Protest al angajaților STB, nemulțumiți că vor fi relocați pentru construcția Sp. Metropolitan / Firea: 10-15 angajați stimulați politic au creat un pic de atmosferă

Redactor:
Nicolae Oprea
Protest al angajaților STB, nemulțumiți că vor fi relocați pentru construcția Sp. Metropolitan / Firea: 10-15 angajați stimulați politic au creat un pic de atmosferă
Câteva zeci de angajați ai Societății de Transport București (STB) protestează, la ora transmiterii acestei știri, fiind nemulțumiți de faptul că Autobaza Pipera va fi relocată etapizat, în același loc urmând să fie construit Spitalul Metropolitan.

UPDATE Gabriela Firea a declarat că protestul angajaților STB a pornit de la 15 angajați „stimulați politic” de către adversarii săi pentru a crea atmosferă, subliniind că salariații nu vor avea de suferit prin relocarea autobazei Pipera.

„Să fiu oficială sau mai prietenoasă? Un coleg al dvs (din presă, n.r.) a spus că e un mare scandal acolo și că e grevă, e miting, e dezastru. Nu e nici grevă, nici miting, nici dezastru. Vrem să construim Spital Metropolitan sau nu? Eu vreau să construim. Iar autobaza Pipera, precum și celelalte autobaze nu sunt în proprietatea unui angajat, să ne înțelegem. Este proprietatea municipiului. Primarul general și Consiliul General au propus să se construiască acolo Spital Metropolitan, așa se va întâmpla. Directorul general STB a fost la această autobază, a discutat cu 100 din cei 500 de angajați. Aproape toți au înțeles necesitatea relocării”, a declarat Gabriela Firea.

Potrivit primarului Capitalei, angajații Societății de Transport București nu vor avea de suferit odată cu această relocare, deoarece salariile și sporurile rămân aceleași.

„Se relochează la celelate autobaze. 10 – 15 angajați stimulați politic de către adversarii mei au creat un pic de atmosferă. 10-15 din 500 de angajați – proporția spune totul. Eu îmi voi face birou acolo. Dacă vor să rămînă colegii de la STB, pot să rămână, dar în timpul lor”, a mai spus primarul.

Câteva zeci de angajați ai Societății de Transport București (STB) au protestat, fiind nemulțumiți de faptul că Autobaza Pipera va fi relocată etapizat, în același loc urmând să fie construit Spitalul Metropolitan.

Știrea inițială. Angajații Societății de Transport au ieșit în stradă, luni, în jurul prânzului, la baza Podului Pipera, din Capitală, după ce au primit o notă informativă, în care se arată că vor fi relocați. Conform documentului obținut de MEDIAFAX, relocarea va avea loc în trei etape, începând de luni și continuând în 22 și 27 ianuarie.

„Aici, la autobaza Pipera s-a luat decizia, în urmă cu aproximativ doi ani, să se mute această autobază. Nu s-a făcut nimic, nu s-au alocat fonduri pentru a se face altă locație unde să fim mutați. Acum, în cinci zile, s-a luat decizia că trebuie să plecăm, să ne ducă în Giurgiului, unde este o bază dezafectată, ca să parcăm. Ca nemulțumire, fluxul tehnologic, adică alimentat, spălat, control canal, să îl facem la autobazele de pe traseul de retragere”, a spus, pentru MEDIAFAX, liderul de nucleu la Autobaza Pipera, Vasile Ciută.

Transportul este afectat parțial, pentru că la fața locului sunt mulți șoferi care deja au ieșit din tură. Liniile care ar putea fi afectate de protestul angajaților STB sunt 301, 135, 104, 300 și cele care operează la periferia Capitalei.

„Noi am vrut să tragem un semnal de alarmă. Supărarea oamenilor este că cei din conducerea STB au venit și ne-au prezentat programul de relocare. Un domn din conducere i-a propus unui coleg că dacă nu-i convine nu are decât să plece la domnul Pandele, la Voluntari”, a mai spus Vasile Ciută.

Inchide