Pronunțarea sentinței în dosarul fostului primar din Cluj-Napoca Sorin Apostu, amânată de Curtea de Apel Târgu Mureș pentru 25 iulie

Pronunțarea sentinței în dosarul fostului primar din Cluj-Napoca Sorin Apostu, amânată de Curtea de Apel Târgu Mureș pentru 25 iulie
Publicat: 15/07/2013, 13:00
Actualizat: 01/02/2019, 18:42

Pronunțarea sentinței în dosarul în care fostul primar din Cluj-Napoca Sorin Apostu, soția acestuia și omul de afaceri Călin Stoia au fost judecați pentru fapte de corupție a fost amânată, luni, pentru 25 iulie, întrucât judecătorul a considerat că mai are nevoie de timp pentru deliberare.

Sentința în dosarul în care fostul primar din Cluj-Napoca Sorin Apostu, soția sa, Monica Apostu, și omul de afaceri Călin Stoia sunt acuzați de fapte de corupție era așteptată luni, la Curtea de Apel Târgu Mureș, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Curții de Apel Târgu Mureș, Anuța Liliac, a declarat că pronunțarea s-a amânat pentru 25 iulie, la ora 12.30.

Liliac a explicat că judecătorul acestui dosar a considerat că mai are nevoie de timp pentru deliberare.

Sorin Apostu și omul de afaceri Călin Stoia au fost arestați preventiv în noaptea de 10 spre 11 noiembrie 2011, de Curtea de Apel Cluj.

Potrivit DNA, primarul suspendat al municipiului Cluj-Napoca Sorin Apostu a fost trimis în judecată, în stare de arest, pentru luare de mită în formă continuată (18 acte materiale), complicitate la spălare de bani în formă continuată (19 acte materiale), complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (19 acte materiale), trafic de influență în formă continuată (21 acte materiale), instigare la spălare de bani în formă continuată (23 acte materiale), instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (23 acte materiale) și primire de foloase necuvenite.

Omul de afaceri Călin Stoia, administrator al SC Compania de Salubrizare Brantner Vereș S.A, a fost trimis în judecată, în stare de arest, pentru dare de mită în formă continuată (18 acte materiale), participație improprie la spălare de bani în formă continuată (19 acte materiale), participație improprie la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (19 acte materiale).

Sorin Apostu a demisionat din funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca, demisia fiind înregistrată în 15 februarie 2012 la Registratura Primăriei.

Sorin Apostu a susținut, într-o scrisoare deschisă adresată locuitorilor orașului, că după demisia din funcție cariera sa politică și administrativă încetează și că va aștepta ca justiția să își urmeze cursul și să își poată dovedi nevinovăția.

Sorin Apostu a părăsit, în 28 septembrie 2012, Penitenciarul Târgu Mureș, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a admis cererea de eliberare depusă de acesta, în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru fapte de corupție.

Călin Mihai Stoia a părăsit, în 14 aprilie 2012, Penitenciarul din Târgu Mureș, ca urmare a deciziei de punere a sa în libertate, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Fostul primar al municipiului Cluj-Napoca Sorin Apostu, soția acestuia, Monica Apostu, și omul de afaceri Călin Stoia au susținut, în 1 iulie, la ultimul termen pe fond de la Curtea de Apel Târgu Mureș, că sunt nevinovați.

Curtea de Apel Târgu Mureș anunța atunci că rămâne în pronunțare, o soluție în acest dosar urmând să fie dată în 15 iulie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Răsturnare de situație pentru cei cu TELEFOANE mobile. Au anunțat că este total INTERZIS
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
De ce și-a întrerupt, de fapt, David Popovici studiile universitare, după doar câteva luni de...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
A fost Caligula cel mai nebun dintre împărații romani? L-a amenințat pe zeul Jupiter că-l...