Protest în fața Brigăzii Rutiere, după ce șoferul mașinii M…IEPSD a rămas fără PERMIS și PLĂCUȚE. Se cere DEMISIA lui Carmen DAN

Publicat: 30/07/2018, 15:29
Actualizat: 26/03/2019, 16:36

„Sunt aici să susțin proprietarul cu numărul de înmatriculare M…IEPSD este un număr de înmatriculare foarte legal și nu numai în Suedia. ci în toată UE. Ceea ce invocă Poliția Română este un abuz absolut, nu respectă legea europeană și respectiva persoană are liber să se plimbe cu masina pe unde vrea. Ce se întamplă dacă scria pe număr LOVEPSD, pentru că și LOVEPSD e alcătuit doar din litere, acesta fiind motivul pentru care numărul ar fi ilegal. Motiv fals. Sunt extrem de dezamăgiră de Poliția Română. Eu sunt polițistă într-o țară europeană și îmi crapă obrazul de rușine pentru asemenea măsuri”, a declarat Anca Cernea.

Un alt protestatar a subliniat că ministrul de Interne, Carmen Dan, trebuie să-și dea demisia.

„Protestăm față de abuzul pe care l-a făcut Ministerul de Interne în frunte cu Carmen Dan. Este întrecută măsura legii și ca atare cerem demisia lui Carmen Dan împreună cu subalternii”, a spus alt protestatar.

„Suntem alături de el și vrem să își primească, dacă se poate, înapoi plăcuțele. Nu a făcut nimic, nu a încălcat nicio lege. A avut o idee. O să rezolve justiția, aceasta este calea. Nu vrem să ne guverneze hoții și incompetenții„, a mai declarat alt protestatar.

„Nu este o decizie, se fac niste verificări firești în vederea stabilirii cu exactitate a posibilității utilizării acelor numere preferențiale pe teritoriul României. (…) Ceilalti polițiști, din primele verificări făcute au stabilit că numărul corespunde seriei șasiu și certificatului de înmatriculare al autoturismului. Există o interpretare în raport cu prevederile convenției pe care și Romania și Suedia le-a ratificat în sensul în care numerele de înmatriculare trebuie să conțină atât litere, cât si cifre. Politiștii fac niște verificări, verifică o bază de date, apoi stabilesc măsuri”, a declarat Cosmin Andreica, reprezentantul sindicatului Europol.

Brigada Rutieră a transmis, luni, că a fost întocmit dosar penal pe numele lui Răzvan Ștefănescu, românul care conduce mașina M…E PSD, pe motiv că automobilul nu are drept de circulație în țară cu acele plăcuțe, iar Biroul Interpol Stockholm a anunțat că numerele sunt valabile doar pe teritoriul Suediei.

„Astăzi, în jurul orei 06.00, un echipaj de poliție al Brigăzii Rutiere din cadrul D.G.P.M.B., aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza sectorului 3, a depistat în trafic un autoturism, înmatriculat în Suedia, condus de un bărbat, în vârstă de 45 de ani. Conducătorul auto a fost condus la sediul Brigăzii Rutiere, în vederea declanșării verificărilor procedurale, pentru stabilirea cu exactitate a situației juridice în ceea ce privește regimul de înmatriculare și circulație și a vehiculului pe drumurile publice. În cauză a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducere pe drumurile publice a unui vehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulație în România”, faptă prev. și ped. de art. 334, alin. (4) din Codul Penal”, se arată în comunicatul Brigăzii Ruriere.

În continuare, polițiștii efectuează cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, pentru stabilirea situației și a regimului de circulație internațională pe teritoriul statelor Uniunii Europene, mai precizează sursa citată.

Răzvan Ștefănescu, posesorul autoturismului cu numărul M…EPSD, a declarat că polițiștii i-au luat luni plăcuțele și i-au suspendat permisul, dar cataloghează gestul ca fiind o hărțuire.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață