• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Protest al părinților după moartea celor trei copii din Argeș

Peste 50 de persoane s-au strâns miercuri în Piața Vasile Milea din Pitești, într-un miting organizat după moartea copiilor transportați din Argeș la spitalul "Marie Curie" din Capitală, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Protestatarii scandează la adresa Direcției de Sănătate Publică Argeș, a conducerii Spitalului de Pediatrie, a Prefecturii, dar și a Guvernului sau ministrului Sănătății și cer soluții după moartea copiilor. Unele persoane au aprins lumânări în memoria celor trei bebeluși decedați.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Argeș, Cristian Toculeț, a spus, pentru MEDIAFAX, că manifestația este autorizată.

Un al treilea copil dintre cei internați cu sindromul hemolitic-uremic, la Spitalul „Marie Curie”, a murit marți, a anunțat un reprezentant al spitalului. În Spitalul ” Marie Curie” din Capitală, mai sunt internați nouă copii diagnosticați cu sindromul hemolitic-uremic, iar șase dintre aceștia se află internați la Nefrologie și trei la Terapie Intensivă.

Doctorul Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a declarat, miercuri, că nici până acum nu se știe agentul microbiologic care a cauzat sindromul hemolitic- uremic.

Inchide