PROGNOZA METEO. ANM: astăzi temperaturile au depășit 32 de grade. Cum va fi vremea în zilele următoare

PROGNOZA METEO. ANM: astăzi temperaturile au depășit 32 de grade. Cum va fi vremea în zilele următoare
Publicat: 13/06/2012, 18:28
Actualizat: 13/06/2012, 18:28

Așa arăta România astăzi la ora 17. Temperaturile înregistrate pe teritoriul țării noastre au depășit astăzi peste 32 de grade, în special în sudul, sud-estul și estul țării, informează Administrația Națională de Meteorologie. În vestul, nordul și centrul țării aerul a fost unul mai respirabil, spre deosebire de celelalte zone ale României.

Meteorologii spun că în perioada următoare sunt slabe șansele să plouă, pe întreg teritoriul țării urmând să se înregistreze temperaturi destul de ridicate.

Potrivit prognozei meteo, în perioada următoare temperaturile vor continua să crească în Banat. Astfel, între 14 și 19 iunie, vremea va fi una călduroasă. După 19 iunie, mediile termice scad ușor și treptat, îndeosebi la valorile maxime care, spre 25 iunie, revin la normal. Tot în această regiune a țării, între 14 și 19 iunie, probabilitatea de precipitații va fi foarte redusă, iar după 20 iunie ploile își vor face din nou apariția.

În Crișana, Administrația Națională de Meteorologie prognozează că începând de mâine, 14 iunie, și până pe data de 19 iunie se va înregistra o valoare medie de 30 de grade. Apoi mediile termice vor scădea ușor de la o zi la alta, apropiindu-se de normele climatologice ale ultimei decade a lunii iunie. Probabilitatea pentru averse importante cantitativ și însoțite de descărcări electrice se va menține ridicată până pe 14 iunie, iar în intervalul 15-19 iunie doar izolat și trecător vor mai fi ploi slabe, de scurtă durată. Averse mai însemnate se vor semnala ulterior, între 20 și 25 iunie.

În Transilvania, vremea va intra într-un proces de încălzire treptată, devenind călduroasă în intervalul 18-20 iunie. După această dată și până la sfârșitul perioadei de prognoză se va produce o ușoară răcire, valorile termice apropiindu-se din nou de mediile multianuale ale perioadei. În intervalul 15-19 iunie probabilitatea de precipitații va fi foarte redusă. În restul perioadei de prognoză vor fi averse, mai importante cantitativ după data de 20 iunie.

În Maramureș, mâine, 14 iunie, se va înregistra o ușoară răcire, după care temperatura aerului va crește treptat. Vremea va deveni tot mai călduroasă, în această regiune a țării, în intervalul 18-20 iunie. Apoi mediile termice vor scădea ușor de la o zi la alta, apropiindu-se de cele climatologice ale ultimei decade a lunii iunie. În primele zile ale intervalului aversele vor fi mai însemnate cantitativ, dar între 15 și 19 iunie numai trecător și pe arii restrânse vor fi ploi slabe de scurtă durată. Probabilitatea pentru precipitații importante va crește după data de 20 iunie.

În Moldova, după o creștere semnificativă a temperaturii pe parcursul zilei de 13 iunie, când mediile temperaturilor maxime vor depăși ușor 30 de grade, vremea se va răci treptat până spre 15 iunie. Apoi temperaturile vor crește și, la sfârșitul celei de-a doua decade a lunii, vremea va redeveni călduroasă, cu medii ale valorilor termice maxime de aproximativ 30 de grade și minime de 18 grade. Abia spre sfârșitul intervalului, o nouă răcire va aduce regimul termic la normal. În prima parte a intervalului de prognoză aversele se vor semnala pe arii destul de restrânse și nu vor fi prea însemnate cantitativ. Abia după 20 iunie crește probabilitatea ca precipitațiile să se extindă ca arie și sa fie, izolat, mai abundente.

În Dobrogea vremea se va răci mâine. Potrivit meteorologilor, începând din 14 iunie până pe 17 iunie, în această regiune a țării se vor înregistra temperaturi normale pentru această perioadă. După această perioadă vremea se va încălzi, astfel că în jurul datei de 20 iunie se vor ]nregistra valori diurne de aproximativ 29 de grade. Răcirea ușoară și treptată care se va produce ulterior va determina un regim termic normal către finalul perioadei. Precipitațiile, slabe cantitativ și pe arii restrânse, se vor semnala cu o probabilitate mai mare în jurul datelor de 14 și 20 iunie, precum și în intervalul 22-25 iunie.

După o primă zi călduroasă, chiar caniculară local după-amiaza, în Muntenia temperatura aerului va scădea spre valori normale în intervalul14-15 iunie. O nouă încălzire va determina valori termice peste normele climatologice ale perioadei pe 19-21 iunie, pentru ca spre sfârșitul intervalului vremea să redevină normală termic. În primele zile ale intervalului doar pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată, slabe cantiativ. Probabilitatea de averse pe arii mai exinse va crește după data de 20 iunie.

În perioada următoare în Oltenia temperaturile se vor situa peste mediile climatologice ale perioadei, va urma o răcire, valorile termice devenind cele normale pentru jumatatea lunii iunie. Ulterior datei de 15 iunie, vremea va intra într-un proces de încălzire, redevenind călduroasă în jurul datei de 19 – 20 iunie. Abia spre sfârșitul intervalului temperatura va marca din nou o scădere, spre valori normale. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi foarte redusă până pe data de 19 iunie. Apoi, în intervalul 20-25 iunie, se vor semnala averse, moderate cantitativ, la nivel local.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost...
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii