PROTEST de 1 Decembrie în Piața Victoriei: LA MULȚI ANI, ROMÂNIA și DEMISIA! Un TRICOLOR UMAN, din 2.000 de persoane. Manifestație și la Cluj: Vrem o Românie EUROPEANĂ, în care corupții SĂ NU AIBĂ PUTERE

Publicat: 02/12/2018, 04:41
Actualizat: 25/03/2019, 23:58

Peste 2.000 de persoane au organizat, de Ziua Națională, un tricolor uman în Piața Victoriei pentru a sărbători 100 de ani de la Unire, dar și pentru a protesta față de actualul Guvern. Oamenii au folosit cartoane în culorile drapelului și s-au ajutat de telefoanele mobile pentru a le lumina.

Participanții la manifestare au intonat imnul României, însă au scandat și „Hoții!”, „România, trezește-te!” și „Sărbători fără infractori”.

„La ora 18:00 ,vom sărbători 100 de ani de la Marea Unire prin realizarea unui TRICOLOR UMAN! Apărându-ne drepturile, ne apărăm pe noi ! România NU este divizată, ROMÂNIA ESTE UNITĂ!”, se arată pe pagina de Facebook a evenimentului.

Protest de 1 Decembrie în Piața Victoriei: La mulți ani, România și Demisia!

„Era nevoie, suntem din Alexandria. Să se vadă că sunt alții care doresc și altceva. Eu doresc multe, e greu de spus în câteva cuvinte. E foarte rău ce se întâmplă acum, ne îndreptăm spre dictatură. României îi lipsesc politicienii normali, cinstiți, oameni onești. Din păcate, nici populația nu e foarte departe, e cumpărată ușor, e destul de comodă. Sunt probleme multe”, a declarat Mihai Vasilescu (41 de ani).

„La închisoare, nu la guvernare” și „Demisia!” sunt doar câteva dintre mesajele pe care protestatarii le scandau sâmbătă seară în Piața Victoriei.

„Am venit pentru a manifesta împotriva Guvernului Dragnea și împotriva infractorilor care au pus mâna pe statul român și care capturează în fiecare zi câte o instituție a acestui stat. României îi lipsesc multe. În primul rând, îi lipsește mintea ca să-și poată alege conducători care să o ducă spre un orizont de dezvoltare, de pace socială, de bunăstrare. Am pierdut multe dintre lucrurile pe care le-am câștigat în ultimii 30 de ani. Le-am pierdut în ultimii doi ani. Acesta este alt motiv pentru care sunt în seara asta aici”, a declarat Adrian Micu (55 de ani).

„De 1 Decembrie, noi credem că există un singur mod în care putem sărbători și onora România și Centenarul ei: ajutând-o să rămână acolo unde își dorea să fie și acum 100 de ani: în Europa. Valorile celor care au făcut Unirea de la 1918 sunt aceleași pe care le prețuim și azi: domnia legii, democrația, solidaritatea și libertatea. Pentru ca România de azi să rămână acolo unde îi este locul, adică în Uniunea Europeană, este, însă, nevoie să scape de grupul infracțional care a ajuns la conducerea ei și vrea să o scoată în decorul Europei. De 1 Decembrie, venim în Piața Victoriei să strigăm două lucruri: La mulți ani, România! și Demisia! Această țară merită mai mult decât un Guvern incompetent și toxic, a cărui unică misiune este să îl scape pe Liviu Dragnea de pușcărie”, scrie pe pagina de Facebook a evenimentului.

Cluj-Napoca: România europeană fără corupți la putere

Peste 50 de persoane au protestat, sâmbătă seara, de Ziua Națională, pe Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca, cerând ca România „să nu mai fie condusă de corupți”: „Nu ar trebui ca românii să renunțe la luciditate”,

Participanții la protest s-au adunat, sâmbătă seara, pe Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca, având steaguri ale UE și tricolore, dar și un banner cu mesajul „Anul 101. România europeană fără corupți la putere”.

Zeci de persoane adunate în Cluj-Napoca

Cornel Vîlcu, unul dintre protestatari, a declarat că acțiunea semnalizează faptul că nici măcar de Ziua Națională nu ar trebui ca românii să renunțe la luciditate și spune că România, la 100 de ani, ¬este o țară aflată în pragul unei decizii fundamentale: dacă va continua pe drumul european sau face pași înspăimântători înapoi”.

„Noi vrem o Românie europeană, în care corupții să nu mai dețină în întregime puterea și să nu mai dețină capacitatea de a utiliza forțele statului, Jandarmeria, împotriva celor care își exprimă dreptul de liberă expresie”, a spus Vîlcu.

Potrivit protestatarilor, în anul Centenarului, locul României este în UE, iar pentru asta este nevoie „să scape de grupul infracțional care a ajuns la conducerea ei și vrea să o scoată în decorul Europei”.

Zeci de persoane adunate în Cluj-Napoca

„Această țară merită mai mult decât un Guvern incompetent și toxic, a cărui unică misiune este să îl scape pe Liviu Dragnea de pușcărie”, a spus un alt protestatar.

Foto: Captură

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
Regele Charles e din ce în ce mai rău! S-au activat planurile de înmormântare! Apropiații...
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Ultimele informații despre starea de sănătate a Regelui Charles. Palatul Buckingham se așteaptă la ce...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Decizie definitivă pentru cei cu CARDURI de ENERGIE. Legea promulgată azi, 26 aprilie, de Iohannis
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Criza climatică crește frecvența valurilor oceanice mortale, indică un studiu