Prognoza meteo în weekend. Cum va fi vremea pe 18 și 19 iulie 2020

Prognoza meteo în weekend. Cum va fi vremea pe 18 și 19 iulie 2020
Vremea va continua să fie rece, pentru ultima decadă a lunii noiembrie, pe 21 noiembrie
Publicat: 18/07/2020, 03:26
Actualizat: 18/07/2020, 03:37

Prognoza meteo din weekend-ul 18-19 iulie 2020 arată că vremea va fi instabilă în vestul, sud-vestul, nordul și, parțial, centrul țării, iar noaptea în jumătatea de vest a teritoriului.

Sâmbătă, în aceste regiuni, vor fi înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil, izolat, cu aspect de vijelie.

În schimb, în est și sud-est vremea va fi local călduroasă la amiază și în general frumoasă, doar izolat vor fi ploi de scurtă durată și descărcări electrice, iar vântul va sufla în general moderat.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 18 grade Celsius și 33-34 de grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 și 20 grade Celsius, ușor mai ridicate pe litoral, până la 22 de grade Celsius. Află cum va fi vremea până pe 26 iulie!

Cod portocaliu și galben de vreme instabilă, în jumătate din țară

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, alerte Cod portocaliu şi galben care anunţă furtuni în mare parte a ţării, în acest weekend.

Astfel, de sâmbătă, ora 09:00, până duminică, ora 22:00, va fi Cod galben în vestul, sud-vestul şi centrul ţării, precum şi în zona de munte.

Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, trecător cu aspect de vijelie şi, izolat, grindină.

Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă de peste 15…25 l/mp şi izolat 30…40 l/mp, potrivit Mediafax.

Un alt cod portocaliu va intra în vigoare sâmbătă, la ora 09:00, şi va expira duminică, la ora 22:00. În judeţele Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Bistriţa-Năsăud, Argeş, Vâlcea, Dolj, Mehedinţi, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiş, Caraş Severin şi Hunedoara se anunţă ploi torenţiale.

În intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 40 l/mp şi pe arii restrânse, îndeosebi în nordul Olteniei, sud-vestul Transilvaniei şi vestul Carpaţilor Meridionali, 70…90 l/mp.

Prognoza meteo în București, în weekend

În București, sâmbătă, vremea se va menține predominant frumoasă, dar va fi călduroasă la amiază.

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 33 de grade Celsius, iar cea minimă va fi de 17 grade Celsius, informează stirimeteo.com.

În schimb, duminică sunt așteptate averse pe tot parcursul zilei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18 și 30 de grade Celsius.

Cum va fi vremea în toată țara în următoarele 4 săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Pentru intervalul 20-27 iulie, dar şi în săptămâna 27 iulie-3 august, sunt anunţate averse de ploaie în cea mai mare parte a ţării, dar în special în regiunile vestice şi nordvestice.

Astfel, în săptămâna cuprinsă între zilele de 20 și 27 iulie, temperaturile vor fi mai mici decât cele specifice acestei perioade de vară în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile vestice şi nordvestice, potrivit prognozei ANM.

Pe de altă parte, în sud-estul țării, temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

„Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile sudice, centrale şi nordice, dar şi uşor deficitar în nord-est. În restul teritoriului cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval”, se arată în prognoza anunțată de ANM.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase