Protecția Copilului Vaslui a sesizat DIICOT în cazul femeii filmate băută alături de copiii săi

Protecția Copilului Vaslui a sesizat DIICOT în cazul femeii filmate băută alături de copiii săi

Cazul femeii filmate pe un drum județean din Vaslui în timp ce, beată fiind, s-a prăbușit cu unul dintre copiii săi pe șosea va ajunge în atenția Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, în urma unei sesizări făcute de către reprezentanții DGASPC Vaslui, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Plângerea a fost formulată în cursul acestei săptămâni după ce fiul de 14 ani al femeii din localitatea vasluiană Știoborăni, plecat de la domiciliu, a fost adus la postul de poliție comunal de un bărbat din județul Iași. Acesta a declarat polițiștilor că băiatul locuia de ceva vreme la domiciliul său și îl mai trimitea cu animalele la păscut pe imașul din apropierea satului.

Procurorii DIICOT vor trebui să stabilească, în urma unei anchete, dacă în acest caz ar putea fi vorba de trafic de minori, în condițiile în care copilul de 14 ani ar fi fost exploatat prin muncă de către bărbatul din Iași.

Băiatul de 14 ani este unul din cei opt copii ai femeii de 36 de ani, din Știoborăni, care au fost preluați, săptămâna trecută, de către reprezentanții Direcției pentru Protecția Copilului Vaslui și duși într-un centru de plasament, ulterior fiind încredințați unor asistenți maternali profesioniști. La domiciliul femeii au fost găsiți șapte copii, cu vârste cuprinse între un an și 12 ani, băiatul de 14 ani fiind adus a doua zi la postul de poliție comunal de către bărbatul din Iași.

Copiii familiei din Știoborăni au fost găsiți neîngrijiți în locuința formată dintr-o singură cameră insalubră, unii dintre ei având probleme de sănătate, în special din cauza frigului din casă.

Ancheta în acest caz a fost declanșată de către reprezentanții DGASPC Vaslui în urma unor imagini cu mama copiilor, care, băută fiind și cu o sticlă de vin în mână, mergea pe un drum din localitate împreună cu doi dintre copii, de doi și patru ani, care erau murdari și neîngrijiți. La un moment dat, femeia, care îl ținea în brațe pe cel mai mic dintre copii, și-a pierdut echilibrul din cauza stării avansate de ebrietate și s-a prăbușit, scăpându-l pe copil pe asfalt. Același copil, care este desculț, deși era frig și asfaltul era ud, a fost târât apoi de către mama sa pe jos. Femeia i-a lăsat apoi pe copii pe marginea drumului, unul dintre ei stând pe jos, și a început să se certe cu reporterul televiziunii care o filma.

În urma unei prime evaluări a cazului, specialiștii DGASPC Vaslui au propus familiei ca cei opt copii să fie preluați în regim de urgență, însă părinții au refuzat, astfel că instituția a solicitat în instanță scoaterea din familie a copiilor, fiind obținută o ordonanță președințială în acest sens de la Tribunalul Vaslui.

Ulterior, după ce a rămas fără copii, femeia din Știoborăni a dat în judecată Direcția pentru Protecția Copilului pentru a-și recupera cei opt copii care au fost scoși din familie din cauza situației de risc permanent la care erau expuși.

Conducerea DGASPC Vaslui susține că măsura preluării din familie a celor opt frați în regim de urgență a fost una legală, în condițiile în care a fost dată tot de instanța de judecată.

„Măsura de protecție se impunea, având în vedere situația de risc la care erau expuși copiii. O să ne judecăm în instanță, magistrații fiind cei care vor hotărî dacă măsura a fost una bună sau nu. Oricum, interesul nostru este ca cei opt copii să se întoarcă în familie pentru că nu avem niciun interes să-i ținem departe de părinți. Însă, prin această acțiune în instanță, programul de reintegrare se suspendă până la pronunțarea definitivă a magistraților”, a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX directorul DGASPC Vaslui, Ionel Armeanu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Am fost la ambasada Rusiei să văd „Provocarea”, filmul interzis în România. S-a stricat ceva...
Ce salariu primește un angajat la 'împinge tava' în Mamaia, acum, în 2024. Are o...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Mișcarea strategică a lui Putin în Marea Neagră. Fotografii din satelit arată unde și-au mutat...
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Schimbare uriașă în ROMÂNIA. Anunț de la Guvern azi, 20 APRILIE: Am decis foarte clar
Prințul Harry, într-un nou scandal de proporții. Fotograful regal l-a dat de gol
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Gabriela Cristea, despre sacrificiile prin care a trecut pentru a ajunge un antreprenor de succes:...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Aisbergul care a scufundat Titanicul, surprins într-o fotografie din 1912