Proprietarii mașinilor distruse de copacul prăbușit pe Șoseaua Ștefan cel Mare fac plângeri penale

Proprietarii mașinilor distruse de copacul prăbușit pe Șoseaua Ștefan cel Mare fac plângeri penale
O parte dintre proprietarii mașinilor avariate pe Șoseaua Ștefan cel Mare de un copac care a căzut din curtea Spitalului Colentina au anunțat că vor depune plângeri penale la Secția 6 Poliție, pentru distrugere, împotriva unității spitalicești.
Publicat: 18/01/2013, 13:52
Actualizat: 29/09/2018, 20:48

O parte dintre proprietarii mașinilor avariate pe Șoseaua Ștefan cel Mare de un copac care a căzut din curtea Spitalului Colentina au anunțat că vor depune plângeri penale la Secția 6 Poliție, pentru distrugere, împotriva unității spitalicești.

O parte dintre cei opt șoferi ale căror mașini au fost avariate au declarat că vor depune plângeri penale, după ce au fost înștiințați de polițiștii rutieri că, dacă doresc, pot face reclamație pentru distrugere la Secția 6 Poliție, care are competență în zona în care s-a produs incidentul.

Păgubiții au fost informați de reprezentanții Brigăzii Rutiere a Capitalei că trebuie să se prezinte la Biroul Accidente Ușoare pentru a lua de acolo acte doveditoare cu privire la producerea avariilor, după care, în cazul în care doresc acest lucru, au dreptul să depună plângere.

Surse din Poliție au declarat pentru MEDIAFAX că, potrivit procedurii, dacă vor fi depuse, plângerile penale vor viza, inițial, Spitalul Colentina, însă, pentru că acesta aparține de Primăria Capitalei, eventualele daune vor fi plătite, după ce dosarul va ajunge în instanță, din bugetul municipalității.

Adriana M., proprietara unui Renault Megane, a spus pentru MEDIAFAX că era în trafic și conduceam cu cel mult cinci kilometri pe oră în momentul în care copacul s-a prăbușit peste autoturismul ei.

„La un moment dat am auzit o bubuitură, iar mașina a început să tremure. Inițial, nu mi-am dat seama de s-a întâmplat, am crezut că este un cutremur devastator. Puteam să mor, consider că am avut noroc. Intenționez să depun inclusiv plângere la Poliție”, a declarat pentru MEDIAFAX Adriana M.

Un copac din curtea Spitalului Colentina a căzut, vineri dimineață, pe Șoseaua Ștefan cel Mare, șase mașini aflate în mers și două parcate fiind avariate, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere a Capitalei, Ioana Stancu.

Copacul din curtea Spitalului Colentina care a căzut peste gardul exterior al unității și a avariat mai multe mașini este destul de mare, dar sănătos, acesta fiind efectiv smuls din rădăcină, a declarat pentru MEDIAFAX managerul unității sanitare, Bogdan Andreescu.

Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București au tăiat cu drujbele copacul căzut peste mașini, în timpul intervenției circulația spre Calea Dorobanți fiind deviată pe linia de tramvai.

Purtătorul de cuvânt al ISU București, Daniel Vasile, a precizat că în urma incidentului de pe Șoseaua Ștefan cel Mare, din zona Spitalului Colentina, nu au fost înregistrate victime.

Viceprimarul Capitalei Marcel Nicolaescu a spus că s-a luat legătura cu toți proprietarii autovehiculelor avariate de copacul smuls din rădăcină care a căzut din curtea Spitalului Colentina, iar aceștia vor fi ajutați să își repare mașinile chiar dacă nu au asigurare Casco.

„Am luat legătura cu toți proprietarii mașinilor avariate de copacul smuls din rădăcină care a căzut peste gardul exterior al Spitalului Colentina. Nu înființăm nicio comisie, mă voi ocupa personal de aceștia. În funcție de asigurările pe care oamenii le au, vor fi ajutați să își repare mașinile, chiar și cei care nu au asigurare Casco”, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, Marcel Nicolaescu, care a fost la fața locului.

Potrivit viceprimarului Nicolaescu, cu firmele de asigurare se va lua legătura după ce proprietarii își vor scoate actele de constatare a accidentului.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Euro falși în toată Europa. Banii care au fost falsificați: Nu trebuie să fii expert
Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Datele care ar duce la o decizie...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Un aeroport din Japonia nu a pierdut niciun bagaj din 1994 încoace