Procurorul DIICOT care juca poker cu banii ridicați la percheziții și-a primit pedeapsa

Procurorul DIICOT care juca poker cu banii ridicați la percheziții și-a primit pedeapsa
Publicat: 07/05/2015, 14:02
Actualizat: 05/08/2015, 14:04

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) au respins, miercuri, apelul formulat de Mărgărit în urma deciziei din 3 decembrie 2014 a unui alt complet de la aceeași instanță.

Astfel, George Mărgărit, care a demisionat între timp din funcția de procuror, a fost judecat pe baza recunoașterii integrale a faptelor.

Instanța supremă l-a condamnat pe Mărgărit la pedeapsa de trei ani și șase luni închisoare pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial, în formă calificată, și i-a interzis mai multe drepturi civile.

Fostul procuror a mai fost condamnat de magistrații ICCJ la doi ani de închisoare pentru delapidare, iar după contopire instanța a stabilit ca acesta să execute pdeapsa cea mai grea, cea de trei ani și jumătate de închisoare.

George Mărăgărit a mai fost obligat de instanța supremă să depună la o unitate bancară, pe numele părților civile la dispoziția DIICOT, următoarele sume de bani: 336.236 lei; 2.380 de euro; 121 de dolari și 30 lire sterline ridicate de la partea civilă Sallai Andras Robert la data de 8 iunie 2012 cu ocazia percheziției, 636 lei și 260 de euro ridicate de la partea civilă Nicolae Ioan Silviu la data de 8 iunie 2012 cu ocazia percheziției, 2.900 de lei ridicate de la partea civilă Dinu Florian la data de 16 mai 2013 cu ocazia percheziției, 14.283 lei ridicate de la partea civilă Rematholding Co București prin reprezentant legal, contabil șef Coman Liliana Loredana la data de 16 mai 2013 cu ocazia percheziției, 900 lei ridicate de la partea civilă Mihai Puia la data de 16 mai 2013 cu ocazia percheziției, 7.616 de lei ridicate de la partea civilă Costache Stoica la data de 16 mai 2013, 2165 de lei ridicate de la partea civilă Moise Ștefan la data de 16 mai 2013 cu ocazia percheziției, 723 lei ridicate de la partea civilă Marin Guță la data de 16 mai 2013 cu ocazia percheziției, 3850 de lei ridicate de la partea civilă Oiță Constantin la data de 16 mai 2013 cu ocazia percheziției, 4150 de euro și 2080 de lei ridicate de la partea civilă SC Maia Intermed SRL prin reprezentant Gări Gheorghe la data de 16 mai 2013 cu ocazia percheziției, 2100 de lei ridicate de la partea civilă Gheorghe Cătălin Ionuț la data de 25 iunie 2013 cu ocazia percheziției, 6.000 de lei și 200 de euro ridicate de la partea civilă Țopanu Ionuț Răzvan la data de 25 iunie 2013 cu ocazia percheziției, 3.000 de lei ridicate de la partea civilă Dumitru Florentina Mirela la data de 9 mai 2012 cu ocazia percheziției, 150 de euro și 414 lei ridicate de la partea civilă Teșculă Florin la data de 26 septembrie 2013 cu ocazia percheziției, 1.410 de lei ridicate de la partea civilă Dumitru Adrian la data de 25 iulie 2013 cu ocazia percheziției.

Mărăgărit a mai fost obligat de instanță să consemneze la o unitate bancară, pe numele părții civile Ursaru Vincent la dispoziția DIICOT, contravaloarea bijuteriilor la valoarea de la momentul ridicării acestora cu prilejul percheziției din 16 mai 2013.

Instanța l-a mai obligat pe Mărgărit să-i plătească părții civile Sallai 7.853 de lei, din care 2.583 lei reprezentând contravaloarea biletelor de avion și 5.000 de lei reprezentând onorariul apărătorului ales.

Potrivit unui raport al Inspecției Judiciare, procurorul-șef al DIICOT Buzău Nicolae Petroșel formulase o plângere penală împotriva lui George Mărgărit, pentru săvârșirea infracțiunilor de delapidare, abuz în serviciu și gestiune frauduloasă. Anterior depunerii plângerii penale, Petroșel încercase să îl contacteze pe Mărgărit, pentru a recupera mai multe sume de bani primite de acesta pentru organizarea unor flagrante.

Fostul procuror DIICOT George Mărgărit a fost trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție, fiind acuzat că ar fi jucat la poker banii destinați unui flagrant și ar fi luat bani ridicați în timpul unor percheziții.

După reținerea lui, procurorul George Mărgărit și-a dat demisia, decretul privind eliberarea sa din funcția de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău fiind semnat de președintele Traian Băsescu în 2 decembrie 2013.

Pe parcursul procesului, George Mărgărit le-a prezentat judecătorilor instanței supreme o adeverință medicală din care ar rezulta că se tratează de „boala” jocurilor de noroc. Totodată, Mărgărit le-a spus magistraților că, din studiile de specialitate, ar rezulta că mania jocurilor de noroc este la origine o boală, și nu un viciu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
Locul de poveste din România care i-a cucerit inima lui Karen, o turistă din SUA:...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
INTRĂ BANII pe card de astăzi, 29 APRILIE. Informația confirmată oficial în direct la TV:...
Săptămâna Mare, perfectă pentru acești nativi. Succes în dragoste, spor la bani
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un copil a găsit o piesă rară de Lego pe o plajă din Marea Britanie