Protest al angajaților STB, nemulțumiți că vor fi relocați pentru construcția Sp. Metropolitan / Firea: 10-15 angajați stimulați politic au creat un pic de atmosferă

Protest al angajaților STB, nemulțumiți că vor fi relocați pentru construcția Sp. Metropolitan / Firea: 10-15 angajați stimulați politic au creat un pic de atmosferă
Publicat: 20/01/2020, 15:08

UPDATE Gabriela Firea a declarat că protestul angajaților STB a pornit de la 15 angajați „stimulați politic” de către adversarii săi pentru a crea atmosferă, subliniind că salariații nu vor avea de suferit prin relocarea autobazei Pipera.

„Să fiu oficială sau mai prietenoasă? Un coleg al dvs (din presă, n.r.) a spus că e un mare scandal acolo și că e grevă, e miting, e dezastru. Nu e nici grevă, nici miting, nici dezastru. Vrem să construim Spital Metropolitan sau nu? Eu vreau să construim. Iar autobaza Pipera, precum și celelalte autobaze nu sunt în proprietatea unui angajat, să ne înțelegem. Este proprietatea municipiului. Primarul general și Consiliul General au propus să se construiască acolo Spital Metropolitan, așa se va întâmpla. Directorul general STB a fost la această autobază, a discutat cu 100 din cei 500 de angajați. Aproape toți au înțeles necesitatea relocării”, a declarat Gabriela Firea.

Potrivit primarului Capitalei, angajații Societății de Transport București nu vor avea de suferit odată cu această relocare, deoarece salariile și sporurile rămân aceleași.

„Se relochează la celelate autobaze. 10 – 15 angajați stimulați politic de către adversarii mei au creat un pic de atmosferă. 10-15 din 500 de angajați – proporția spune totul. Eu îmi voi face birou acolo. Dacă vor să rămînă colegii de la STB, pot să rămână, dar în timpul lor”, a mai spus primarul.

Câteva zeci de angajați ai Societății de Transport București (STB) au protestat, fiind nemulțumiți de faptul că Autobaza Pipera va fi relocată etapizat, în același loc urmând să fie construit Spitalul Metropolitan.

Știrea inițială. Angajații Societății de Transport au ieșit în stradă, luni, în jurul prânzului, la baza Podului Pipera, din Capitală, după ce au primit o notă informativă, în care se arată că vor fi relocați. Conform documentului obținut de MEDIAFAX, relocarea va avea loc în trei etape, începând de luni și continuând în 22 și 27 ianuarie.

„Aici, la autobaza Pipera s-a luat decizia, în urmă cu aproximativ doi ani, să se mute această autobază. Nu s-a făcut nimic, nu s-au alocat fonduri pentru a se face altă locație unde să fim mutați. Acum, în cinci zile, s-a luat decizia că trebuie să plecăm, să ne ducă în Giurgiului, unde este o bază dezafectată, ca să parcăm. Ca nemulțumire, fluxul tehnologic, adică alimentat, spălat, control canal, să îl facem la autobazele de pe traseul de retragere”, a spus, pentru MEDIAFAX, liderul de nucleu la Autobaza Pipera, Vasile Ciută.

Transportul este afectat parțial, pentru că la fața locului sunt mulți șoferi care deja au ieșit din tură. Liniile care ar putea fi afectate de protestul angajaților STB sunt 301, 135, 104, 300 și cele care operează la periferia Capitalei.

„Noi am vrut să tragem un semnal de alarmă. Supărarea oamenilor este că cei din conducerea STB au venit și ne-au prezentat programul de relocare. Un domn din conducere i-a propus unui coleg că dacă nu-i convine nu are decât să plece la domnul Pandele, la Voluntari”, a mai spus Vasile Ciută.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Cadavrul unei femei a fost descoperit în dulapul din dormitor. Polițiștii l-au reținut pe principalul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Ungaria, AJUTOR NESPERAT pentru România. Au dat vestea uriașă chiar astăzi, 23 APRILIE: Avem un...
Sancțiuni dure pentru angajatorii români. Legea s-a schimbat, se dau amenzi grase
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu