Procurorul general, despre MCV: Nu magistrații trebuie monitorizați, ci politicienii

Procurorul general, despre MCV: Nu magistrații trebuie monitorizați, ci politicienii
Publicat: 09/01/2017, 14:54
„Nu este ncesară nicio lege a amnistiei și grațierii, noi trebuie să combatem corupția, infracționalitatea, să reecuperăm bunurile însușite de infractori și alte asemenea acțiuni de competența cercetării penale”, a declarat Augustin Lazăr la ieșirea de la întrevederea cu ministrul Justiției, Florin Iordache. Acesta a precizat că discuțiile au vizat mai ales chestiuni legate de buget și resurse, iar cu referire la cazul lui Sebastian Ghiță a specificat că„dosarele concrete nu se discută cu ministrul Justiției”.
Referitor la conflictul de interese, Lazăr a explicat că în acest moment există o lege referitoare la raporturile comerciale, o chestiune care ar trebui lămurită.„În rest,textul de lege este unul foarte bun, inspirat de legislația franceză, există o sinteză de practică judiciară care în ultimii ani a clarificat asta, în ce situație se poate afla cineva în conflict de interese”, a adăugat acesta.
Întrebat despre posibilitatea ridicării MCV, procurorul general al României a răspuns că, din perspectiva sa, nu mai este nevoie în acest moment de o monitorizare a magistraților, arătând că, mai degrabă, politicienii sunt cei care ar trebui verificați:„Din punctul de vedere al magistraților, aș dori să vă spun că o monitorizare a acestora nu mai este necesară, dar ar fi necesară o monitorizare a politicienilor. Poate că există anumite persoane care ar dori să-și pună în practică agenda lor și există aceste lucruri care îi împiedică”, a declarat Lazăr.
Acesta a mai specificat și că toate textele declarate neconstituționale ar trebui actualizate, în această categorie intrând și precizarea referitoare la interceptările realizate de SRI.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase