Protestatarii au încercat să atace mașinile parlamentarilor. Jandarmii au folosit gaze lacrimogene. Incident rutier între un deputat PSD și doi protestatari. VIDEO

Publicat: 06/12/2017, 23:59
Actualizat: 07/12/2017, 08:48

UPDATE 23.35: Poliția Capitalei a anunțat că un incident rutier a avut loc, miercuri seara, între doi pietoni și un conducător auto în zona în care se desfășura protestul de la Palatul Parlamentului, deputatul PSD Ioan Terea declarând, pentru MEDIAFAX, că mașina i-a fost lovită de protestatari.

„În această seară, în jurul orei 21.00, polițiștii Brigăzii Rutiere care acționau pentru fluidizarea traficului în zona Palatului Parlamentului, au intervenit deîndată la momentul în care au observat un incident rutier în care au fost implicate 3 persoane, doi pietoni și un conducător auto. Toți cei în cauză au fost conduși la sediul Brigăzii Rutiere pentru audieri și pentru a se stabili situația de fapt și de drept. După finalizarea audierilor vor fi dispuse și alte activități în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor și condițiilor producerii evenimentului”, informează Poliția Capitalei.

Contactat de MEDIAFAX, deputatul PSD Ioan Terea a confirmat că a fost implicat într-un asemenea incident. „Înainte să ies din curtea Parlamentului, SPP-istul de la poartă mi-a spus că ar fi bine să ies prin partea stângă întrucât la dreapta sunt protestatari. Am ieșit prin stânga, la 10 metri este o trecere de pietoni. Când am ajuns la trecere, protestatarii au văzut mașina, m-au înconjurat și au lovit mașina cu pumnii și picioarele. Sunt urme de picioare pe ușa din lateral-dreapta, spate. Unul s-a agățat de oglindă, ceilalți au proferat injurii”, a relatat Ioan Terea.

Acesta a negat că ar fi intenționat să-i acroșeze pe manifestanți. „Cum să-i acroșez? Cu partea laterală a mașinii? Că pe botul mașinii nu sunt niciun fel de urme, doar pe lateral stânga”, a spus Terea.

El a precizat că a fost testat cu etilotestul înainte de a merge la secție un grup de 3-4 persoane care, potrivit spuselor sale, ar fi fost implicați în lovirea mașinii. „Acum sunt la IML pentru prelevarea de probe de sânge pentru a nu fi niciun dubiu”, a mai spus Terea.

UPDATE 23.10: Protestatarii strânși în parcul Izvor au încercat să ajungă la mașinile parlamentarilor care au părăsit Casa Poporului, jandarmii folosind gaze lacrimogene pentru a îi împiedica. Deputații au fost huiduiți de cei care participau la miting.

Protestatarii au sărit gardul pentru a ajuns la mașinile parlamentarilor, trecând de cordonul de jandarmi.

Deputații au fost huiduiți, protestatarii strigând „hoții”.

Un grup de deputați USR a ieșit din curtea parlamentului fără mașini, cu semnale luminoase de la telefoane, fiind aplaudați de cei care participau la protest și întâmpinați cu mesajului „Mulțumim”.

Câteva sute de persoane s-au strâns la Palatul Parlamentului, miercuri seara, pentru a protesta față de legile justiției, în timp ce plenul Camerei Deputaților dezbătea statutul magistraților.

Plenul Camerei Deputaților a adoptat pe articole proiectul de lege privind Statutul magistraților, la capătul a 11 ore de dezbateri, urmând ca data votului final asupra proiectului să fie decisă în următoarea ședință a Biroului Permanent.

Manifestanții s-au adunat în fața intrării dinspre Parcul Izvor a Palatului Parlamentului, iar jandarmii au început să instaleze garduri care să-i împiedice să treacă strada pe troturarul dinspre Parlament.

Protestatarii scandează „Justiție, nu corupție”, „Hoții”, „Noapte hoți, ziua mafioți”, „Go, go, go/ Dragnea la bulău”, „PSD, ciuma roșie”.

„Am urmărit dezbaterea timp de două ore și jumătate, timp în care am fiert în ultimul hal (…) Îi felicit pe cei de la USR pentru modul în care s-au comportat. Cred că cei care se cred mai presus decât legea și acuză fondarea unui stat paralel nu înțeleg prea bine ce este statul de drept. După cum am învățat eu, în statul de drept nimeni nu este mai presus de justiție”, a spus o tânără venită la protest.

Un alt manifestant acuză partidul de guvernământ că modifică legile în interesul personal al unor lideri ai săi. „PSD încearcă să-și scape liderii modificând legile care ne afectează pe toți. Pentru ca domnul Dragnea să nu facă pușcărie, aruncăm la gunoi progresele pe care România le-a făcut cu greu în această tranziție (…) Este clar că, așa cum au făcut în anii 90, PSD încearcă să modifice legea pentru binele lor personal, iar asta este revoltător”, a spus acesta.

Proteste și la Cluj

Peste 200 de oameni au protestat, miercuri seara, pe Bulevardul Eroilor dinCluj-Napoca, vizavi de sediul PSDCluj. Manifestanții au cerut respingerea legilor justiției în Parlament și alegeri anticipate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cei peste 200 de manifestanți care au venit, miercuri seara, pe Bulevardul Eroilor dinCluj-Napoca spun că nu vor ca legile justiției să fie adoptate și au scandat „Rușine să vă fie”, „Parlament penal marș la tribunal” și „Justiție nu corupție”, „Steaua sus răsare, Dragnea la răcoare”, „Nu vrem să fim conduși de hoți”, „Jos mâinile de pe justiție”, „PSD ciuma roșie”, „Jos Dragnea jos, că ești un ticălos”.

Participanții la protest au avut bannere cu mesaje precum „Hoții”, „Dragnea și ai lui, trădătorii neamului”, „În democrație hoții stau la pușcărie”.

O parte dintre ei s-a mutat pe trotuarul din fața sediului PSD și au cerut respingerea legilor justiției în Parlament.

De asemenea, protestatarii au cerut și alegeri anticipate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Hammer time”: O bombă de fabricație franceză lansată de ucraineni distruge o clădire plină de...
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Un nou tip de concediu medical. Românii vor primi bani ca să participe la studii...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Era uşa închisă şi mi-a dat de bănuit. Am insistat să deschid". Sora lui Mirel...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
O nouă fotografie fabuloasă cu Sagittarius A*, gaura neagră supermasivă din inima Căii Lactee