului infracțional”, fiind identificate o serie de corpuri delicte, obiecte, ce vor fi examinate în mod științific.

„Am găsit o cagulă și o mănușă arsă la circa 50 de metri de calea ferată, acolo am găsit o vatră cu cenușă arzând. Arma crimei nu am găsit-o încă, unde este asta știu numai ei, nu au recunoscut crima niciunul și nici nu cred că era nevoie deoarece recunoașterea lor servea în măsura în care n-am fi avut dovezile necesare, dar acestea există”, a spus procurorul Ion Anchelescu.

Potrivit acestuia, Ion Păun ar fi cel care a apăsat pe trăgaciul pistolului și că, în ceea ce privește modul în care a tras, nu i se pare „o chestiune de pricepere să tragi într-un om căzut, de sus în jos”.

„În momentul în care a tras, Păun avea cagulă și mănuși și totuși victima l-a recunoscut și a strigat un singur cuvânt: «Ioane!», așa cum îl cheamă, de altfel. Sigur Ion sunt un milion și ceva în țara asta, dar unul avea mai multe interese decât ceilalți Ioni. Când s-a comis crima, polițistul era în apropiere pentru că în momentele imediat următoare s-au urcat într-un autoturism și au mers câteva sute de metri împreună către calea ferată. S-a întâmplat să fie neatenți în două momente esențiale: când s-a pierdut o mănușă, iar sub mașina polițistului au pierdut un patent cu care s-a întrerupt iluminatul în zona blocului. Nu avem dovezi că polițistul i-a propus lui Păun să ucidă victima, interesul era al lui Păun să comită crima, este vorba de neînțelegerile cu acea mașină și alți bani”, a mai declarat procurorul Ion Anghelescu.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Argeș, comisarul Dănuț Dinu, a declarat că cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore, unul pentru omor și celălalt pentru complicitate la omor.

„Ei se află acum în arestul IPJ Argeș, urmând ca mâine (n.r. – joi) să fie prezentați instanței (n.r. – Tribunalului Argeș) cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile. Există probe temeinice, indicii, în această cauză. De la momentul în care a avut loc evenimentul și până în prezent peste 300 de polițiști de la IGP, Direcția de Investigații Criminale, colegii noștri de la SIPI și de la toate structurile de la IPJ Argeș au lucrat în acest caz sub coordonarea directă a procurorului de caz. Credem într-o reușită polițienească mâine, astfel că suspecții, pe baza probelor administrate de noi și procuror, să convingem magistrații că ei sunt autorul, respectiv complicele. Cei doi nu și-au recunoscut faptele, dar există probe temeinice care îi incriminează”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Argeș.

Polițistul Secției 14 din București și suspectul principal în cazul bărbatului de 37 de ani împușcat mortal la Pitești cu cel puțin șapte focuri de armă au fost reținuți, miercuri, și în dosarul crimei respective, după ce, cu o zi în urmă, fuseseră reținuți pentru furt calificat.

Potrivit anchetatorilor, polițistul Andrei Adrian Toma, în vârstă de 25 de ani, de la Secția 14 din Capitală, este acuzat de complicitate la omor calificat, în timp ce principalul suspect, Ion Păun, de 37 de ani, este acuzat de omor calificat.

Polițistul Andrei Toma și Ion Păun au fost reținuți, marți, de către procurorii Parchetului Judecătoriei Pitești pentru furt calificat, într-un dosar în care aceștia au fost cercetați pentru sustragerea unei mașini de lux, un BMW X 5, unui bărbat din localitatea Bradu, județul Argeș, în 25 noiembrie 2012.

Cei doi reținuți nu au recunoscut că au participat la omorârea lui Ionel Rădulescu, în vârstă de 37 de ani.

Anchetatorii au stabilit, din cercetările făcute până în prezent, că bărbatul, în vârstă de 37 de ani, a fost împușcat luni, în jurul ore 23.10, în timp ce mergea spre casă, asupra acestuia fiind trase cel puțin șapte focuri de armă, cu un pistol de calibru nouă milimetri, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului instanței supreme remis, marți, agenției MEDIAFAX.

Bărbatul a fost găsit „în dreptul unui stâlp de lumină stradală care nu funcționa ca urmare a faptului că anterior fuseseră tăiate firele de alimentare energie electrică”, au precizat procurorii.

Incidentul a avut loc în cartierul piteștean Prundu, fiind anunțat la serviciul unic de urgență 112 de către un localnic.

Principalul suspect în acest caz a fost identificat de anchetatori și a fost audiat, marți, alături de polițistul Secției 14 din București, la sediul Parchetului Tribunalului Argeș.

Procurorul criminalist Ion Anghelescu de la Parchetul Tribunalului Argeș declara că bărbatul a fost împușcat cu o armă de calibru nouă milimetri, în „două reprize” de câte două-trei focuri. El preciza că sunt luate în calcul mai multe variante, între care și o reglare de conturi, în condițiile în care există indicii că victima ar fi făcut parte din clanul Sportivilor din Pitești.

Anul trecut, polițistul audiat a reclamat că arma personală, un pistol marca Glock de calibru nouă milimetri, cumpărat în 2011, i-a fost furată din casă.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, polițistul din București era prieten cu victima și vindeau împreună mașini.

De asemenea, surse din rândul anchetatorilor au declarat, marți, pentru MEDIAFAX că bărbatul ucis era martor într-un dosar în care principalul suspect și polițistul bucureștean sunt cercetați pentru furtul unei mașini. Dosarul a fost deschis în 2012 de către anchetatorii din Pitești și este în curs de cercetare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...