PROGNOZA METEO, 26 mai 2020. Vremea va fi în general instabilă

Redactor:
Gândul
PROGNOZA METEO, 26 mai 2020. Vremea va fi în general instabilă
Vremea va fi caldă, dar instabilă (FOTO: Mediafax Foto)

Vremea va fi în general instabilă marți, 26 mai, iar temperaturile vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă. În plus, vor fi precipitații în majoritatea zonelor țării.

Astfel, înnorările vor fi accentuate, mai ales din a doua parte a zilei, când se vor semnala averse, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și izolat căderi de grindină.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar pe arii restrânse cantitățile de apă totalizate în special în intervale scurte de timp vor fi însemnate.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 16 și 20 de grade Celsius, iar cele minime între 5 și 12 grade Celsius.

Prognoza meteo în București

Vremea se va menţine mai rece decât în mod normal pentru această dată şi va fi în general instabilă, marți, în Capitală.

Temporar, înnorările vor fi accentuate, iar cu o probabilitate mai mare din a doua parte a zilei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ridicată.

Aceasta se va manifesta prin averse, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, posibile vijelii și căderi de grindină.

Temperatura maximă va fi de 19-20 de grade Celsius, iar cea minimă va fi de 9-11 grade Celsius, potrivit site-ului știrimeteo.com.

Luni, a fost cod galben de instabilitate atmosferică pentru zece județe

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni după-amiază, noi atenţionări nowcasting Cod galben de instabilitate atmosferică, valabile în localităţi din zece judeţe.

Astfel, potrivit meteorologilor, luni, 25 mai, până la ora 17.00, în judeţele Caraş-Severin, Arad, Bihor, Timiş şi Hunedoara s-au semnalat frecvent grindină de mici dimensiuni, descărcări electrice, averse ce au cumulat izolat 20 – 25 l/mp, precum şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maxim şase ore, precizează ANM.

PROGNOZA METEO pentru următoarele două săptămâni. Cum va fi vremea în perioada 25 mai-7 iunie

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis luni, prognoza valabilă pentru următoarele două săptămâni (25 mai – 7 iunie).

Astfel, aflăm că  vremea începe să se încălzeacă abia de la 1 iunie. Până atunci, atmosfera va fi  caracterizată de temperaturi mult mai scăzute pentru această perioadă.

Inchide