Prognoza meteo în weekend. Cum va fi vremea pe 1 și 2 august 2020

Prognoza meteo în weekend. Cum va fi vremea pe 1 și 2 august 2020
(FOTO - Pixabay)
Publicat: 31/07/2020, 19:34
Actualizat: 31/07/2020, 21:11

Potrivit prognozei meteo de sâmbătă, 1 august, vremea va fi călduroasă, local în sud și în sud-est, în orele amiezii, chiar dacă valorile termice vor continua să scadă în toate zonele țării.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și seara când local la munte, îndeosebi în Carpații Meridionali și izolat în celelalte regiuni vor fi averse ce vor putea avea și caracter torențial și descărcări electrice.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud-vestul și estul teritoriului, dar și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 33 de grade Celsius, iar cele minime, în general, între 11 și 21 de grade Celsius.

Prognoza meteo în București, pe 1 august

În Capitală ea va fi călduroasă în orele amiezii, deși valorile termice vor fi în scădere față de ziua anterioară.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și seara când vor fi condiții pentru averse și descărcări electrice.

Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 32 de grade, iar cea minimă va fi de 17…20 de grade.

Prognoza meteo pe litoral, pe 1 august

Sâmbătă, pe litoral vremea va fi frumoasă, cu cerul mai mult senin. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28 și 30 de grade Celsius. Apa mării se va răci ușor, pe fondul unui vânt cu intensificări temporare spre tare, potrivit vremea.ro.

Prognoza meteo pe 2 august

Duminică, 2 august, vremea se va încălzi ușor în toată țara, maximele putând ajunge la 34-36 de grade Celsius în Banat și în sud-vestul Olteniei, nefiind exclusă chiar și temperaturi de 37 de grade Celsius.

Disconfortul termic va fi din nou pronunțat în aceste zone, însă spre seară în sud-vestul țării sunt așteptate furtuni cu frecvente descărcări electrice, intensificări puternice ale vântului și grindină de dimensiuni mici și medii, iar cantitățile de apa pot ajunge local la 10-15 mm și izolat la 20-30 de mm.

În Transilvania, Moldova, Muntenia și Dobrogea vremea va rămâne frumoasă pe tot parcursul zilei, iar temperaturile vor fi cu 1-2 grade mai scăzute că în Banat și Oltenia, dar pot atinge totuși pragul de 35 de grade Celsius în special în sudul Transilvaniei și al Munteniei.

Prognoza meteo pe litoral, pe 2 august

Pe litoral, duminică, vremea se va menține frumoasă, iar temperaturile vor fi aproape identice cu cele de sâmbătă (în jur de 29 de grade Celsius), singura diferență fiind atenuarea intensificărilor vântului. Apa mării va avea 24-25 de grade Celsius.

Prognoza meteo la munte, pe 2 august

Muntele va fi iarăși o alegere bună pentru a scăpa de aglomerația din orașe în acest week-end, singură zi în care vremea va fi instabilă fiind vineri, în rest șansele pentru averse de ploaie urmând să fie aproape nule.

Temperaturile vor fi plăcute, cu valori cuprinse între 23-25 de grade Celsius, la altitudinea de 1.000 de metri și în jur de 17-18 grade Celsius, la 1.500 de metri.

GÂNDUL LIVE. Alina Șerban, meteorolog ANM: Temperaturile vor mai scădea în weekend. Vremea pe litoral va fi frumoasă

Meteorologul Alina Șerban, de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM), a vorbit vineri la GÂNDUL LIVE despre evoluția vremii în zilele următoare. Ea a explicat că vineri temperaturile vor atinge chiar și 38 de grade Celsius, iar unele regiuni din țară vor fi afectate de instabilitate atmosferică.

„Astăzi vom avea astfel de fenomene, mesaje noi de alertă meteorologică ce vizează partea de sud a teritoriului pentru caniculă în cea mai mare parte a Olteniei, a Munteniei și a Dobrogei. Astăzi, disconfortul termic va fi accentuat, temperaturile vor atinge valori de 35-38 de grade. În schimb, în nord-estul și estul teritoriului și în zonele montane, un front atmosferic va determina instabilitate accentuată, astfel încât avem în vigoare un cod galben pentru cea mai mare parte a Moldovei, pentru nordul Munteniei și al Dobrogei, pentru zonele montane, în special Carpații Meridionali și Carpații Orientali. În aceste zone, pe parcursul zilei de astăzi și în prima parte a nopții vom avea averse, cantitățile de apă pot depăși 40 sau chiar 60 de litri pe metru pătrat, intensificări ale vântului care pot lua chiar aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice și căderi de grindină. Astăzi va fi o zi bogată în evenimente meteo. Mare atenție la disconfortul termic din sudul țării. Acesta va fi prezent și în partea de vest și centrală”, a spus Alina Șerban la GÂNDUL LIVE.

Cum va fi vremea în toată țara în următoarele 4 săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni.

Sunt anunţate averse de ploaie în cea mai mare parte a ţării, dar în special în regiunile vestice şi nord-vestice.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase