PROGNOZA METEO. Ce iarnă se anunță pentru români și cât va mai ține vremea caldă / Anunțul meteorologilor

PROGNOZA METEO. Ce iarnă se anunță pentru români și cât va mai ține vremea caldă / Anunțul meteorologilor
Publicat: 07/11/2019, 10:54

Iarna adevărată va lovi în decembrie, când românii se pot aștepta la primele episoade de ger năpraznic.

Potrivit ANM, în noiembrie au fost înregistrate temperaturi peste normal. Temperaturile nu vor scădea însă brusc, ci treptat, deci disconfortul termic nu va fi semnificativ.

„Noiembrie este posibil să se încheie cu temperaturi ușor peste normal și chiar primele zile ale lunii decembrie să arate așa. O iarnă în adevăratul sens al cuvântului vom avea, ca și în anii trecuți, din ianuarie încolo”, a declarat, la Realitatea Plus, în emisiunea „Săptămâna de vreme”, Florinela Georgescu, director Meteorologie Operațională ANM.

„Dinspre centrele care fac estimări sezoniere, o imagine, la nivelul Europei, pentru iarna care urmează, ar arăta, pentru partea central-sudică, influența Mării Mediterane, în sensul că par a fi mai multe precipitații și temperaturi mai blânde, un regim termic mai blând, dar și posibilitatea extinderii dinspre Câmpia Rusă a maselor de aer mai rece spre partea de S-E a Europei. Iar noi suntem fix între ele. Când am văzut această prognoză, am zis că e undeva pe medie. Așa arată o iarnă normală în România”, a explicat Florinela Georgescu.

În luna decembrie, temperaturile vor ajunge în sfârșit la normalul perioadei de iarnă.

„Normalul temperaturilor va însemna ca noaptea să avem și temperaturi negative, în luna decembrie să apară și temperaturi sub -10 grade, apar și primele episoade de ger, și categoric în zonele montane, la orice episod de răcire a vremii, trebuie să ne așteptăm ca precipitațiile să fie și sub formă de lapoviță și ninsoare”, a mai declarat directorul Meteorologie Operațională ANM, Florinela Georgescu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase