Prognoza meteo, 24 octombrie 2020. Vremea va fi în continuare caldă, pentru această dată, în cea mai mare parte a țării

Prognoza meteo, 24 octombrie 2020. Vremea va fi în continuare caldă, pentru această dată, în cea mai mare parte a țării
Prognoza meteo, 25 noiembrie 2020 (FOTO - Pixabay)
Publicat: 23/10/2020, 16:25
Actualizat: 23/10/2020, 16:41

Potrivit prognozei meteo de sâmbătă, 24 octombrie, vremea va fi în continuare caldă pentru această dată, în cea mai mare parte a țării, chiar deosebit de caldă în sud-est.

În jumătatea de nord-vest a ţării, valorile termice diurne vor fi în scădere uşoară, cerul va fi mai mult noros şi va ploua pe arii relativ extinse.

În restul teritoriului, dimineaţa, pe alocuri va fi ceaţă în zonele joase, iar înnorări temporare şi izolat ploi slabe vor fi mai ales spre seară şi în cursul nopţii, cu precădere în Moldova, Oltenia și vestul și nordul Munteniei. Local se vor acumula cantităţi de apă de peste 15 l/mp, potrivit stirimeteo.com.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 14-16 grade Celsisu, în Maramureș, Transilvania și Dealurile de Vest, și 24 de grade Celsius, în Muntenia şi Dobrogea, iar cele minime, mult peste normele perioadei, vor fi cuprinse între 7 și 16 grade Celsius.

Prognoza meteo în București, pe 24 octombrie

În Capitală, vremea se va menține predominant frumoasă și deosebit de caldă pentru această dată, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Cerul va fi variabil, cu înnorări mai accentuate spre sfârșitul intervalului, dar condițiile de ploaie slabă vor fi reduse.

Temperatura maximă va fi de 22-23 de grade Celsius, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 11 grade Celsius.

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Ce temperaturi și ce cantități de precipitații vor fi în regiunile din România

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, pentru perioada 19 octombrie – 1 noiembrie, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Prognoza meteo la munte, în intervalul 19 octombrie – 1 noiembrie

Prima săptămână va debuta cu vreme rece (19 și 20 octombrie), când vor fi în medie maxime de 4…6 grade și minime medii de -3…0 grade.

În perioada 21-23 octombrie se va încălzi, astfel încât valorile termice diurne vor tinde spre o medie de 14…15 grade, urmând ca în weekendul 24-25 octombrie acestea să scadă ușor spre 12 grade. În tot acest interval temperaturile nocturne vor fi în creștere treptată până la valori medii în jur de 6 grade.

Cea de-a doua săptămână va fi caracterizată de valori termice constante, în medie cu maxime de 8…10 grade şi minime de 0…4 grade.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor, în general slabe cantitativ, va fi în creștere începând cu data de 24 octombrie. Vor fi ploi, iar spre finalul intervalului se vor semnala și lapoviță și ninsori, la altitudini mari

Dragos Tanase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult