Protest în „tura de dimineață”, la Cluj, al mămicilor cu copii în cărucioare sau în brațe

Publicat: 03/02/2017, 16:53
Actualizat: 04/02/2017, 10:34

Mămicile s-au adunat, vineri, în jurul orei 13, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, cu copii în cărucioare sau în brațe, și au afișe cu mesaje precum „România nu este a noastră, ci a copiilor noștri”, „Refuz acest abuz”, „Mai pașnic de atât nu se poate”, „Jos ordonanța”, „Copiii noștri vor avea conducători cinstiți, nu hoți de 199.999 lei” sau „Nu ne auziți? Mâine vom ieși mai mulți!”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Nina Stănică, organizatoarea protestului, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că mămicile prezente în Piața Unirii își doresc un viitor mai bun pentru copiii lor.

„Mămicile au tot fost intimidate în ultimele zile pentru faptul că au ieșit la proteste, reproșându-se faptul că ne ținem copiii în frig, că mai bine i-am ține în casă la desene animate. Or copiii trebuie să iasă afară, îi ținem în marsupii care rezistă la minus 15 grade. Vrem și noi abrogarea OUG privind Codurile și un viitor mai bun pentru copiii noștri. Ne exprimăm solidaritatea cu soții noștri care participă seara la protestele din centrul orașului”, a spus Stănică, mama unui băiețel de 10 luni, aflat la primul lui protest.

O altă mămică, Csilla Arnăutu, a declarat că mămicile protestează în „tura de dimineață”, pentru că nu pot participa seara alături de soții lor, fiind mai greu deoarece au copii mici.

„Îi susținem, astfel, pe soții noștri. Refuzăm acest abuz, această OUG care nu trebuie să rămână. Nu dorim ca țara noastră să fie bazată pe legi care promovează corupția și îi scapă pe cei care au săvârșit fapte ilegale. Ar fi un exemplu nepotrivit pentru copiii noștri și nu dorim să îi creștem în această conjuctură”, a spus aceasta.

Mămicile au primit flori din partea unor tânăr și au spus că vor sta în Piața Unirii circa două ore.