Prognoza meteo, 31 iulie 2020. Vremea se menține călduroasă, chiar caniculară, în cea mai mare parte a țării

Redactor:
Dragos Tanase
Prognoza meteo, 31 iulie 2020. Vremea se menține călduroasă, chiar caniculară, în cea mai mare parte a țării
Vremea se menține călduroasă, chiar caniculară, în cea mai mare parte a țării, în ultima zi a lunii iulie (Mediafax Foto)

Potrivit prognozei meteo de vineri, 31 iulie, vremea se menține călduroasă, chiar caniculară, în cea mai mare parte a țării, în special după-amiaza în regiunile sudice.

Cu toate acestea, valorile termice vor marca o ușoară scădere față de ziua precedentă. Cât privește disconfortul termic, acesta se va menține accentuat, îndeosebi în Muntenia, Oltenia, Dobrogea și Banat, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități, potrivit stirimeteo.com.

Cerul va fi variabil, dar mai ales după-amiaza și în prima parte a nopții vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, intensificări ale vântului ce vor putea lua aspect de vijelie, averse și descărcări electrice, local la deal, la munte, în estul, în sudul țării și izolat în restul teritoriului.

Ploile vor avea și caracter torențial, pe suprafețe mici se vor acumula cantități mai importante de apă și vor fi condiții de grindină.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 27 și 36 de grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 și 22 de grade Celsius.

Prognoza meteo în București, pe 31 iulie

În Capitală, vremea va fi în continuare călduroasă, chiar caniculară după-amiaza, când și disconfortul termic va fi accentuat.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, chiar dacă temperatura aerului va scădea.

Cerul va fi variabil, dar din a doua parte a zilei, va fi în creștere probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil cu aspect de vijelie.

Temperatura maximă va fi de 34-35 de grade Celsius, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 20 de grade Celsius.

Cum va fi vremea în toată țara în următoarele 4 săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni.

Pentru intervalul 27 iulie-3 august, sunt anunţate averse de ploaie în cea mai mare parte a ţării, dar în special în regiunile vestice şi nord-vestice.

Inchide