Propunerea lui Arafat pentru „noile aparate ale morții”. Planul secretarului de stat pentru a limita produsul cu 900% creștere de utilizare

Propunerea lui Arafat pentru „noile aparate ale morții. Planul secretarului de stat pentru a limita produsul cu 900% creștere de utilizare
Publicat: 09/04/2018, 18:53
Actualizat: 09/04/2018, 19:25

„900% creștere în utilizarea țigărilor electronice în școlile în perioada 2011-2015. Un răspuns clar la cei care spuneau că astfel de produse nu sunt destinate copiilor și nu influențează adolescentii.Vorbim de țigările electronice care se află pe piață mult înaintea dispozitivelor care încălzesc tutunul. Urmeaza să vedem în viitor și impactul noilor dispozitive intrate pe piață recent. Este clar că trebuie acționat urgent prin interdicția promovării și a utilizării în spațiile publice aplicând reguli similare celor aplicabile țigărilor clasice pentru toate aceste dupozitive”, scrie Raed Arafat pe Facebook, distribuind un articol al CNN privind creșterea procentului de utilizare a țigărilor electronice în școli.

Anterior, Arafata criticat dur pe Facebook țigările electronice, după ce a văzut o fotografie cu o reclamă la metrou, în care o companie promovează „fumatul fără fum”.

„Văzând poza recentă a unei stații de metrou din capitală, împânzită cu reclame care promovează fumatul, nu pot să nu subliniez următoarele aspecte:

În ultimii ani, pe plan mondial, s-a câștigat teren față de ofensiva fabricanților și a comercianților de tutun. Am reușit să interzicem reclamă la produsele de tutun și promovarea acestora în spațiul public, protejând în mod deosebit copiii și generațiile tinere; am reușit să interzicem fumatul în spațiile publice, iar directivele Europene continua să apară cu măsuri din ce în ce mai consistente împotriva acestui pericol public.

Reclame agresive pentru „fumatul fără fum”

Din păcate nu putem să nu observăm în ultimele luni revenirea ofensivei mediatice a comercianților de tutun prin reclame agresive pentru „fumatul fără fum” folosind sisteme de încălzire a țigărilor care conțin tutun.

Studiile despre efectele acestui mod de fumat încă sunt la începutul lor iar comercianții de tutun pretind că acest mod ar fi mai „sănătos” decât fumatul clasic. Chiar dacă ar fi așa, revenirea la promovarea agresivă a tutunului sub nouă formă de fumat nu va avea impact doar asupra fumătorilor clasici. Promovarea atinge și copiii și tinerii care încă nu au început să fumeze iar fumatul, indiferent sub ce formă, este un pericol pentru sănătatea publică și este pericol pentru orice persoană care îl practică precum și pentru persoanele din jurul ei. Cu alte cuvinte, asistăm neputincioși la revenire la o ofensivă similară cu cea din anii 90, înaintea interzicerii promovării tutunului, când promovarea avea ca ținta tinerii și copiii care reprezintau viitoarea clinetela a comercianților de tutun.

FDA-ul din SUA, o agenție federală cunsocuta pentru modul în care își analizează deciziile când permite noi produse în SUA, a stabilit că este posibil ca pentru fumătorii actuali să fie mai bine acest mod de fumat decât cel clasic, însă nu au acceptat ce pretinde fabricantul și anume că ele duc la un risc diminuat pentru cei care folosesc acest mod de fumat în ce privește riscurile la imbolnavri și mortalitate crescută considerând că aceste riscuri rămân și în acest caz.

„Noile aparate ale morții”

Cert este că în cazul în care nu vom acționa urgent să stopăm promovarea în public a noilor aparate ale morții și al acestui mod de fumat, riscăm că numărul fumătorilor să crească prin recrutarea generațiilor tinere care să înceapă să utilizeze direct acest nou mod crezând că este mai puțin nociv pentru sănătatea lor. Sunt convins că la nivelul UE se discută deja măsurile care trebuiesc luate pentru stoparea acestei ofensive însă nu știu dacă noi trebuie să așteptăm până se ia o decizie acolo.

Primul pas la acest moment este interdicția totală de promovare în public a acestor produse și cu cât întârziem cu atât impactul asupra generațiilor tinere va fi mai grav. Modul de prezentare al acestor produse este unul înșelător și manipulator. În final se promovează fumatul care este prezentat în mod tendențios că fiind mai puțin dăunător sănătății dacă acesta se face utilizând noile tehnologii promovate lipsind studiile și doveziile pertinente și independente care să susțină aceste informații false!”, a scris Raed Arafat pe Facebook.

Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire frapantă despre vaccin
Elena Udrea a comis-o RAU la plajă! S-a lăsat pe vine şi s-a văzut…
FOTO. Inna, imagini interzise cardiacilor! A ieșit așa în costum de baie
Alimente diuretice care combat retenția de apă și te ajută să slăbești
Răzvan Simion, ATAC la adresa Lidiei Buble?! Ce a putut spune în direct: „De un...
Își va continua cariera în Ceruri! Dănuț Radu, fotbalistul din cale afară de cuminte care...
Anunţ pentru cei afectaţi de inundaţii! Românii primesc MULŢI BANI de la stat
Israelul îşi ameninţă adversarii. Ce a transmis premierul Naftali Bennett inamicilor statului
BANCUL ZILEI – Darul iubitei și bikinii buclucași
Țara care se confruntă cu cea mai gravă secetă din ultimii 100 de ani. „Industria...
Elena Udrea a comis-o RAU la plajă! S-a lăsat pe vine şi s-a văzut…
Ce declanşează la FEMEI dorinţa de a FACE sex? Răspunsul cercetătorilor este neaşteptat
Vine URGIA. Alertă de cod roşu în Ilfov, Prahova şi Dâmboviţa. Capitala, sub cod portocaliu
Prima mutare a lui Gică Hagi la Farul a fost făcută. Pe cine a transferat,...
Heidi Klum și-a arătat susținerea pentru Germania în „cel mai mic bikini”. Puține femei ar...
Se spală de Rusalii 2021? Ce spun preoții. Este sărbătoare mare în calendarul ortodox
GERMANIA trimite o undă de ȘOC în Europa! Nimeni nu s-ar fi așteptat la așa...
Miracolul care înspăimântă Rusia. Călugărul mort cu 90 de ani în urmă a luat 10...
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Povestea tânărului din România care şi-a deschis prima afacere căutând-o pe Google. Acum face milioane...